Στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες η Ρίβερ Πλέιτ

Το εισιτήριο για τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες μετά από 19 χρόνια εξασφάλισε η Ρίβερ Πλέιτ μένοντας στο 1-1 στον επαναληπτικό με την Γκουαρανί, την οποία είχε νικήσει με 2-0 στο πρώτο ματς.

Στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες η Ρίβερ Πλέιτ

Ιστορική πρόκριση για την Ρίβερ Πλέιτ. Η αργεντίνικη ομάδα ήρθε ισόπαλη 1-1 στον επαναληπτικό με την Γκουαρανί στην Παραγουάη και σε συνδυασμό με το 2-0 που είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς, εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς πολλές φάσεις με τις δύο ομάδες να προσανατολίζονται κυρίως αμυντικά. Στην επανάληψη όμως η Γκουαρανί, η οποία δεν είχε πολλά περιθώρια, βγήκε μπροστά και τελικά βρήκε το γκολ στο 61ο λεπτό με τον Φερνάντες. Το 1-0 έδωσε ώθηση στους γηπεδούχους που έψαχναν ένα ακόμη γκολ για να στείλουν το ματς στην παράταση.

Η Ρίβερ όμως κατάφερε και "χτύπησε" στην κόντρα με τον Αλάριο να ισοφαρίζει σε 1-1 και να "κόβει" τα φτερά των Παραγουανών. Το σκορ αυτό έμεινε μέχρι το τέλος του 90λέπτου χαρίζοντας στους Αργεντινούς μια σπουδαία πρόκριση. Πλέον περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον τελικό από τον επαναληπτικό ημιτελικό μεταξύ Τίκγρες και Ιντερνασιονάλ (1-2 το πρώτο ματς).

Γκουαρανί: Αγκιλάρ, Μαρτίνες (83' Κοντρέρα), Κάσερες, Μαλντονάδο, Μπαρτομέους (63' Γκονσάλες), Ντε λα Κρους, Μπαλσαρέτι, Φερνάντες (83' Κορέα), Μεντόσα, Μπενίτες, Σανταντέρ

Ρίβερ Πλέιτ: Μπαροβέρο, Μερκάδο, Μαϊδάνα, Ραμίρο Φούνες Μόρι, Βανχιόνι, Κρανεβίτερ, Κάρλος Σάντσες, Λούτσο Γκονσάλες (62' Μαγιάδα), Γκονσάλο "Πίτι" Μαρτίνες (69' Βιουδές), Μόρα (75' Καβενάγκι), Αλάριο.

Να σημειωθεί ότι η τελευταία φορά που η Ρίβερ Πλέιτ έφτασε στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες ήταν το 1996 όταν είχε αντιμετωπίσει εκεί την Αμέρικα της Κολομβίας. Οι Αργεντίνοι είχαν χάσει το πρώτο ματς εκτός έδρας με 1-0, όμως νίκησαν στο δεύτερο με 2-0 και κατέκτησαν την κούπα.

Διαβάστε ακόμη:

Ανατροπή και ιστορική πρόκριση στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες για Τίγκρες

News 24/7

24MEDIA NETWORK