Η Ατλέτικο Νασιονάλ το Copa Libertadores

Πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής για δεύτερη φορά στέφθηκε η Ατλέτικο Νασιονάλ.

Η Ατλέτικο Νασιονάλ το Copa Libertadores

Η Ατλέτικο Νασιονάλ, μέχρι πρότινος ομάδα του Βίκτορ Ιμπάρμπο, στέφθηκε πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής για δεύτερη φορά στην ιστορία της, μετά από τη νίκη με 1-0 επί της Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε στον επαναληπτικό τελικό.

Οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες 1-1 στο Κίτο του Εκουαδόρ και ο αγώνας του Μεντεγίν θα έκρινε τον τίτλο, σε έναν τελικό... έκπληξη με δύο ομάδες αουτσάιντερ, που στα ημιτελικά απέκλεισαν Σάο Πάουλο και Μπόκα Τζούνιορς.

Το νικητήριο τέρμα σημείωσε ο Μιγκέλ Μπόρχα με ριμπάουντ μόλις στο 9ο λεπτό της συνάντησης, δίνοντας το πρώτο τρόπαιο στην ομάδα του μετά από το 1989 και την περίφημη ομάδα των Ρενέ Χιγκίτα, Αντρές Εσκομπάρ και Λεονέλ Άλβαρες, με τις διασυνδέσεις με τα τοπικά καρτέλ.

Η πρώτη ομάδα από την Κολομβία που κατέκτησε διεθνή τίτλο φέτος έγινε και η πρώτη που διπλασιάζει τα τρόπαιά της και η 13η γενικά με τουλάχιστον δύο νίκες στη διοργάνωση.

Η σχετικά άγνωστη ομάδα από το Εκουαδόρ, μετά από μόλις επτά χρόνια στην πρώτη κατηγορία του εθνικού πρωταθλήματος, κατάφερε να αποκλείσει την κάτοχο του τίτλου Ρίβερ Πλέιτ, τη μεξικανική Πούμας (στα πέναλτι) και την Μπόκα, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε το θαύμα της.

Ατλέτικο Νασιονάλ (4-2-3-1): Αρμάνι, Μποκανέγκρα, Σάντσες, Ενρίκες, Ντίας, Μεχία, Γκέρα (88' Αρίας), Μπέριο, Τόρες, Μορένο (76' Ιμπαργκουέν), Μπόρχα (80' Ρεσκαλντάνι)

Ιντεπεντιέντε ντελ Βάλε (4-2-3-1): Ασκόνα, Νούνιες, Μίνα, Καϊσέδο, Τεγετσέα (87' Καστίγιο), Ορεχουέλα, Ρισότο, Χού. Ανγκούλο (71' Γκονσάλες), Σορμόσα (46' Ουτσουάρι), Καμπέσας, Χ.Ε. Ανγκούλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η "χρυσή Βίβλος" του Copa Libertadores

News 24/7

24MEDIA NETWORK