Η... αιώνια μάχη Τζέραρντ - Λάμπαρντ μεταφέρεται στους πάγκους

Στίβεν Τζέραρντ ή Φρανκ Λάμπαρντ; Το μόνιμο αυτό δίλημμα στο αγγλικό ποδόσφαιρο λαμβάνει πλέον φρέσκια μορφή, καθώς θ' απασχολεί, όχι ποιος είναι ο καλύτερος χαφ της εποχής του, αλλά ποιος ο καλύτερος προπονητής!

Η... αιώνια μάχη Τζέραρντ - Λάμπαρντ μεταφέρεται στους πάγκους
AP PHOTO/ DAVE THOMPSON

Στο Νησί ασχολούνται και λατρεύουν κάθε τι εγχώριο. Άλλωστε, για εκείνους το δίλημμα Τζέραρντ ή Λάμπαρντ μοιάζει σημαντικότερο απ' το Μαραντόνα - Πελέ, ακόμα κι απ' το Κριστιάνο Ρονάλντο - Λιονέλ Μέσι!

Το ερώτημα θα συνεχιστεί, παρότι αμφότεροι τελείωσαν ποδοσφαιρικά, καθώς αποφάσισαν να γίνουν προπονητές.

Στις 4 Μαΐου, οι Ρέιντζερς ανακοίνωσαν πως ο θρύλος της Λίβερπουλ αναλαμβάνει τα ηνία του συλλόγου. Πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας, το πρωί της Πέμπτης (31/5) η Ντέρμπι Κάουντι έδωσε τα χέρια με το... αντίπαλο δέος του Τζέραρντ, τον Φρανκ Λάμπαρντ και εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τον καλωσορίζει για τα επόμενα τρία χρόνια.

Αυτή θα είναι και η πρώτη μεγάλη πρόκληση στην προπονητική καριέρα του "Φράνκι", ο οποίος θα επιδιώξει να επαναφέρει τα "κριάρια" στην μεγάλη κατηγορία έπειτα από έντεκα χρόνια. Ο 39χρονος πλέον Λάμπαρντ διαδέχεται τον Γκάρι Ρόουετ, ο οποίος οδήγησε την Ντέρμπι στα playoffs της Championship, αλλά αποχώρησε για χάρη της Στόουκ Σίτι μετά τον υποβιβασμό της.

" Πάντα ήθελα να προπονήσω μία ομάδα με παράδοση και ιστορία όπως η Ντέρμπι Κάουντι, επομένως αυτή είναι μία τεράστια ευκαιρία. Πέρασα πολύ χρόνο, συζητώντας το ρόλο μου και τους στόχους της ομάδας με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο. Θέλουμε να χτίσουμε στην έκτη θέση που κατέλαβε η ομάδα την περυσινή σεζόν, αλλά και να αναδείξουμε παίκτες απ' τα τμήματα υποδομής.

Αυτή είναι η πρώτη δουλειά μου ως προπονητής, αλλά έχω εργαστεί δίπλα στους καλύτερους προπονητές και πιστεύω πολύ στις δυνατότητές μου, αλλά και της ομάδας. Δεν είναι εύκολο να προπονείς μία ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά πραγματικά ανυπομονώ γι' αυτή την πρόκληση", ήταν τα πρώτα λόγια του θρύλου της Τσέλσι μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΟΥΝΤΙ ΣΤΟΝ ΛΑΜΠΑΡΝΤ

News 24/7

24MEDIA NETWORK