Οι Ιάπωνες έδειξαν τον πολιτισμό τους και στο Κύπελλο Ασίας 2019

Οι παίκτες της Ιαπωνίας δεν άφησαν την ήττα στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας κόντρα στο Κατάρ να αλλοιώσει τον πολιτισμό τους και το έδειξαν καθαρίζοντας τα αποδυτήριά τους!

Οι Ιάπωνες έδειξαν τον πολιτισμό τους και στο Κύπελλο Ασίας 2019
AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI

Στην Ελλάδα τέτοια πράγματα συνιστούν τιμωρία που επιβάλλεται από κάποιον γονιό σε ένα παιδί. Στην Ιαπωνία μοιάζει με συμβατική υποχρέωση, ανεξαρτήτως ιδιότητας.

Το έδειξαν ξανά οι Ιάπωνες στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ασίας 2019, όπου συναντήθηκαν στον τελικό με αντίπαλο το Κατάρ. Οι Καταριανοί επικράτησαν με 3-1 στο Αμπού Ντάμπι, ωστόσο οι 'μπλε σαμουράι' δεν παρεκτράπηκαν ούτε στο ελάχιστο από τη φιλοσοφία τους.

Παρά την απογοήτευση και πιθανόν τον θυμό που είχαν μέσα τους, όταν αποχώρησαν από τα αποδυτήρια του γηπέδου, τα άφησαν σε κατάσταση... καλύτερη από εκείνη που τα βρήκαν.

Μάλιστα, έγραψαν 'ευχαριστώ' σε 3 γλώσσες, αραβικά, ιαπωνικά και αγγλικά, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο τον σεβασμό που τους διακατέχει για τους διοργανωτές και το τουρνουά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν είναι τυχαίο. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, μετά από το τέλος του αγώνα κόντρα στην Κολομβία, Ιάπωνες φίλαθλοι απαθανατίστηκαν να καθαρίζουν τα σκουπίδια από τις κερκίδες. Όχι μόνο από τις θέσεις τους, αλλά από όλες τις θέσεις.

Όταν, δε, ηττήθηκαν από το Βέλγιο και αποχώρησαν από τη διοργάνωση, για ακόμα μία φορά δεν μπέρδεψαν τον πολιτισμό με τα συναισθήματα. Καθάρισαν τα αποδυτήρια και έγραψαν σε ένα χαρτί στη γλώσσα του τόπου που τους φιλοξενούσε: 'Ρωσία σε ευχαριστούμε'.

Οι Ιάπωνες έδειξαν τον πολιτισμό τους και στο Κύπελλο Ασίας 2019

Photo credits: AP Photo/Kamran Jebreili

News 24/7

24MEDIA NETWORK