Η Άρσεναλ και η "γαλανόλευκη" μεταγραφική... καραμπόλα 17ετίας!

Ο Σβεν Μίσλιντατ έγινε ο... ηθικός αυτουργός μίας ενδιαφέρουσας "γαλανόλευκης" μεταγραφικής... καραμπόλας μεταξύ Ταυλαρίδη και Μαυροπάνου. Το Contra.gr βάζει κάτω τις δύο περιπτώσεις και επιβεβαιώνει τον κανόνα του "...ιστορία επαναλαμβάνεται", τονίζοντας όμως πώς ο πρώην αμυντικός του ΠΑΣ οφείλει στον εαυτό του μία διαφορετική πορεία στους "Κανονιέρηδες".

Η Άρσεναλ και η "γαλανόλευκη" μεταγραφική... καραμπόλα 17ετίας!

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στο ποδόσφαιρο, τελικά, αφού 17 χρόνια μετά ο Αρσέν Βενγκέρ επιστρέφει στον τόπο του "εγκλήματος" και ψωνίζει ξανά αμυντικό από την Ελλάδα.

Ηθικός αυτουργός στο γεγονός του 2018, στη μεταγραφή του Ντίνου Μαυροπάνου δηλαδή στην Άρσεναλ, ο γνωστός σκάουτ Σβεν Μίσλιντατ που με την κίνησή του αυτή "έφτιαξε" μία πολύ ενδιαφέρουσα, "γαλανόλευκη" μεταγραφική... καραμπόλα.

Το Contra.gr με αφορμή το deal ΠΑΣ - Άρσεναλ για τον 20χρονο στόπερ, θυμάται τη μεγάλη μεταγραφή του Στάθη Ταυλαρίδη, δηλαδή του πρώτου Έλληνα "Κανονιέρη" το... μακρινό 2001.

ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ...

Ο Ταυλαρίδης έγινε ο πρώτος Έλληνας που φόρεσε τη φανέλα της Άρσεναλ και με διαφορά 17 ετών, ο Μαυροπάνος γίνεται ο δεύτερος, με τους ρεπόρτερ στο Νησί να γράφουν ότι ο παίκτης θα μείνει στους "Κανονιέρηδες", όπως είχε συμβεί και με τον Ταυλαρίδη, και δεν θα δοθεί δανεικός για να... ψηθεί.

Ταυλαρίδης και Μαυροπάνος γίνονται δύο ιδιαίτερες περιπτώσεις στο μεταγραφικό πάρε δώσε στην Ελλάδα, αφού αμφότεροι, στόπερ, πήγαν στην Άρσεναλ από φαινομενικά μεσαίες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, που... κοιτά να δεις σύμπτωση και φορούν μπλε. Ο μεν Στάθης Ταυλαρίδης μετακόμισε στο Λονδίνο από τον Ηρακλή και ο 20χρονος Μαυροπάνος από τον ΠΑΣ.

Πάντως, παρότι μεσολάβησαν πολλά χρόνια για να πάρει η Άρσεναλ παίκτη από την Ελλάδα και η αγορά έχει υποστεί τεράστιες μεταβολές, αναλογικά τα χρήματα που έβγαλε από τα ταμεία ο Βενγκέρ για τους δύο, για τα ελληνικά δεδομένα δεν είναι λίγα.

Ο Ηρακλής πληρώθηκε 1.000.000 λίρες για τον 21χρονο τότε Ταυλαρίδη ( καλοκαίρι του 2001) και ο ΠΑΣ θα αυξήσει τα έσοδα του ( Γενάρη 2018) για τον μόλις 20 ετών παίκτη του κατά 1.800.000 ευρώ.

ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΠΑΝΟΥ

Κι εδώ έρχεται το μομέντουμ που η ιστορία δεν πρέπει να επαναληφθεί πράγμα που κατά πολύ μεγάλο ποσοστό θα εξαρτηθεί από το μυαλό και τα... πόδια του Μαυροπάνου.

Ο Ταυλαρίδης ουκ ολίγες φορές έχει πει σε συνεντεύξεις του ήταν ότι όταν πήγε στην Άρσεναλ άργησε να αποβάλει τον ελληνικό... ερασιτεχνισμό και αρκετές στιγμές ένιωσε "υποτιμημένος" με τις αποφάσεις του Βενγκέρ είτε να τον αφήσει στον πάγκο είτε να τον στείλει με τις ρεζέρβες.

Στον Μαυροπάνο δίνεται η ευκαιρία να δουλέψει από τα... γραφικά Ιωάννινα στην ποδοσφαιρομάνα Αγγλία, δίπλα σε ανθρώπους που έχουν στήσει αυτοκρατορίες πάνω στο κομμάτι της ανάπτυξης και προώθησης ταλέντων. Ειδικά, τώρα, οι συνθήκες για τους Έλληνες στόπερ με Μανωλά, Σωκράτη να τυγχάνουν σεβασμού στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, για όλους θα δημιουργηθεί το... πάτημα να γίνουν διάδοχοί τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK