Παίκτης που προτάθηκε στην Ελλάδα "πλήρωσε" τη μεταγραφή Οφόε

Δύο μεταγραφικά μέτωπα "έτρεχε" η Γάνδη το τελευταίο τριήμερο. Το ένα αφορούσε τον Οφόε και το άλλο αυτόν που θα έφερνε το χρήματα για ν' αγοραστεί ο Βέλγος από τον Ολυμπιακό. Ο... αιμοδότης της απόκτησής του παρολίγον να παίξει μπάλα στην Ελλάδα, ενώ έχει σχέση με τον... Βράνιες.

Η Γάνδη για ν' αγοράσει τον Οτζίτζα-Οφόε χρειάστηκε να πουλήσει έναν ποδοσφαιριστή πάνω-κάτω στα ίδια χρήματα που απαιτούσε ο Ολυμπιακός για να βάλει... κορδέλα στον ακριβό Βέλγο χαφ.

Πράγματι, οι Βέλγοι έναντι 3,2 εκατ. ευρώ "έσπρωξαν" στην Σλάβια Πράγας τον Νιγηριανό επιθετικό, Πίτερ Ολαγίνκα. Ο 22χρονος, που πέρυσι δεν έπαιξε ποδόσφαιρο στην Γάνδη, αφού ήταν δανεικός στην Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Ο Ολαγίνκα από την Νιγηρία, μάλιστα, είχε κάνει τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Αλβανία! Ναι, ευλόγως θα ρωτήσει κάποιος τι πήγε να κάνει ένας Νιγηριανός σε αλβανικές ακαδημίες; Εδώ κολλάει ο πρώην πια στόπερ της ΑΕΚ, Ογκνιέν Βράνιες.

Για να πάει το "Ογκι" στην Άντερλεχτ, μανατζερικά χρειάστηκε και τη βοήθεια του Αλβανού ατζέντη, Σκουμπίν Κορμεμέτι ο οποίος είναι ο άνθρωπος πίσω από τον Ολαγίνκα και την προώθησή του στο βελγικό ποδόσφαιρο το 2016, όταν από την Σκεντέρμπεου τον πήγε στη Γάνδη με 1.200.000 ευρώ.

Πριν κάνει το ξεπέταγμά του ο Νιγηριανός, είχε παίξει κι ένα φεγγάρι στην Κύπρο, δανεικός από την Μπιλίς Μπλας και τότε ο μάνατζέρ του τον είχε διαφημίσει σε κάποιες ελληνικές ομάδες, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε... ζεστά.

ΝΑΒ

Podcasts

Γιάρδες, ξύλο, touchdown: Πώς 'κολλάει' κάποιος με το NFL

Με αφορμή τους αποψινούς τελικούς περιφερειών του NFL που θα αναδείξουν και το ζευγάρι του φετινού Super Bowl, το Contra.gr κλείνει στο στούντιο δύο σεσημασμένους λάτρεις του αθλήματος και επιχειρεί να μάθει τουλάχιστον τα βασικά.