O Ρονάλντο δημιουργεί 30 σχολεία ποδοσφαίρου στην Κίνα

Σε μία σημαντική κίνηση προχωράει ο Ρονάλντο, καθώς πρόκειται να δημιουργήσει 30 σχολεία ποδοσφαίρου στην Κίνα, με στόχο να βοηθήσει στην ανάπτυξη του αθλήματος στην ασιατική χώρα.

O Ρονάλντο δημιουργεί 30 σχολεία ποδοσφαίρου στην Κίνα

Σύμφωνα με την κινεζική ιστοσελίδα "Xinhua News", o παλαίμαχος Βραζιλιάνος επιθετικός, Ρονάλντο αναμένεται να δημιουργήσει 30 σχολεία ποδοσφαίρου στην Κίνα, προκείμενου να βάλει κι αυτός το... λιθαράκι του στην ανάπτυξη του αθλήματος.

Ο πρώην άσος της Ίντερ και της Ρεάλ Μαδρίτης πρόκειται να ταξιδέψει στην ασιατική χώρα το προσεχές διάστημα για τα εγκαίνια του πρώτου σχολείου στο Πεκίνο. Αρωγός στη συγκεκριμένη προσπάθεια είναι ο Κινέζος πρόεδρος, Ξι Γινπίνγκ, ο οποίος είναι φίλαθλος του ποδοσφαίρου και προσπαθεί να "ανακτήσει" την εικόνα του αθλήματος.

"Ο βασικός λόγος που πρόκειται να ανοίξω το σχολείο ποδοσφαίρου στην Κίνα είναι πως φίλαθλοι, ποδοσφαιριστές, αλλά και η κινεζική κυβέρνηση έχουν επικεντρωθεί στην ανάπτυξη του αθλήματος", ανέφερε το "φαινόμενο" αρχικά και συνέχισε:

"Ελπίζω αυτή η μέθοδος να βοηθήσει στην ανάπτυξη του κινεζικού ποδοσφαίρου. Πιστεύω πως το ποδόσφαιρο στην Κίνα έχει τις βάσεις, αλλά και την αποφασιστικότητα, όμως λείπει η οργάνωση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK