H ημέρα που έκλαψε (και) ο Θεός: 15 χρόνια από το αντίο Μαραντόνα!

Πριν από ακριβώς 15 χρόνια ο Ντιέγκο Μαραντόνα έπαιξε για τελευταία φορά στην καριέρα του, μπροστά σε 50.000 "τρελαμένους" οπαδούς στο "Bombonera" και στο φινάλε... ξέσπασε. Το Contra.gr θυμάται (video)!

H ημέρα που έκλαψε (και) ο Θεός: 15 χρόνια από το αντίο Μαραντόνα!

Η 10η Νοεμβρίου 2001 είναι μία ημερομηνία που θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στην ιστορία του ποδοσφαίρου και του παγκόσμιου αθλητισμού γενικότερα. Ήταν η στιγμή του μεγάλου "αντίο", με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, κατά πολλούς τον κορυφαίο παίκτη που έχει βγάλει ο "βασιλιάς των σπορ" να παίρνει μέρος στο τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του στο αγαπημένο του "Bombonera" του Μπουένος Άιρες και να εγκαταλείπει το χορτάρι στο οποίο είχε μεγαλουργήσει για πάνω από 25 χρόνια.

Στο γήπεδο παρατάχτηκαν από τη μία μεριά η εθνική Αργεντινής (ομάδα την οποία αποτελούσαν μεταξύ άλλων οι Σανέτι, Βερόν, Σαμουέλ, Σορίν) και από την άλλη η Μεικτή Κόσμου (μεταξύ των επιλέκτων ήταν οι Φεράρα, Φραντσέσκολι, Σούκερ, Καντονά, Βαλντεράμα και Ματέους) ενώ στις εξέδρες 50.000 οπαδοί του ποδοσφαίρου αλλά ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ του Μαραντόνα, είχαν δημιουργήσει μία φανταστική ατμόσφαιρα.

"Olè-olè-olè-olè, Diegooo-Diegoooo", ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα από το "τρελαμένο" κοινό, γεγονός που γέμιζε με υπερηφάνεια εκτός από τον "Πίμπε Ντ'Όρο" και τους δικούς του ανθρώπους που βρίσκονταν στις εξέδρες: τις κόρες του Ντάλμα και Τζανίνα, τη σύζυγό του Κλαούντια, τη μητέρα του Τότα και τον πατέρα του Ντον Ντιέγκο.

H ημέρα που έκλαψε (και) ο Θεός: 15 χρόνια από το αντίο Μαραντόνα!

"Από το Σαλέρνο, 18.000 χιλιόμετρα μόνο για τον Ντιέγκο", έγραφε χαρακτηριστικά ένα από τα αμέτρητα πλακάτ που υψώθηκαν στις εξέδρες ενώ στα μάτριξ του σταδίου έπαιζαν εικόνες από τα γκολ και τις ωραιότερες στιγμές από την τεράστια καριέρα του Αργεντινού άσου.

"Έφτασε η στιγμή, τα 41 χρόνια με βαραίνουν πλέον. Σας παρακαλώ, κάντε αυτή την αγάπη για μένα να μην τελειώσει ποτέ", δήλωσε ο παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Αργεντινής, ο οποίος μετά το τέλος του αγώνα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Πάντως, λίγο πριν κρεμάσει οριστικά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια είχε προλάβει να στείλει για μία τελευταία φορά τη μπάλα στα δίχτυα, σκοράροντας από την άσπρη βούλα.

Εκείνη την ημέρα η αθλητική εφημερίδα "Olé" είχε κυκλοφορήσει με τίτλο "Είμαστε όλοι Ντιέγκο" ενώ η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Αργεντινή "Clarin" έγραψε "H ημέρα 10".

ΤΟ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ΑΝΤΙΟ ΤΟΥ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ντιέγκο Μαραντόνα: Δέκα άγνωστες ιστορίες για το νούμερο "10"
Η γέννηση του "Θεού" της Αργεντινής: 40 χρόνια από το ντεμπούτο Μαραντόνα!
Ο Μαραντόνα σχεδίασε το "γκολ του αιώνα" για τον Πάπα
Το σόου των Μαραντόνα - Ροναλντίνιο - Τότι

News 24/7

24MEDIA NETWORK