Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχει χάσει μιλιά και τελικούς στο Μεξικό

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έδωσε το δικό του σόου στον πρώτο τελικό της ομάδας που προπονεί στο Μεξικό για τη δεύτερη κατηγορία. Στον δεύτερο τελικό δεν θα είναι παρών, γιατί αποβλήθηκε...

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έχει χάσει μιλιά και τελικούς στο Μεξικό
AP PHOTO/CHRISTIAN TORRES

Το προ ημερών video του Ντιέγκο Μαραντόνα να πασχίζει -δίχως επιτυχία- να αρθρώσει μία λέξη σε ερώτηση δημοσιογράφου για το επίπεδο του πρωταθλήματος στο Μεξικό έκανε τον γύρο του κόσμου μέσα σε... δευτερόλεπτα.

Ο Αργεντινός προπονητής της Ντοράδος ντε Σιναλόα δεν κατάφερε να βγάλει κάτι άλλο από ορισμένα γρυλίσματα για αρκετά δευτερόλεπτα, υποδηλώνοντας ότι δεν βρισκόταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ότι δεν κατείχε πνευματική διαύγεια...

Αποδεικνύεται ότι αυτός είναι... κανόνας στο Μεξικό για τον 53χρονο άλλοτε μάγο της μπάλας, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2018 άφησε στα κρύα του λουτρού τη λευκορωσική Ντινάμο Μινσκ, στην οποία είχε προσληφθεί ως πρόεδρος, ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του συλλόγου της Ascenso MX, δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του εγχωρίου πρωταθλήματος.

Με τα καλά και τα στραβά του, ο Μαραντόνα κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στη Liguilla, τα playoffs του Apertura, που θα αναδείξουν και τον πρωταθλητή. Μάλιστα, μετά από την πρόκριση επί της Σακατέκας, η Ντοράδος απέκλεισε σε διπλούς αγώνες την Χουάρες, την ομάδα που τερμάτισε πρώτη με διαφορά 13 βαθμών από την ομάδα του Μαραντόνα στο Apertura. Εξ ου και η αδυναμία του να... μιλήσει μετά από τον δεύτερο ημιτελικό.

Στον τελικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Σαν Λουίς, αρχικά εντός έδρας, στην πόλη Κουλιακάν. Πριν από το παιχνίδι, ο Αργεντινός ήταν ήρεμος και μάλιστα μοίραζε... ποδιές στο ζέσταμα.

Τα πράγματα άλλαξαν όταν άρχισε ο πρώτος τελικός. Ο Μαραντόνα υπέφερε στον πάγκο, ακόμα κι όταν η ομάδα του προηγήθηκε στο 73' με τέρμα του Έντσον Ριβέρα.

Τα συναισθήματά του ήταν τόσο έντομα που στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων έτρεξε να διαμαρτυρηθεί έντονα στον 4ο διαιτητή για μία φάση που οι παίκτες του ζήτησαν πέναλτι. Παρών ήταν και ο προπονητής των αντιπάλων, Αλφόνσο Σόσα, με συνέπεια ο Μαραντόνα να του τα ψάλει και σε εκείνον.

Ο διαιτητής δεν είχε άλλη λύση από το να αποβάλλει τον για πολλούς κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, ο οποίος φεύγοντας από τον αγωνιστικό χώρο, ζητούσε από το κοινό να αυξήσει τη στήριξή του στην ομάδα, άρχισε να φιλάει το χορτάρι και παράλληλα φέρεται να είπε και κάτι στον βοηθό διαιτητή.

Όταν το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την Ντοράδος νικήτρια, ο Μαραντόνα στήθηκε ξανά μπροστά από το μικρόφωνο του ESPN, αλλά αυτήν τη φορά δεν άφησε χρόνο να πάει χαμένος. Επιτέθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο και τους σχολιαστές του, όχι γι' αυτό που συνέβη προ ημερών, αλλά για τη γενικότερη κριτική που του ασκούν σχετικά με τις ικανότητές του ως προπονητής.

Μάλιστα, όταν ολοκλήρωσε τις δηλώσεις και έφυγε για να πανηγυρίσει με τους παίκτες του τη νίκη, ο δημοσιογράφος τον ακολούθησε για να του κάνει κι άλλες ερωτήσεις, με συνέπεια ο Μαραντόνα να ζητήσει από έναν άνθρωπο της ομάδας να τον μαζέψει!

Το πρόβλημα που προέκυψε με τη συμπεριφορά του Μαραντόνα, όμως, είναι άλυτο. Ο Αργεντινός τεχνικός θα είναι τιμωρημένος για τη ρεβάνς τα ξημερώματα της Τρίτης στο 'Αλφόνσο Λάστρας Ραμίρες' του Σαν Λουίς Ποτοσί, με συνέπεια στον πάγκο να καθίσει ο βοηθός του και άλλοτε συμπαίκτης στην εθνική Αργεντινής, Λουίς Ίσλα.

Η Ντοράδος θα πρέπει να υπερασπιστεί δίχως τον προπονητή της αυτό το ισχνό προβάδισμα που πήρε στο πρώτο παιχνίδι, αν θέλει να στεφθεί πρωταθλήτρια και να διεκδικήσει με αξιώσεις στο τέλος της σεζόν τον προβιβασμό στη Liga MX (ο νικητής του Apertura δίνει μπαράζ ανόδου με τον νικητή του Clausura).

Photo credits: AP Photo/Christian Torres

News 24/7

24MEDIA NETWORK