Είπαν για τον Φέργκιουσον

Είκοσι δύο χρόνια στον πάγκο της Γιουνάιτεντ και άλλα δώδεκα ως προπονητής σε άλλες ομάδες, ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον έχει δημιουργήσει φίλους και εχθρούς. Και οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες μορφές της προπονητικής...

Είπαν για τον Φέργκιουσον

Γκόρντον Στράχαν (τεχνικός Σέλτικ): "Είναι ο καλύτερος προπονητής της γενιάς του. Είναι ξεχωριστός, ήξερα ότι θα πετύχαινε".

Ρίο Φέρντιναντ (ποδοσφαιριστής): "Είμαι σίγουρος ότι όταν φύγει, θέλει να το κάνει ως νικητής. Αλλά όταν φύγει, θα είναι πολύ περίεργο το κλίμα εδώ και δεν θέλω να το σκέφτομαι".

Πολ Σκόουλς (ποδοσφαιριστής): "Δεν μπορώ να φανταστώ την ζωή στη Γιουνάιτεντ χωρίς αυτόν. Όταν φύγει, θα είναι κρίμα για όλα αυτά που έχει πετύχει. Δεν θα είναι σύντομα, όμως, επειδή ακόμα διψάει για τίτλους".

Γκάρι Νέβιλ (ποδοσφαιριστής): "Δεν θα με εξέπληττε εάν συνεχίσει για δέκα χρόνια. Γιατί να φύγει; Είναι αποφασισμένος όπως πάντα. Είναι μία διαρκής πρόκληση ο σύλλογος, που τον διατηρεί νέο".

Τζον Ο’ Σέι (ποδοσφαιριστής): "Ακόμα και όταν βλέπουμε ‘Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος’ στο ξενοδοχείο, θέλει να κερδίζει".

Ράιαν Γκιγκς (ποδοσφαιριστής): "Ο προπονητής μας διασφαλίζει τις υποδομές, ώστε παίκτες όπως ο Ρούνεϊ και ο Ρονάλντο να είναι οι καλύτεροι του κόσμου σε λίγα χρόνια. Ετσι δουλεύει και πιστεύω γι’ αυτό θα παραμείνει για ακόμα μερικά χρόνια".

Ντένις Εργουιν (παλαίμαχος): "Θέτει ψηλά τον πήχη και εάν δεν τον φτάσει, ή εάν ξεφύγει, είναι πάντα εκεί αμέσως για να σε επαναφέρει".

Αρσέν Βενγκέρ (τεχνικός Αρσεναλ): "Όταν βλέπεις ότι ο μέσος χρόνος «ζωής» ενός τεχνικού είναι μία σεζόν και επτά μέρες και κάποιος έχει φτάσει τα είκοσι χρόνια, είναι ένα αξιόλογο επίτευγμα".

Νιλ Γουόρνοκ (τεχνικός Σέφλντ Γιουνάιτεντ): "Κάποτε του τηλεφώνησα και για δέκα λεπτά μου μίλαγε για παίκτες. Μου είπε για κάθε έναν τα υπέρ και τα κατά του. Κατέβασα το ακουστικό και είπα 'Στοιχηματίζω ότι θα ξέρει ακόμα και τον φροντιστή του γηπέδου της… Ντανφέρμλιν'. Του τηλεφώνησα ξανά και του είπα: 'Αλεξ, ξέχασα να σε ρωτήσω για τον φροντιστή της Ντανφέρμλιν', και, μα τον Θεό, ήξερε το όνομά του και από πού ήταν!"

Ράφαελ Μπενίτεθ (τεχνικός Λίβερπουλ): "Πιστεύω ότι ο σερ Αλεξ είναι το νούμερο ένα στην Αγγλία και ένας από τους δύο τρεις καλύτερους του κόσμου. Τον βρίσκω πολύ καλό άνθρωπο, που μπορείς να του μιλήσεις δίχως πρόβλημα".

Πολ Τζιούελ (πρώην τεχνικός Γουίγκαν): "Πρέπει να σηκώσεις τα χέρια ψηλά και να παραδεχθείς ότι ο σερ Αλεξ είναι το νούμερο ένα. Είναι στην κορυφή για είκοσι χρόνια. Η επιθυμία του είναι ανεξάντλητη, το πάθος του και η θέλησή του για νίκη πανίσχυρη".

Στιβ Μακλάρεν (τεχνικός της εθνικής Αγγλίας): "Στο τέλος της σεζόν του τρεμπλ, πίναμε ένα τσάι στο προπονητήριο και μου έλεγε τι χρειαζόταν για τη νέα σεζόν. Ετσι έγινε τόσο επιτυχημένος".

Σβεν Γκόραν Ερικσον (πρώην τεχνικός της εθνικής Αγγλίας): "Πετυχαίνει κάτι και μετά προχωρά στο επόμενο βουνό που είναι πιο ψηλό. Αυτό κάνει. Εχει δημιουργήσει τέσσερις-πέντε ομάδες και αυτό αποδεικνύει το πόσο σπουδαίος είναι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK