Συνέντευξη Κολοβού στο Contra.gr: Άλλα μου υποσχέθηκαν, άλλα έγιναν...

“Άξιζα περισσότερες ευκαιρίες, αλλά ποτέ δεν μετάνιωσα για τον Ολυμπιακό”. Ο Δημήτρης Κολοβός μιλά από το Βέλγιο στο Contra.gr για την επιλογή του να συνεχίσει στη Μαλίν, τι σχέση του με τον Σίλβα και τον Μίτσελ, την απώλεια του πατέρα του, τον Μαρίνο Ουζουνίδη και το παράπονό του για την περσινή σεζόν...

Συνέντευξη Κολοβού στο Contra.gr: Άλλα μου υποσχέθηκαν, άλλα έγιναν...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Χάνοντας τον πατέρα του μόλις στα 19 του χρόνια, ο Δημήτρης Κολοβός αναγκάστηκε από την ίδια την ζωή να ωριμάσει πολύ γρήγορα. Στα 23 του πλέον, ο άσος της Μαλίν παρουσιάζεται κατασταλαγμένος και ώριμος. Προσπαθώντας στο Βέλγιο να κάνει restart (κάτι που, μέχρι στιγμής, καταφέρνει πολύ καλά...) ο διεθνής μεσοεπιθετικός εκμυστηρεύεται στο Contra.gr τις σκέψεις του για το παρόν και το μέλλον της καριέρας του. Μίας καριέρας που τώρα χτίζεται επί της ουσίας.

- Για πρώτη φορά στην καριέρα σου αγωνίζεσαι στο εξωτερικό. Πως είναι σαν εμπειρία, ποια ήταν η υποδοχή της ομάδας σου;

Με υποδέχθηκαν πολύ καλά στην ομάδα, όλοι. Διοίκηση, προπονητές, συμπαίκτες. Πέρυσι έχασα ουσιαστικά μία σεζόν χωρίς να παίζω, οπότε το να βρεθώ σ' ένα ποιοτικό πρωτάθλημα όπως το βελγικό, είναι κάτι που θα με βοηθήσει. Έχουμε πολύ καλό σύνολο εδώ, όλοι με βοηθούν. Αισθάνομαι όμορφα στη Μαλίν.

- Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές παίρνουν μεταγραφή στο Βέλγιο. Γιατί πιστεύεις ότι γίνεται αυτό;

Νομίζω ότι είναι πολύ λογικό να εμπιστευτείς ένα πρωτάθλημα όπως το βελγικό. Αναδεικνύει ποδοσφαιριστές, το ξέρουμε όλοι αυτό, σίγουρα είναι ένα κίνητρο. Το βλέπει πολύς κόσμος, το Βέλγιο βρίσκεται στο κέντρο της ποδοσφαιρικής Ευρώπης και είναι ότι καλύτερο για να κάνεις στη συνέχεια το επόμενο βήμα.

- Υπάρχει κάτι άλλο που το κάνει να ξεχωρίζει ως πρωτάθλημα;

Ναι, ότι το ποδόσφαιρο δεν σταματά ποτέ. Καμία ομάδα εδώ δεν κοιτάζει να προστατεύσει το αποτέλεσμα. Είσαι στο 93', η ομάδα σου νικά 2-0, συνεχίζεις, όμως, να αγωνίζεσαι σα να είναι 0-0 το ματς. Ο ρυθμός, επίσης, είναι πολύ πιο γρήγορος, καμία σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα. Στην προετοιμασία τέλος υπάρχει πολύ, μα πολύ τρέξιμο. Εγώ τώρα αρχίζω να λύνομαι...

- Μίλησες πριν για το επόμενο βήμα στην καριέρα σου...Εσύ πως το φαντάζεσαι αυτό;

Θα σου μιλήσω ειλικρινά. Δεν το ξέρω, δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι θα ήταν καλό για μένα στην επόμενη φάση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλω το καλύτερο. Το ποιο θα είναι αυτό, δεν το ξέρω. Θα δούμε τι θα είναι το πιο σωστό.

Συνέντευξη Κολοβού στο Contra.gr: Άλλα μου υποσχέθηκαν, άλλα έγιναν...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Πέρυσι στον Ολυμπιακό, ο Μάρκο Σίλβα έδειχνε αρχικά να σε υπολογίζει, στη συνέχεια, όμως, χάθηκες. Τι ακριβώς συνέβη;

Έπαιξα αρχικά στο πρωτάθλημα δύο φορές ως αλλαγή. Τη μία 10 λεπτά, την άλλη 20. Στη συνέχεια έπαιξα βασικός στα περισσότερα παιχνίδια του Κυπέλλου. Μετά το πρώτο μισό της σεζόν, από την ομάδα μου είπαν ότι θα πάρω περισσότερες ευκαιρίες για να δείξω τι μπορώ να κάνω, κάτι όμως που δεν συνέβη.

- Πιστεύεις ότι άξιζες αυτές τις ευκαιρίες που τελικώς δεν πήρες;

Έχω την εντύπωση ότι σε όσα ματς έπαιξα, την ομάδα μου την βοήθησα. Δεν είναι εύκολο, όμως, να αγωνίζεσαι σχεδόν κάθε δύο μήνες και να έχεις ρυθμό στο παιχνίδι σου. Και στους νεαρούς Έλληνες στο πρωτάθλημά μας θα μπορούσα να πω ότι δεν δίνονται ευκαιρίες. Μιλάω για τις μεγάλες ομάδες. Στους ξένους υπάρχει περισσότερο υπομονή. Είναι, φυσικά, πολύ μεγάλη ομάδα ο Ολυμπιακός, πως να κριθείς όμως από δυο-τρία παιχνίδια;

- Σκέφτεσαι μήπως θα έπρεπε να φύγεις νωρίτερα για το εξωτερικό, έστω και ως δανεικός;

Κοίτα, είμαι 23 ετών. Αν ήξερα ότι η περσινή σεζόν θα εξελισσόταν με τον τρόπο που εξελίχθηκε, θα τα σκεφτόμουν διαφορετικά τα πράγματα. Θα είχα κερδίσει μία χρονιά. Πέρυσι νομίζω ότι έπαιξα όλα όλα 11 ματς. Πρόπερσι με είχε καλέσει και η Εθνική ομάδα, θα μπορούσα να διεκδικήσω περισσότερα πράγματα. Αλλά μόνο μέσα από τις προπονήσεις δεν είναι δυνατόν να εξελιχθείς. Καμία σχέση η προπόνηση με το ματς, άλλες συνθήκες τελείως.

- Για την απόκτησή σου κονταροχτυπήθηκαν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι. Μήπως τελικά θα ήταν προτιμότερο να πας κάπου αλλού, όπου θα είχες περισσότερες ευκαιρίες και όχι στον Ολυμπιακό;

Δεν το σκέφτομαι έτσι, ούτε έχω μετανιώσει που πήρα μεταγραφή στον Ολυμπιακό. Πρόκειται για την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Και, εννοείται, ότι στο μυαλό μου είναι πάντα ο Ολυμπιακός. Έτσι κι αλλιώς, δανεικός παίζω εδώ στο Βέλγιο.

- Υπήρχαν διαφορές στον τρόπο που σκέφτονταν οι Μίτσελ και Σίλβα;

Θα σου πως το εξής: Επί Μίτσελ η ομάδα δεν είχε πολλές λύσεις στα άκρα. Με τον Σίλβα οι λύσεις ήταν πολύ περισσότερες. Πέρυσι η ομάδα είχε 35 άτομα ρόστερ, με τον Μίτσελ το ρόστερ ήταν σαφώς μικρότερο. Εγώ αυτή τη διαφορά εντοπίζω στις δύο εποχές.

Συνέντευξη Κολοβού στο Contra.gr: Άλλα μου υποσχέθηκαν, άλλα έγιναν...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Σίγουρα το διάστημα μετά την απώλεια του πατέρα σου θα ήταν κρίσιμο για σένα... Ποιοι σου στάθηκαν περισσότερο εκείνη την εποχή;

Πολλοί άνθρωποι. Τότε ήμουν στον Πανιώνιο και έκανα πολύ παρέα με τον Αμίρη Κούρντι και τον Τάσο Αυλωνίτη. Με βοήθησαν όμως άπαντες. Είχα και έχω επίσης πολύ καλή σχέση με τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος με πιστεύει πολύ ως ποδοσφαιριστή. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που με πλησίασε και μου μίλησε στην πρώτη προετοιμασία μου με τον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 2010. Ακόμα και τώρα κρατάμε επαφή. Τον έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση τον Γιάννη.

- Το γεγονός της απώλειας τι επιπτώσεις είχε πάνω σου; Ήσουν πολύ μικρός, ούτε καν 20...

Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο για ένα 20χρονο παιδί να χάνει τον πατέρα του. Συνειδητοποίησα αμέσως ότι στη ζωή δεν ξέρεις τι μπορεί να σου ξημερώσει αύριο. Με έκανε πιο δυνατό. Ήθελα να βρίσκεται εδώ ο μπαμπάς μου σήμερα που μιλάμε, αλλά μπορώ να πω ότι είμαι ευτυχισμένος, κάνω αυτό που αγαπάω από μικρό παιδί. Είμαι ευλογημένος. Τα υπόλοιπα, που ξεφεύγουν από τις δικές μας δυνάμεις, ανήκουν στο Θεό.

- Πλέον, είσαι ο προστάτης της οικογένειας. Σε αγχώνει αυτό, σου δημιουργεί έξτρα πίεση π.χ. για τις επιλογές που κάνεις στην καριέρα σου;

Το μόνο που θέλω είναι να κάνω το καλύτερο για να βοηθώ τη μητέρα μου και τα αδέλφια μου. Όντως, το θέμα των επιλογών είναι σημαντικό, αλλά αυτό ισχύει για όλους τους ποδοσφαιριστές, όχι μόνο για μένα. Οι δικοί μου θέλουν το καλύτερο για μένα. Η μητέρα μου μπορεί να στενοχωρήθηκε όταν έφυγα εκτός Ελλάδας, αλλά αναγνώρισε ότι ήταν το καλύτερο για την καριέρα μου. Δεν είμαστε και τόσο μακριά. Έρχεται, πηγαίνω εγώ όποτε μπορώ...

- Δημήτρη ποιο πρωτάθλημα στην Ευρώπη είναι το όνειρό σου, ποιο νομίζεις ότι σου ταιριάζει περισσότερο;

Το ισπανικό. Θέλω πολύ να παίξω στην Ισπανία, πιστεύω ότι ταιριάζει πολύ στο δικό μου στιλ το ποδόσφαιρο που παίζεται εκεί, το ποδόσφαιρο της κατοχής της μπάλας και της κυριαρχίας.

- Μέχρι στιγμής στο Βέλγιο σε ποιο κομμάτι του παιχνιδιού έχεις βελτιωθεί περισσότερο;

Στο ρυθμό πρώτα από όλα. Στο να παίζω χωρίς να σταματάω, 90 λεπτά. Επίσης κάποια σημεία στην τακτική, τα δουλεύουμε εδώ πολύ, το ανασταλτικό κομμάτι για παράδειγμα. Χρειάζομαι, όμως, βελτίωση σε πολλούς τομείς ακόμα και το ξέρω καλά. Δουλεύω προς αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε.

- Με το τιμ της Εθνικής ομάδας έχεις επικοινωνία;

Οχι κάτι συγκεκριμένο, αλλά έχω ενημερωθεί ότι με παρακολουθούν. Θέλω πολύ να επιστρέψω στην Εθνική, αυτό είναι δεδομένο.

Συνέντευξη Κολοβού στο Contra.gr: Άλλα μου υποσχέθηκαν, άλλα έγιναν...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Ελληνικό πρωτάθλημα παρακολουθείς;

Φυσικά! Είμαι πολύ χαρούμενος με τον Πανιώνιο και την πορεία που κάνει μέχρι στιγμής. Νομίζω ότι μετά τις τέσσερις μεγάλες ομάδες ο Πανιώνιος έχει το καλύτερο σύνολο. Όλο αυτό, πιστεύω ότι είναι έργο του Μαρίνου Ουζουνίδη. Είμαι τυχερός που δούλεψα μαζί του και ήταν τύχη για την ομάδα που την ανέλαβε. Άλλαξε, πιστεύω, όλη τη νοοτροπία. Σχεδόν μόνο με Έλληνες κατάφερε να βάλει την ομάδα στην πεντάδα, μεγάλο κατόρθωμα. Και φέτος νομίζω ότι ο Πανιώνιος θα μπει στα πλέι οφ.

- Φαβορί για τον τίτλο είναι;

Ο Ολυμπιακός, έχει πάλι την καλύτερη ομάδα απ' όλους. Το πρωτάθλημα εφέτος δείχνει να έχει περισσότερο ανταγωνισμό, αλλά νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να κόψει και πάλι πρώτος το νήμα στο τέλος. Έχει τις περισσότερες πιθανότητες από κάθε άλλη ομάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK