Βήμα τελικού για Ρίβερ Πλέιτ

Η Ρίβερ Πλέιτ πήρε τον πρώτο ημιτελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες με αντίπαλο την Γκουαρανί και "βλέπει" τελικό.

Βήμα τελικού για Ρίβερ Πλέιτ
Μερκάδο-Ρίβερ Πλέιτ-Κόπα Λιμπερταδόρες-Γκουαρανί

Η Ρίβερ Πλέιτ επικράτησε με 2-0 της Γκουαρανί στον πρώτο ημιτελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες και πραγματοποίησε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Αμερικής για πρώτη φορά από το 1996.

Οι "εκατομμυριούχοι", κάτοχοι του Κόπα Σουδαμερικάνα, δεν είχαν ηττηθεί ποτέ σε αγώνα του θεσμού στο "Μονουμεντάλ" από Παραγουανούς (8 νίκες, 2 ισοπαλίες, 21-6 τέρματα) μέχρι την αναμέτρηση και δεν έδειξαν ότι κινδυνεύουν να χάσουν αυτό το ρεκόρ.

Το γκολ του Γκαμπριέλ Μερκάδο στο 59', μάλιστα, έβαλε τις βάσεις για ένα σκορ πρόκρισης για την ομάδα του Μαρσέλο Γκαγιάρδο.

Στο 72', ο Ροδρίγο Μόρα σημείωσε ένα από τα καλύτερα γκολ του τουρνουά, όταν πάτησε στην αντίπαλη περιοχή από δεξιά σε αντεπίθεση και με ψύχραιμη λόμπα "κρέμασε" τον Αλφρέδο Αγκιλάρ.

Η Ρίβερ έγινε η πρώτη ομάδα που φτάνει τις 100 νίκες στον θεσμό (99 η Πενιαρόλ, 95 η Νασιονάλ, 85 η Μπόκα Τζούνιορς) και πλέον χρειάζεται απλά να μην απολέσει αυτό το προβάδισμα στον επαναληπτικό της Ασουνσιόν την επόμενη εβδομάδα, ώστε να προκριθεί.

Το πρώτο παιχνίδι του έτερου ημιτελικού, μεταξύ της Ιντερνασιονάλ από τη Βραζιλία και της Τίγκρες από το Μεξικό, θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Πέμπτης (16/07, 04:00) στο Πόρτο Αλέγκρε.

Ρίβερ Πλέιτ (4-4-2): Μπαροβέρο, Μερκάδο, Μαϊντάνα, Φούνες Μόρι, Βανχιόνι, Σάντσες, Πόνσιο (87' Μαγιάδα), Κρανεβίτερ, Γκονσάλες (46' Μαρτίνες), Μόρα, Αλάριο (85' Σαβιόλα)

Γκουαρανί (5-4-1): Α. Αγκιλάρ, Ντε λα Κρους, Πατίνιο (78' Φερνάντες), Μαλδονάδο, Καμπράλ, Μπαρτομέους, Χ. Αγκιλάρ (68' Κοντρέρα), Παλάου, Μεντόσα, Μπενίτες, Σανταντέρ

Διαβάστε ακόμη

Ο Αϊμάρ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση

News 24/7

24MEDIA NETWORK