Το φανταστικό γκολ του 'Υδραυλικού'

Μια από τις γνωστές "βολίδες" του Nacho Scocco διαμόρφωσε αποτέλεσμα στο "La Bombonera", στο Superclásico της Κυριακής.

Το φανταστικό γκολ του 'Υδραυλικού'
@CARPOFICIAL

Ο τόπος είναι το “La Bombonera”. O χρόνος η Κυριακή 23/9 του 2018. Το παιχνίδι αυτό μεταξύ της Boca Juniors και της River Plate -για την 6η αγωνιστική της Superliga. Γνωστό και ως Superclásico.

Η River Plate είχε σκοράρει στο 15ο λεπτό (δηλαδή, ο Pity Martinez έστειλε την μπάλα στα δίχτυα -και οκτώ λεπτά μετά τραυματίστηκε), αλλά στη συνέχεια κλήθηκε να απαντά διαρκώς σε επιθέσεις της Boca Juniors, με τη νίκη να μην είναι ακριβώς σίγουρη. Θα έλεγες πως υπήρχε μια ένταση, πάθος και σκληρά μαρκαρίσματα.

Στο 64ο λεπτό ο Marcelo Gallardo σήκωσε τον Nacho Scocco από τον πάγκο. Είχε κρίνει πως είχε έλθει η ώρα να χρησιμοποιήσει ένα χαρτί που μπορούσε να διασφαλίσει τη νίκη. Κάλεσε τον Lucas Pratto στον πάγκο και έκανε τον Scocco την κύρια αναφορά στην επίθεση.

Στο 69ο λεπτό, ο Rafael Borré έτρεξε να προλάβει την μπάλα, μετά μια πάσα του Juan Fernando Quintero, δεν κατάφερε να κάνει κοντρόλ, την ώθησε προς τον προωθημένο Scocco, ο οποίος με διαγώνια "βολίδα"διαμόρφωσε αποτέλεσμα. Καλή απόλαυση.

Περιττό να σου πω ότι ο σκόρερ αποθεώθηκε σε ουκ ολίγα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με έναν από τους τίτλους -της Olé- να είναι ¡Qué Nacho de gol!

“Ήταν μια ψυχολογική απελευθέρωση”

Οι καθ' ύλην αρμόδιοι θύμισαν πως το γκολ του Scocco ήταν σαν και αυτό που είχε σκοράρει στις 14/3, όταν μπήκε στο 68' του ματς με τη Boca Juniors, για το Supercup και βρήκε στόχο στο 70ο λεπτό. Και τότε ήταν το δεύτερο γκολ της παρέας του. Στο σήμερα, ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ είπε πως “ ευτυχώς κατάφερα να σκοράρω και να δώσω ηρεμία στο μυαλό της ομάδας μου, καθώς όλα τα Superclásico είναι σημαντικά. Ήταν μια τεράστια ψυχολογική απελευθέρωση, σε ένα πολύπλοκο παιχνίδι”. Αποκάλυψε πως στο ημίχρονο είχαν συζητήσει στα αποδυτήρια πως η Boca θα αναζητήσει την ισοφάριση “και άρα θα έπρεπε να βρούμε την ευκαιρία να “καθαρίσουμε” το ματς. Ευτυχώς τα καταφέραμε με δικό μου γκολ”.

Η τελευταία ήττα της Boca Juniors στο “σπίτι” της ήταν στις 7/4. Μοιράζεται την κορυφή με τη River Plate, που είναι αήττητη.

Photo: @ CARPoficial (Twitter)

News 24/7

24MEDIA NETWORK