Ο Αϊμάρ αποσύρθηκε από τη δράση

Ο Πάμπλο Αϊμάρ έμεινε εκτός αποστολής της Ρίβερ Πλέιτ και αποφάσισε να κρεμάσει τα "παπούτσια" του.

Ο Αϊμάρ αποσύρθηκε από τη δράση
Αϊμάρ-Αργεντινή

Τέλος σε μία σπουδαία καριέρα έβαλε ο Πάμπλο Αϊμάρ, ο οποίος σε ηλικία 35 ετών αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός αντέδρασε κατ' αυτόν τον τρόπο στην απόφαση του άλλοτε συμπαίκτη και νυν προπονητή του στη Ρίβερ Πλέιτ, Μαρσέλο Γκαγιάρδο, να τον αφήσει εκτός αποστολής στον πρώτο ημιτελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες με αντίπαλο την Γκουαρανί.

Ο Αϊμάρ ταλαιπωρείται από τραυματισμούς και η δεύτερη θητεία του στους "εκατομμυριούχους" που άρχισε τον Μάιο δεν είχε την έκβαση που θα ήθελε.

"Χθες, με ενημέρωσαν ότι δεν θα βρίσκομαι στη λίστα του Κόπα Λιμπερταδόρες και το καταλαβαίνω. Δεν θέλω να καταλαμβάνω θέση που πιθανόν είναι για άλλον παίκτη. Οπότε αποφάσισα να σταματήσω να αγωνίζομαι επαγγελματικά", έγραψε σε επιστολή προς τους συμπαίκτες του ο Αϊμάρ.

Οι "εκατομμυριούχοι" επικράτησαν με 2-0 και έκαναν βήμα πρόκρισης στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της αμερικανικής ηπείρου.

"Μου είπε ότι υπέφερε, αλλά προσπαθούσε να το κρύψει πίσω από την επιθυμία και τον ενθουσιασμό", δήλωσε ο Γκαγιάρδο στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον αγώνα.

Ο Αϊμάρ ολοκληρώνει την καριέρα του με 83 εμφανίσεις στη Ρίβερ Πλέιτ (οι 2 φέτος) μεταξύ 1996-2000 (ένα Κόπα Λιμπερταδόρες, 3 πρωταθλήματα) και 2015, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και ένα Κύπελλο UEFA με τη Βαλένθια στην οποία αγωνίστηκε από το 2001 μέχρι το 2006, και 52 εμφανίσεις (8 γκολ) με την εθνική Αργεντινής.

Ο Αργεντινός, που πήρε κι αυτός στην αρχή της καριέρας του το προσωνύμιο του "νέου Μαραντόνα", αγωνίστηκε και 2 χρόνια στη Σαραγόσα, 5 στην Μπενφίκα (ένα πρωτάθλημα, 4 κύπελλα) και πέρασε και μερικούς μήνες στη Μαλαισία το 2014 με την Τζοχόρ Νταρούλ Τακζίμ, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής.

Διαβάστε ακόμη

Βήμα τελικού για Ρίβερ Πλέιτ

News 24/7

24MEDIA NETWORK