Η "ελληνική" Μαλίν έζησε ένα δράμα, η "ελληνική" Σταντάρ γλίτωσε το κάζο

Η μία έπεσε στη δεύτερη κατηγορία, υστερώντας στην ισοβαθμία. Η άλλη μπήκε στα πλέι οφ με ηρωική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Η "ελληνική" Μαλίν έζησε ένα δράμα, η "ελληνική" Σταντάρ γλίτωσε το κάζο

Τόσο καλά ο Άλφρεντ Χίτσκοκ δεν θα είχε σκηνοθετήσει την εξέλιξη - θρίλερ της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής στην κανονική περίοδο του βελγικού πρωταθλήματος. Διότι η μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ και την παραμονή κρίθηκαν οριακά.

Στην ουρά το... θύμα ήταν η Μαλίν. Χωρίς τον Κολοβό στην αποστολή, αλλά με τον Τσότσαλιτς και τον Σιλά στην 11άδα, η ομάδα του Φαν Βάικ νίκησε 2-0 τη Βάασλαντ και έκανε το καθήκον της. Την ίδια στιγμή όμως η Έουπεν επικρατούσε 4-0 της Μουσκρόν κι εξασφάλιζε την παραμονή της για ένα γκολ στην τελική διαφορά τερμάτων (-17 έναντι -18). Μάλιστα όλα τα γκολ της ομάδας του Κλοντ Μακελελέ ήρθαν μετά το 70', με τον Ιάπωνα Τογιοκάβα να πετυχαίνει χατ-τρικ. Απίθανα πράγματα...

Στη μάχη της 6άδας, η Σταντάρ θα ήταν εκτός... Ευρώπης, αν στο δεύτερο ημίχρονο δεν έμπαινε στο γήπεδο ο Μεχντί Καρσελά (αντί του Τσίμιροτ). Μ' αυτόν στο γήπεδο η ομάδα του Σα Πίντο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της ανέτρεψε το 2-0 της αδιάφορης Οστάνδης και με το 3-2 (δύο ασίστ ο πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού) άφησε έβδομη την Κορτράικ. Την Κορτράικ που μετά την απόλυση του Γιάννη Αναστασίου έγινε από ομάδα της ουράς, μια από τις διεκδικήτριες του εισιτηρίου για το Γιουρόπα Λιγκ. Χωρίς να φτάσει στο τέλος της διαδρομής.

News 24/7

24MEDIA NETWORK