Όταν το Μπόκα - Ρίβερ αναβάλλεται από βροχή, η γιορτή συνεχίζεται

Το Μπόκα - Ρίβερ είχε αναβληθεί μόνο μία φορά στο παρελθόν. Ήταν το 2010, όταν η βροχή είχε πλημμυρίσει ξανά το 'Μπομπονέρα'. Παρ' όλα αυτά, εκείνος ο αγώνας είχε αρχίσει.

Όταν το Μπόκα - Ρίβερ αναβάλλεται από βροχή, η γιορτή συνεχίζεται
AP PHOTO/ EDUARDO DI BAIA

Η καταρρακτώδης βροχή που πλήττει πολλά σημεία του πλανήτη έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα και στο... παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο πολυαναμενόμενος τελικός Copa Libertadores μεταξύ Μπόκα Τζούνιορς και Ρίβερ Πλέιτ στο 'Μπομπονέρα' δεν διεξήχθη την προγραμματισμένη ώρα και οι μνήμες της προηγούμενης φορά ξυπνούν αναπόφευκτα.

Ήταν Μάρτιος του 2010 όταν το superclásico έφερνε αντιμέτωπες τις δύο ομάδες του Μπουένος Άιρες, ξανά στο γήπεοδ της Μπόκα, για το πρωτάθλημα Clausura. Ή τουλάχιστον έτσι υπολόγιζαν αφού η βροχή που έπεφτε από νωρίς στην πρωτεύουσα της Αργεντινής είχε πλημμυρίσει τον αγωνιστικό χώρο.

Το κοινό δεν πτοήθηκε και γέμισε τις κερκίδες του 'Αλμπέρτο Χοσέ Αρμάντο', όπως είναι η επίσημη ονομασία του 'Μπομπονέρα".

Ακόμα και ο διαιτητής Έκτορ Μπαλδάσι δεν ήθελε να γίνει η αιτία να μην διεξαχθεί ένα τέτοιο παιχνίδι. Μετά από έναν τυπικό έλεγχο, έδωσε εντολή να βγουν οι ομάδες από τα αποδυτήρια, για να αρχίσει το ντέρμπι.

Μετά από καθυστέρηση δέκα λεπτών κατά τα οποία άνθρωποι της Μπόκα προσπαθούσαν να στραγγίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από τον αγωνιστικό χώρο, δόθηκε η σέντρα.

Από τη μία παίκτες όπως ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ο Μαρτίν Παλέρμο, ο Νικολάς Γκαϊτάν, ο Γκάρι Μεδέλ, από την άλλη παίκτες όπως ο Ματίας Αλμέιδα, ο Μαρσέλο Γκαγιάρδο, ο Ροχέλιο Φούνες Μόρι, ο Ρομπέρτο Περέιρα, κλήθηκαν να χειριστούν μία μπάλα πάνω σε ένα βούρκο. Απέτυχαν...

Οι προσπάθειες ακόμα και παικτών με απαράμιλλη τεχνική να δαμάσουν τη στρογγυλή θεά ήταν ανεπιτυχείς. Μετά από 8 λεπτά αγώνα και πολλές βλασφημίες, έγινε κατανοητό ότι δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η παρωδία.

Ο διαιτητής διέκοψε τον αγώνα, ωστόσο οι παίκτες ζήτησαν να περιμένουν μερικά λεπτά, μήπως σταματήσει η βροχή. Ο Μπαλδάσι υποστήριξε ότι ήταν αδύνατο να συνεχιστεί, αφού δεν ήταν ορατές πια οι γραμμές του γηπέδου.

Η απόφαση για αναβολή ήταν ιστορική, αφού ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, από το 1910 και την έναρξη των superclásicos. Το παιχνίδι διεξήχθη τέσσερις ημέρες αργότερα, με την Μπόκα να επικρατεί 2-0 χάρη σε τέρματα του Μεδέλ.







Οκτώ χρόνια μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Η καταρρακτώδης βροχή έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο χορτάρι του γηπέδου, αλλά και στις κερκίδες, με συνέπεια να μην είναι ασφαλής η διεξαγωγή του ντέρμπι. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, το παιχνίδι θα είχε αναβληθεί από το πρωί. Στην Αργεντινή, είναι ικανοί να παίξουν ακόμα και πάνω σε λίμνη ένα superclásico. Το έχουν ξανακάνει...

Όταν το Μπόκα - Ρίβερ αναβάλλεται από βροχή, η γιορτή συνεχίζεται
Όταν το Μπόκα - Ρίβερ αναβάλλεται από βροχή, η γιορτή συνεχίζεται
Όταν το Μπόκα - Ρίβερ αναβάλλεται από βροχή, η γιορτή συνεχίζεται

Photo credits: AP Photo/ Eduardo Di Baia

News 24/7

24MEDIA NETWORK