Βέλγος ποδοσφαιριστής σώθηκε χάρη σε βηματοδότη (vid)

Παρ’ ολίγον τραγωδία στο Βέλγιο, όταν στην αναμέτρηση της Ρόζελαρ με την Αντβέρπ, στο μπαράζ για μία θέση στην Jupiler της νέας αγωνιστικής περιόδου, ο Αντονι βαν Λου κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας υποστεί ανακοπή καρδιάς.
Ο άτυχος Βέλγος ποδοσφαιριστής κατευθυνόταν προς το πλάγιο για να μαζέψει την μπάλα όταν ξαφνικά σωριάστηκε ανάσκελα στο έδαφος. Η επέμβαση των γιατρών του συλλόγου ήταν άμεση, ωστόσο ο 21χρονος κέρδισε τη μάχη για τη ζωή χάρη στον ενσωματωμένο απινιδωτή ο οποίος βρίσκεται στον αμφικοιλιακός βηματοδότη που έχει στην καρδιά του, λόγω προβλήματος που είχε διαγνωστεί πριν ένα χρόνο.

Η μικρή αλλά "σωτήρια" συσκευή αντιλήφθηκε τη μεταβολή στον καρδιακό παλμό και έκανε ηλεκτροσόκ στον βαν Λου, με συνέπεια η καρδιά του να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία. "Υπήρξε μία στιγμή πανικού, αλλά η συσκευή του έσωσε την ζωή", εξήγησε ο δρ. Μποστάν που βρισκόταν μπροστά στο περιστατικό.


Η κατάρρευση του βαν Λου


Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!