Απόπειρα δωροδοκίας για να στήσουν το Καναδάς-Ελ Σαλβαδόρ!

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας του Ελ Σαλβαδόρ υποστήριξαν ότι δέχθηκαν μεγάλη χρηματική πρόταση προκειμένου να στήσουν το παιχνίδι κόντρα στον Καναδά και να ευνοηθεί η Ονδούρα!

Απόπειρα δωροδοκίας για να στήσουν το Καναδάς-Ελ Σαλβαδόρ!

Απόπειρα δωροδοκίας κατήγγειλαν οι παίκτες της εθνικής ομάδας του Ελ Σαλβαδόρ, λίγες ώρες πριν τον κρίσιμο αγώνα στο Βανκούβερ κόντρα στον Καναδά, στο πλαίσιο των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας το 2018, στη ζώνη της CONCACAF.

Η εικόνα του ομίλου:

Απόπειρα δωροδοκίας για να στήσουν το Καναδάς-Ελ Σαλβαδόρ!

Ο Καναδάς έχει διαφορά τερμάτων -5. Επομένως θέλει ήττα της Ονδούρας από το Μεξικό και συνάμα δική του μεγάλη νίκη κόντρα στο Ελ Σαλβαδόρ για να προκριθεί.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αρχηγός της εθνικής του Ελ Σαλβαδόρ, Νέλσον Μπονίγια, αποκάλυψε πωςοι παίκτες δέχτηκαν πρόταση για μεγάλο χρηματικό ποσό, ώστε να παλέψουν για τη νίκη, την ισοπαλία ή έστω την ήττα με 1-0, ώστε να ευνοηθεί η Ονδούρα και να προχωρήσει στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου.

Μάλιστα ο Μπονίγια παρουσίασε στους δημοσιογράφους και μια δεκάλεπτη ηχογραφημένη τηλεφωνική συνομιλία, στην οποία κάποιος επιχειρηματίας υποσχέθηκε χρήματα σε όλους τους παίκτες, ανάλογα με το χρόνο συμμετοχής τους στον αγώνα (!), ώστε να μην καταφέρει ο Καναδάς να κερδίσει το ματς με τη διαφορά γκολ, που χρειάζεται για την πρόκριση.

"Κάνουμε αυτή την καταγγελία για να αποδείξουμε πως δεν έχουμε καμιά σχέση με αυτά τα κυκλώματα και υποστηρίζουμε με σθένος τη διαφάνεια στο ποδόσφαιρο", δήλωσε σχετικά ο Μπονίγια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Ελ Σαλβαδόρ "La Prensa Grafica" ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, είναι ο Ρικάρντο Παντίγια, ο οποίος με δηλώσεις του διέψευσε τις καταγγελίες των διεθνών παικτών και μάλιστα υποστήριξε πως αυτοί τον προσέγγισαν, ζητώντας χρηματικό ποσό για να βοηθήσουν την Ονδούρα να προχωρήσει στα προκριματικά.

Η παγκόσμια συνομοσπονδία (FIFA) ανακοίνωσε πως θα ερευνήσει την καταγγελία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK