Ο Μέσι αγνοείται, Ντιμπάλα και Ικάρντι αναλαμβάνουν δράση

Ο Λιονέλ Μέσι είναι σα να μην υπάρχει για την Εθνική Αργεντινής, αλλά την ίδια στιγμή, Πάουλο Ντιμπάλα και Μάουρο Ικάρντι πετυχαίνουν τα πρώτα τους τέρματα με το εθνόσημο. Μπορούν οι 2 σούπερσταρ να αντικαταστήσουν τον 10 το καλό της Αλμπισελέστε;

Argentina's team poses for a photo and celebrate with a trophy after winning a friendly soccer match against Mexico, in Mendoza, Argentina, Tuesday, Nov. 20, 2018.(AP Photo/Gustavo Garello)
Argentina's team poses for a photo and celebrate with a trophy after winning a friendly soccer match against Mexico, in Mendoza, Argentina, Tuesday, Nov. 20, 2018.(AP Photo/Gustavo Garello) AP

Για τις Ευρωπαϊκές Εθνικές ομάδες το 2019 είναι "νεκρό" καθώς δεν υπάρχει μεγάλη διοργάνωση το καλοκαίρι, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τις Λατιονοαμερικάνικες. Το Copa America του 2019 διεξάγεται στη Βραζιλία, με ημέρα έναρξης την 14η Ιουνίου και οι 3 μεγάλοι της Conmebol θέλουν, ο κάθε ένας για τους δικούς του λόγους, να δώσουν απαντήσεις ή να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

Η Βραζιλία μετά το κάζο στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διοργάνωσε, θέλει να πάρει το τρόπαιο, η Ουρουγουάη που είναι και η πολυνίκης του θεσμού θέλει να επιστρέψει στην κορυφή μετά το 2011, ενώ η Αργεντινή, που δεν έχει σηκώσει τίποτα μετά το 1993 ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από τις δύο συνεχόμενες σφαλιάρες από την Χιλή στους τελικούς.

Τα 26 χρόνια χωρίς τίτλο είναι πάρα πολλά για την Αργεντινή και ειδικά από τη στιγμή που έφτασε σε 3 τελικούς με τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου στη σύνθεσή της, χωρίς να καταφέρει να σπάσει την κατάρα, η ιδέα πως ο Λιονέλ Μέσι δεν θα επιστρέψει ποτέ, γεμίζει σύννεφα τον ουρανό του Μπουένος Άιρες.

Ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Εθνικής που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά μακριά από την πατρίδα του είναι αυτή τη στιγμή εκτός Εθνικής ομάδας μετά από δική του επιλογή και κανείς δεν γνωρίζει αν θα επιστρέψει. Δεν είναι η πρώτη φορά που σταματάει αλλά ίσως είναι η τελευταία.

Argentina's Paulo Dybala, rigth, celebrates his side's second goal against Mexico during a friendly soccer match in Mendoza, Argentina, Tuesday, Nov. 20, 2018. (AP Photo/Gustavo Garello)
Argentina's Paulo Dybala, rigth, celebrates his side's second goal against Mexico during a friendly soccer match in Mendoza, Argentina, Tuesday, Nov. 20, 2018. (AP Photo/Gustavo Garello) AP

Θα πρέπει να τα βάψουν μαύρα στην Αργεντινή; Σίγουρα όχι καθώς η Αλμπισελέστε υπήρχε πριν τον Μέσι και θα υπάρχει μετά από αυτόν, χωρίς η παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια να έχει αλλάξει τα αστέρια στη φανέλα της. Είτε αυτή είναι με τα 14 του Copa America είτε η παγκόσμια με τα 3 αστέρια.

Τη στιγμή πάντως που ο Μέσι αγνοείται, δύο Αργεντίνοι δείχνουν έτοιμοι να αναλάβουν τα ηνία. Πάουλο Ντιμπάλα και Μάουρο Ικάρντι πέτυχαν στο παιχνίδι με το Μεξικό τα πρώτα τους τέρματα με το Εθνόσημο στο στήθος και έστειλαν μήνυμα ελπίδας. Ο μεσοεπιθετικός της Γιουβέντους που δεν χωρούσε με τον Μέσι στην 11άδα της Αργεντινής χρειάστηκε 831 λεπτά και 18 συμμετοχές για το παρθενικό του τέρμα, ενώ ο σιωπηρά τιμωρημένος Ικάρντι, 473 λεπτά και 8 παιχνίδια με τη φανέλα που γιγάντωσε ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα τη δεκαετία του 80.

Argentina's Paulo Dybala celebrates his side's second goal against Mexico, during a friendly soccer match in Mendoza, Argentina, Tuesday, Nov. 20, 2018.(AP Photo/Gustavo Garello)
Argentina's Paulo Dybala celebrates his side's second goal against Mexico, during a friendly soccer match in Mendoza, Argentina, Tuesday, Nov. 20, 2018.(AP Photo/Gustavo Garello) AP

Σίγουρα οι δύο προαναφερθέντες δεν είναι στο επίπεδο του Λιονέλ Μέσι, αλλά πρόκειται για τεράστιας κλάσης ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους συλλόγους τους. Το βάρος π[ου προσπάθησε να σηκώσει ο μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα ήταν μεγάλο και όπως πολλοί στο παρελθόν δεν κατάφεραν να το σηκώσουν. Ίσως το μυστικό για την Αργεντινή να είναι το μοίρασμε των ευθυνών σε Αγουέρο, Ικάρντι, Ντιμπάλα για να σπάσει η κατάρα των 26 ετών.

photo: (AP Photo/Gustavo Garello)

News 24/7

24MEDIA NETWORK