Σώθηκε η Λίβερπουλ, προχωρά η πώληση

Ο "εφιάλτης" έλαβε τέλος για τους φίλους της Λίβερπουλ. Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου επικύρωσε την πώληση της ιστορικής ομάδας στην New England Sports Ventures (NESV), όπως αρχικά είχε αποφασιστεί προ ημερών.

Οι νυν ιδιοκτήτες της ομάδας, Τζορτζ Τζίλετ και Τομ Χικς ζήτησαν από έναν δικαστή να καθυστερήσει την ακρόαση της αίτησης από τους πιστωτές της Royal Bank of Scotland (RBS) για την υποχρεωτικές παραγγελίες ανοίγοντας το δρόμο για μια πιθανή πώληση αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, πήραν αρνητική απάντηση από το Δικαστήριο, το οποίο ουσιαστικά αποφάνθηκε υπέρ της RBS και άνοιξαν το δρόμο για την πώληση της Λίβερπουλ στη NESV.

Οι Αμερικανοί μεγιστάνες αναμένεται να χάσουν πάνω από 144 εκ. δολάρια, ενώ οι "κόκκινοι" περνούν πλέον σε μία νέα εποχή. Παράλληλα ο εμπορικός διευθυντής, Ίαν Άιρ και ο διευθυντής μάνατζμεντ της ομάδας, Κρίστιαν Πάρσλοου θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Μαζί με τον πρόεδρο Μάρτιν Μπρόουτον ήταν οι τρεις που είχαν ταχθεί υπέρ της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο σύλλογο.

Μετά από αυτή την απόφαση του δικαστηρίου η Λίβερπουλ δεν κινδυνεύει πλέον με αφαίρεση εννιά βαθμών. Δεν έχει γίνει γνωστό αν οι Χικς και Τζίλετ θα ασκήσουν έφεση.

Longread

Οι 11 κορυφαίοι Βραζιλιάνοι της Ελλάδας

Το Contra.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει τους 11 καλύτερους Βραζιλιάνους που έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα. Χωρίς σύστημα, με τον Πάουλο Κάμπος στον πάγκο! Ψηφίστε τον κορυφαίο κατά τη γνώμη σας!