Ημιτελικά: Προβάδισμα με Άιμπ η Λίβερπουλ

Με γκολ του Τζόρντον Άιμπ στο 37', η Λίβερπουλ επικράτησε της Στόουκ με 1-0 στο "Μπριτάνια" και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του League Cup. Τραυματίστηκαν Κουτίνιο και Λόβρεν.

Ημιτελικά: Προβάδισμα με Άιμπ η Λίβερπουλ

Σε αντίθεση με το ματς κόντρα στη Γουέστ Χαμ το Σάββατο (2/1), η Λίβερπουλ ξεκίνησε επιθετικά την αναμέτρηση με την Στόουκ, η ατυχία της χτύπησε όμως από νωρίς την... πόρτα, καθώς στο 18' και στο 34' είδε τους Κουτίνιο και Λόβρεν να αποχωρούν τραυματίες από το παιχνίδι, με προβλήματα στον δικέφαλο. Ο Κλοπ έριξε στη "μάχη" τους Άιμπ και Μίλνερ και δικαιώθηκε, καθώς στο 37ο λεπτό, ο 20χρονος Βρετανός βρήκε δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ για τους "κόκκινους" μετά από γύρισμα του Λαλάνα από δεξιά.

Οι γηπεδούχοι πείσμωσαν με αποτέλεσμα να μπουν πολύ δυναμικά στο δεύτερο μέρος, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη τελική τους στην επανάληψη στο 59'. Αυτό που έλειψε όμως από τη Στόουκ ήταν η καθαρή ευκαιρία που θα της άνοιγε το δρόμο προς τα δίχτυα, με αποτέλεσμα το 0-1 να μείνει μέχρι το τέλος.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους της ατυχίας της Λίβερπουλ είναι το γεγονός πως στο φινάλε αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και ο Τουρέ, με τον Κλοπ να αδυνατεί να το πιστέψει. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιανουαρίου στο "Άνφιλντ".

Οι συνθέσεις

Στόουκ: Μπάτλαντ, Γκλεν Τζόνσον, Σόκρος, Βόλσχαϊντ, Πίτερς, Κάμερον (46' Γουόλτερς), Γουίλαν, Αφελάι, Σατσίρι (83' Κράουτς), Αρναούτοβιτς, Μπόγιαν (69' Χοσέλου).

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Κλάιν, Κολό Τουρέ, Λόβρεν (34' Μίλνερ), Αλμπέρτο Μορένο, Λούας Λέιβα, Εμρέ Τζαν, Τζο Άλεν (79' Μπεντεκέ), Λαλάνα, Κοουτίνιο (18' Άιμπ), Ρομπέρτο Φιρμίνο.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Οι πρώτοι αγώνες

Τρίτη 5 Ιανουαρίου

Στόουκ - Λίβερπουλ 0-1

(37' Άιμπ)

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου

22:00 Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι

Οι επαναληπτικοί

Τρίτη 26 Ιανουαρίου

21:45 Λίβερπουλ - Στόουκ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου

21:45 Μάντσεστερ Σίτι - Έβερτον

News 24/7

24MEDIA NETWORK