Ημιτελικά: Πιο κοντά στον τελικό η Έβερτον, απειλείται η Σίτι

Η Έβερτον νίκησε 2-1 τη Μάντσεστερ Σίτι στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του λιγκ καπ και αύξησε τις πιθανότητες της για τον πρώτο τελικό της μετά το μακρινό 1984!

Ημιτελικά: Πιο κοντά στον τελικό η Έβερτον, απειλείται η Σίτι
Έβερτον Μάντσεστερ Σίτι Λιγκ Καπ

Δεν είναι μακριά ένας τελικός μεταξύ Λίβερπουλ-Έβερτον, όπως συνέβη στο λιγκ καπ το 1984 και στο κύπελλο το 1986 και το 1989! Τα "ζαχαρωτά" νίκησαν 2-1 τη Μάντσεστερ Σίτι στο "Γκούντισον Παρκ" και απέκτησαν αβαντάζ για την πρόκριση, μία ημέρα μετά το διπλό με Άιμπ των "κόκκινων" επί της Στόουκ.

Η Έβερτον δικαίως προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με τον αμαρκάριστο Φούνες να εκθέτει στους στόπερ της Σίτι παίρνοντας το "ριμπάουντ" από το σουτ του Μπάρκλεϊ που απέκρουσε ο Καμπαγέρο. Γιατί μπορεί προηγουμένως να της είχαν -ορθώς- ακυρωθεί δύο γκολ, ωστόσο ήταν επιθετική και απειλητική, με αποτέλεσμα ν' ανταμειφθεί γι' αυτήν της τη συμπεριφορά.

Ο Πελεγκρίνι αντέδρασε από τον πάγκο βλέποντας την ομάδα του σε δευτερεύοντα ρόλο και η είσοδος του Χεσούς Νάβας βοήθησε πολύ, αφού άνοιξαν χώροι. Ο Αγουέρο στο 61' σπατάλησε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όχι όμως και ο Ισπανός εξτρέμ που ισοφάρισε στο 76' μετά την ασίστ του Αργεντινού στον κενό χώρο.

Η απάντηση πάντως των "ζαχαρωτών" ήταν άμεση και άκρως πειστική. Στο 79' ο Μπάρι βρήκε με εκπληκτική σέντρα τον Λουκάκου και αυτός με τρομερή κίνηση, προτού αποχωρήσει τραυματίας, έβαλε την υπογραφή του στη νίκη της Έβερτον. Αφού ακόμη κι αν έπαιξε με δέκα παίκτες λόγω τραυματισμού του Κόλμαν.

Έβερτον (4-2-3-1): Ρόμπλες, Κόλμαν, Στόουνς Ραμίρο Φούνες, Μπέινς, Μπέσιτς, Μπάρι, Μπάρκλεϊ, Ντεουλοφέου (68' Μιραλάς), Κλέβερλι (46' Όσμαν), Λουκάκου (82' Κονέ)

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Καμπαγέρο, Σανιά, Οταμένει, Μανγκαλά (46' Ντεμιτσέλις), Κλισί, Φερναρντίνιο, Ντελφ (54' Νάβας), Τουρέ, Σίλβα, Ντε Μπρούινε (91' Φερνάντο), Αγουέρο

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Οι πρώτοι αγώνες

Τρίτη 5 Ιανουαρίου

Στόουκ - Λίβερπουλ 0-1

(37' Άιμπ)

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου

Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι 2-1

(45' Φούνες, 79' Λουκάκου - 76' Νάβας)

Οι επαναληπτικοί

Τρίτη 26 Ιανουαρίου

21:45 Λίβερπουλ - Στόουκ

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου

21:45 Μάντσεστερ Σίτι - Έβερτον

News 24/7

24MEDIA NETWORK