Αυτά είναι τα δύο πρόσωπα της Πάλας που αποθεώνει ο Μιλιβόγεβιτς

Μέσω του Ολυμπιακού ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς έκανε το άλμα στην Premier League και στον 1,5 χρόνο του στο Νησί, έχει ήδη εκτοξεύσει τις μετοχές του και τη δημοφιλία του. Ποια είναι όμως τα άτομα που έχουν βοηθήσει -πέρα από εκείνον- την Κρίσταλ Πάλας να ανέβει επίπεδο; Ο Σέρβος τα ... κατανόμασε!

Serbia's Luka Milivojevic lines up during his country's national anthem before the international friendly soccer match between Serbia and Nigeria at The Hive Stadium in London, Tuesday, March 27, 2018. (AP Photo/Matt Dunham)
Serbia's Luka Milivojevic lines up during his country's national anthem before the international friendly soccer match between Serbia and Nigeria at The Hive Stadium in London, Tuesday, March 27, 2018. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Το πρώτο διάστημα του Λούκα Μιλιβόγεβιτς στο Λονδίνο μόνο εύκολο δεν ήταν. Αρκεί να φέρει κανείς στο μυαλό του την καταστροφική εκκίνηση της Πάλας στην Premier League, με επτά ήττες σε ισάριθμα ματς χωρίς ένα γκολ στο ενεργητικό τους και με τον Φρανκ Ντε Μπουρ να βλέπει την πόρτα της εξόδου από την 4η κιόλας αγωνιστική.

Πώς όμως έγινε το θαύμα και οι "αετοί" έμειναν στην κατηγορία όταν όλοι τους είχαν καταδικάσει; Για τον Λούκα Μιλιβόγεβιτς το "κλειδί" ήταν η πρόσληψη του Ρόι Χόντσον, με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού να εξάρει την προσφορά του βετεράνου Άγγλου τεχνικού στην ομάδα μέσω συνέντευξής του στην "Daily Mail".

"Ήταν πολύ σκληρό για μας το ξεκίνημα. Επτά ματς, μηδέν πόντοι, μηδέν γκολ. Περάσαμε δύσκολες στιγμές αλλά έχουμε πολολούς καλούς χαρακτήρες στην ομάδα.

Crystal Palace's Luka Milivojevic, left, celebrates, with Crystal Palace's Christian Benteke, after scoring a penalty during the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Arsenal at Selhurst Park in London, Monday April 10, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Crystal Palace's Luka Milivojevic, left, celebrates, with Crystal Palace's Christian Benteke, after scoring a penalty during the English Premier League soccer match between Crystal Palace and Arsenal at Selhurst Park in London, Monday April 10, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Όλα οφείλονται 100% στον προπονητή, όταν ήρθε ήμασταν κάτω από πίεση και παιχνίδι με το παιχνίδι αρχίσαμε να βελτιωνόμαστε. Τους 12 τελευταίους μήνες ήταν η μεγαλύτερη αλλαγή.

Ο Χόντσον χρησιμοποίησε την εμπειρία του και έβαλε τους παίκτες στις φυσικές τους θέσεις. Ο προκάτοχός του, ο Φρανκ Ντε Μπουρ, είχε κάποιες καλές ιδέες, όμως είχε διαφορετική φιλοσοφία, προσπαθώντας να χτίσει κάθε φάση από πίσω, με μέσους σε θέσεις κεντρικών αμυντικών.

Ίσως δεν είχαμε αρκετό χρόνο να κάνουμε αυτά που ζητούσε από εμάς και στο τέλος, ας πούμε ότι πλήρωσε το τίμημα", δήλωσε αρχικά για τον Νο 1 καταλύτη ώστε να ανέβει επίπεδο η Πάλας, με τον Σέρβο να στάζει επίσης μέλι και για έναν συμπαίκτη του, τον Βιλφρίντ Ζαχά:

Luka Milivojevic of Crystal Palace FC, second right, celebrates with his teammates after scoring a goal during the third place playoff match against West Bromwich Albion FC at the Premier League Asia Trophy soccer tournament in Hong Kong, Saturday, July 22, 2017. (AP Photo/Kin Cheung)
Luka Milivojevic of Crystal Palace FC, second right, celebrates with his teammates after scoring a goal during the third place playoff match against West Bromwich Albion FC at the Premier League Asia Trophy soccer tournament in Hong Kong, Saturday, July 22, 2017. (AP Photo/Kin Cheung) AP PHOTO/KIN CHEUNG

"Στους επιθετικογενείς παίκτες ένα πράγμα που δεν τους αρέσει είναι να τρέχουν για την ομάδα. Ο Ζαχά λατρεύει να τρέχει και να παίζει για την ομάδα και εμείς οι μέσοι το αναγνωρίζουμε αυτό, ότι ένας παίκτης με τη δική του ποιότητα ασχολείται και με την άμυνα. Αυτό είναι σημαντικό στο ποδόσφαιρο αυτές τις μέρες."

Πέρα όμως από τα πολύ ωραίες και δυνατές αναμνήσεις που έχει ήδη με τη φανέλα της ομαδας του Ανατολικού Λονδίνου, ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς μίλησε και για το Μουντιάλ, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο προπονητής της Σερβίας (Μλάντεν Κρστάιτς) είχε ευθύνη για τον αποκλεισμό

"Αρχίσαμε πολύ καλά. Στο Μουντιάλ, το 95% των ομαδων που νικούν στο πρώτο ματς, συνήθως περνούν. Όμως το δεύτερο (σ.σ. κόντρα στην Ελβετία) καθόρισε το μέλλον μας.

Έπρεπε να είχαμε περισσότερη πείρα και να παίζαμε περισσότερο για το αποτέλεσμα στα τελευταία 15 λεπτά, εμείς αντίθετα προσπαθήσαμε να πάρουμε ρίσκα εκεί όπου δεν χρειαζόταν

Στο ματς με την Βραζιλιά όπου έμεινα στον πάγκο, ο προπονητής είχε τη γνώμη του, κάτι είχε στο μυαλό του και στο τέλος χάσαμε, οπότε πήρε άσχημες αποφάσεις..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK