Το ραντεβού Σωκράτη - Βενγκέρ, η Τσέλσι και οι τέσσερις φορές που... έβγαλε τη φανέλα της Άρσεναλ!

Άρσεναλ και Σωκράτης ζουν έναν "ανεκπλήρωτο έρωτα" για τον οποίο έχουν δοθεί τέσσερις "μάχες", αλλά... γάμος δεν συνέβη. Διαβάστε το σκεπτικό του Βενγκέρ όταν τον άφησε να πάει στην Τζένοα, την εμπλοκή της Τσέλσι, το μυστικό ραντεβού στην Πολωνία και πώς το παιχνίδι της μοίρας δεν θα βρει μαζί τον Αλσατό και τον "Πάπα".

Το ραντεβού Σωκράτη - Βενγκέρ, η Τσέλσι και οι τέσσερις φορές που... έβγαλε τη φανέλα της Άρσεναλ!

" Αν δεν γίνει φέτος του Παπασταθόπουλου στην Άρσεναλ, δεν θα γίνει ποτέ... " λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τα μεταγραφικά του 29χρονου στόπερ απ' έξω κι ανακατωτά.

Η γερμανική "BILD" έγραψε ότι ο Σωκράτης βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα των "Κανονιέρηδων"και δεν αποκλείεται να γίνει κάτοικος Λονδίνου το ερχόμενο καλοκαίρι έναντι 20.000.000 ευρώ.

Το συμβόλαιο του πρώην παίκτη της ΑΕΚ εκπνέει το καλοκαίρι του 2019 και τόσο η Ντόρτμουντ όσο και ο ίδιος, δεν "ψήνονται" να συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Ο Καλαματιανός στόπερ βρίσκεται στη Βεστφαλία από το 2013 και ο κύκλος εκεί φαίνεται να έχει κλείσει.

Επίσης, μία ενδεχόμενη μετακόμιση στην Πρέμιερ θα εντάξει τον Παπασταθόπουλο σ' ένα κλειστό κλαμπ παικτών που έχουν αγωνιστεί σε τρία απ' τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης: Ιταλία, Γερμανία και ενδεχομένως, τώρα, στην Αγγλία.

Γνωρίζατε όμως ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σωκράτης φιγουράρει στα μεταγραφικά των Λονδρέζων; Ούτε η πρώτη είναι ούτε η δεύτερη... Άρσεναλ - Βενγκέρ - "Πάπα" έχουν φτάσει στα... σκαλιά της εκκλησίας άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν!

Ας ξεδιπλώσουμε, λοιπόν, το κουβάρι αυτού του "ανεκπλήρωτου έρωτα" από το πρώτο ραντεβού μέχρι το τελευταίο στις σελίδες της "BILD".

H ΤΣΕΛΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΒΕΝΓΚΕΡ

Λονδρέζο ήθελε να κάνει τον Σωκράτη και η Τσέλσι, εκτός από την Άρσεναλ την εποχή που ακόμη ήταν παίκτης της ΑΕΚ! Οι "μπλε" και οι "Κανονιέρηδες" εξέταζαν την περίπτωση του πιτσιρικά τότε Παπασταθόπουλου με τον Βενγκέρ να πιστεύει πολύ στο ταλέντο του, αλλά...

Όπως ακουγόταν τότε ο Αλσατός "γούσταρε" τον Σωκράτη με... χίλια, όμως υπήρχαν ενδοιασμοί όσον αφορά το ύψος του κι αν θα μπορούσε να σταθεί στις απαιτήσεις του αγγλικού πρωταθλήματος. Ο Βενγκέρ θεώρησε σωστό ν' αφήσει τον Παπασταθόπουλο να πάει στη Τζένοα που τον ήθελε, να ψηθεί στο Καμπιονάτο και να επιστρέψει αργότερα να τον πάρει, κάτι βέβαια που δεν συνέβη και ο τεχνικός της Άρσεναλ δήλωσε μετανιωμένος.

Για την οικονομία του θέματος, τον "κιτρινόμαυρο" Καλαματιανό, εκτός από τις Άρσεναλ, Τσέλσι κοιτούσαν δύο γαλλικές ομάδες και ο Άγιαξ. Το περιβάλλον του τον πίεσε να πάει στην Τζένοα επειδή στην Ιταλία, πίστεψαν και δικαιώθηκαν γι' αυτό, ότι ο ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να εξελίξει τόσο τα σωματικά του προσόντα όσο και την προσέγγιση στο τακτικό κομμάτι.

ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΒΕΝΓΚΕΡ

Το 2012, η Άρσεναλ έκλεισε το μάτι ξανά στον Σωκράτη... Σύμφωνα με το "μύθο", ο "Πάπα" βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βενγκέρ μετά το ματς Πολωνία - Ελλάδα στο Euro. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο 29χρονος είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι δύο άνδρες τα είπαν με τον Αλσατό να του εκφράζει ξανά το θαυμασμό του και να συζητούν αμφότεροι τις παραμέτρους για να γίνει η μεταγραφή του και να δουλέψουν μαζί.

Παρότι μεταξύ τους ήταν σούπερ, στα οικονομικά δεν βρέθηκε άκρη και για μία ακόμη φορά ο Σωκράτης δεν έγινε "Κανονιέρης".

ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ ΜΟΥΝΤΙΑΛΙΚΟ SOKRATIS

Στην 3η προσπάθεια της Άρσεναλ να πάρει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο 29χρονος ήταν ήδη φτασμένος, σταρ της Ντόρτμουντ και προερχόμενος από εξαιρετικές εμφανίσεις στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014. Οι "Κανονιέρηδες" φέρονται να ρώτησαν τους Γερμανούς κι όταν άκουσαν την τιμή... χαιρέτησαν κι έφυγαν.

ΤΟΝ "ΚΕΡΔΙΣΕ" Ο ΚΟΝΣΙΕΛΝΙ

Τελευταία φορά, πριν την εφετινή, που ο Σωκράτης μπλέχτηκε με τα μεταγραφικά της Άρσεναλ, η τέταρτη συνολικά ήταν πέρυσι. Οι Άγγλοι χτύπησαν την πόρτα της Ντόρτμουντ και φοβούμενοι πως θα χάσουν τον Λορέν Κοσιελνί έδειχναν αποφασισμένοι να πάρουν τον Παπασταθόπουλο. Τελικά, ο Γάλλος στόπερ δεν έφυγε για την Μαρσέιγ και μία ακόμη φορά μπήκε "ΣΤΟΠ" στη μεταγραφή.

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΒΕΝΓΚΕΡ...

Και τελικά, όλα δείχνουν ότι ο Σωκράτης θα πάει στην Άρσεναλ, αλλά ο άνθρωπος που επιχείρησε να τον φέρει τέσσερις φορές στο παρελθόν δεν θα είναι εκεί...

Ο Αρσέν Βενγκέρ "τελείωσε" από τους "Κανονιέρηδες" και ο Παπασταθόπουλος αν μετακομίσει Λονδίνο θα είναι χάρη στον Σβεν Μίσλιντατ, το "διαμαντένιο μάτι" της Ντόρτμουντ που τώρα είναι υπεύθυνος μεταγραφών της Άρσεναλ.

Ο "εγκέφαλος" στην υπόθεση μετακίνησης του Μαυροπάνου από τα Γιάννινα στην πρωτεύουσα της Αγγλίας, φέρεται να βρίσκεται σε στενή επαφή με τον agent Φάρρα για να γίνει επιτέλους, έπειτα από τέσσερις... μάχες ο Σωκράτης "Κανονιέρης".

News 24/7

24MEDIA NETWORK