Ο Ράμσεϊ φροντίζει η Τότεναμ να παραμείνει κάτω από την Άρσεναλ

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Άαρον Ράμσεϊ συνεχίστηκαν στη νίκη της Άρσεναλ επί της Νιούκαστλ. Ο Ουαλός πασχίζει να φύγει το καλοκαίρι διατηρώντας την παράδοση η Τότεναμ να βρίσκεται από κάτω.

Ο Ράμσεϊ φροντίζει η Τότεναμ να παραμείνει κάτω από την Άρσεναλ
AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Σε μία ανεξήγητη κίνηση για τα δεδομένα του συλλόγου, η Γιουβέντους φρόντισε να ανακοινώσει την υπογραφή του από τις 11 Φεβρουαρίου, σχεδόν 5 μήνες πριν από την επίσημη μεταπήδηση στον σύλλογο ως ελεύθερος.

Έκτοτε, ο Άαρον Ράμσεϊ πραγματοποιεί μερικές από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, με το γκολ στη νίκη της Άρσεναλ με 2-0 επί της Νιούκαστλ για την Premier League να αποτελεί ακόμα μία απόδειξη επιτυχίας της κίνησης που έκανε η ιταλική ομάδα, διατυμπανίζοντας πρόωρα την επικείμενη μετακίνηση.

Μόνο που το αβίαστο ερώτημα που έρχεται στα χείλη των φίλων των Λονδρέζων δεν έχει απάντηση μέχρι στιγμής. Το "ποιος θα τον αντικαταστήσει" μοιάζει με τον μεγάλο γρίφο που καλείται να λύσει η διοίκηση της ομάδας περισσότερο και όχι ο Ουνάι Έμερι, ο οποίος βρέθηκε προ τετελεσμένου.

Ο Ισπανός τεχνικός πήρε τη σωστή απόφαση όταν έγινε φανερό ότι ο Ουαλός μέσος θα φύγει ως ελεύθερος για τη Γιουβέντους και τον αξιοποίησε όσο καλύτερα μπορούσε, αντί να τον 'παγώσει' εκτός ομάδας και να εμπιστευτεί έναν παίκτη που θα είναι και του χρόνου δικός του.

Οι εμφανίσεις του Ράμσεϊ τον κατατάσσουν στους κορυφαίους παίκτες της σεζόν για την Άρσεναλ, αν όχι MVP, και από τη στιγμή που το παρωχημένο χιούμορ με τα γκολ του που συνοδεύονται από θανάτους διασήμων έπαψε να επισκιάζει την προσφορά του, οι φίλαθλοι των 'κανονιέρηδων' αρχίζουν να βλέπουν κατάματα την αλήθεια.

"Λέει τα πάντα για τη δουλειά που έχει κάνει ο Έμερι φέτος, ότι αν η Άρσεναλ νικήσει τη Νιούκαστλ απόψε, η χειρότερη Άρσεναλ από την περίοδο του Ντον Χάουι (σ.σ. προπονητής 1983-1986) θα προσπεράσει την πιο δυνατή Τότεναμ των τελευταίων 30 ετών", έγραφε ένα tweet το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο Ράμσεϊ φροντίζει η Τότεναμ να παραμείνει κάτω από την Άρσεναλ
AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Θα μπορούσε να μιλήσει κάποιος για τον Μεσούτ Εζίλ, τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και τον Αλεξάντρ Λακαζέτ, αλλά για κάθε μαχητή Σωκράτη Παπασταθόπουλο υπάρχει ένας Σκοντράν Μουστάφι, για κάθε Έκτορ Μπεγερίν υπάρχει ένας Καρλ Τζένκινσον, για κάθε Λούκας Τορέιρα υπάρχει ένας Ντάνι Γουέλμπεκ και ένας Έντουαρντ Ενκετιά και ένας Γκρανίτ Τζάκα και ένας Μοχάμεντ Ελνένι και ένας... Παίκτες, δηλαδή, που σε καμία περίπτωση δεν συγκροτούν έμψυχο δυναμικό ομάδας που διεκδικεί ρεαλιστικά τίτλους.

Το κενό που θα αφήσει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ από όλους τους κεντρικούς μέσους που έχουν φορέσει τη φανέλα της είναι δυσαναπλήρωτο λόγω της ένδειας του ρόστερ. Η εικόνα κόντρα στη Νιούκαστλ και δη στο 1ο ημίχρονο (αφού αντικαταστάθηκε τραυματίας -το γνωστό 'αγκάθι' της καριέρας του- στο 67') ήταν απλά ακόμη μια απόδειξη.

Ο 28χρονος διεθνής είχε ένα γκολ, αυτό στο 30ό λεπτό του αγώνα με την πρώτη καταγεγραμμένη τελική προσπάθειά του, 70 επαφές με την μπάλα, 56 μεταβιβάσεις, 10 ανακτήσεις κατοχής, 2 τάκλιν, 2 σουτ (όλα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη της Άρσεναλ) μόνο στο 1ο μέρος του αγώνα στο 'Έμιρεϊτς'. Σε αυτά, υπάρχει κι ένα γκολ στο 13', που ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Παπασταθόπουλου.

Ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 93% επιτυχία μεταβιβάσεων, 87 επαφές μπάλας, 12 ανακτήσεις, 2 τάκλιν, 2 σουτ και το γκολ, το οποίο ήταν απέναντι στον 20ό διαφορετικό αντίπαλο σε επίπεδό Premier League.

Το 2-0 του Λακαζέτ στο 83' απλώς 'σφράγισε' τη νίκη των γηπεδούχων, η οποία διατήρησε δύο μεγάλα σερί που σχετίζονται άρρηκτα με τον Ράμσεϊ και το πόσο σημαντικός είναι για τον σύλλογο. Η Άρσεναλ παρέμεινε αήττητη για 27ο σερί παιχνίδι στο οποίο σκόραρε ο Ουαλός (τελευταία ήττα τον Δεκέμβριο του 2014) και επίσης έχει κερδίσει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος (17) στα οποία ο Ράμσεϊ έχει στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Η νίκη επί των 'καρακαξών' ήταν η 10η διαδοχική εντός έδρας της Άρσεναλ στο πρωτάθλημα. Τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν τη σεζόν 1997-1998, την πρώτη πλήρη του Αρσέν Βενγκέρ στον πάγκο των Λονδρέζων, μία σεζόν πριν ο Ράμσεϊ ενταχθεί στις ακαδημίες της Κάρντιφ για να αρχίσει τη διαδρομή του προς τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Τότε ίσχυε ακόμα ένα σερί, το οποίο διεκόπη τον Μάιο του 2017, όταν η Τότεναμ νίκησε την Άρσεναλ στο ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου. Εκείνη τη σεζόν, τα 'σπιρούνια' θα τερμάτιζαν πάνω από τους 'κανονιέρηδες' στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, μετά από 22 χρόνια.

Ο Ράμσεϊ φροντίζει η Τότεναμ να παραμείνει κάτω από την Άρσεναλ
AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

Κόντρα στη Νιούκαστλ, ο Ράμσεϊ οδήγησε την Άρσεναλ σε μία νίκη που έφερε την ομάδα στην 3η θέση, πάνω από τη... μόνιμη 3η της φετινής σεζόν, Τότεναμ. Η ήττα για την ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο με τον τρόπο που ήρθε, το... bullying του Βίρτζιλ φαν Ντάικ στον Μουσά Σισοκό και την γκάφα του Ουγκό Λορίς, έδωσε τη δυνατότητα στην Άρσεναλ, που πριν από μερικούς μήνες βρισκόταν 10 βαθμούς πιο πίσω, να περάσει 2 βαθμούς μπροστά.

Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα αρχίσει νέα... παράδοση με την Τότεναμ από κάτω, αφού στα τελευταία 7 παιχνίδια πρωταθλήματος που δίνει (κι ενώ παράλληλα έχει υποχρεώσεις για τα προημιτελικά του Europa League κόντρα στη Νάπολι) τα 5 θα είναι εκτός έδρας. Παρ' όλα αυτά, όσο στο ρόστερ υπάρχει ακόμα ο -εκ των αρχηγών και πιο παλιών παικτών της ομάδας- Ράμσεϊ, οι φίλοι της Άρσεναλ δικαίως ονειρεύονται νέα πειράγματα στους μεγάλους αντιπάλους της πρωτεύουσας.

Photo credits: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

News 24/7

24MEDIA NETWORK