Η Έμα Χέιζ μπορεί να γίνει η Captain Marvel της Τσέλσι

Ο Μαουρίτσιο Σάρι είναι τελειωμένη υπόθεση από τον πάγκο της Τσέλσι. Ο διάδοχος του αναζητείται ήδη. Αυτός ο διάδοχος μπορεί και να είναι γένος θηλυκού, δηλαδή η Έμα Χέιζ.

Η Έμα Χέιζ μπορεί να γίνει η Captain Marvel της Τσέλσι

Η Τσέλσι τερμάτισε τρίτη στη φετινή Premier League και πρόκειται να αγωνιστεί στον τελικό του Europa League, ενάντια στην Άρσεναλ, σε μια σχεδόν εμπόλεμη ζώνη. Παρ' όλ' αυτά, η πορεία του προπονητή της ομάδας, του 60χρονου Μαουρίτσιο Σάρι, είναι προδιαγεγραμμένη και έχει ως τελικό προορισμό, την πόρτα της εξόδου.

Ήταν μια περίεργη χρονιά στο Stamford Bridge, με πομπώδεις ήττες που έκαναν θόρυβο (4-0 από την Μπόρνμουθ, 6-0 από τη Μάντσεστερ Σίτι) και μια πορεία στις εγχώριες/ευρωπαϊκές διοργανώσεις που δεν ήταν σίγουρα κακή, αλλά δεν ήταν και αυτό που ονειρεύονταν οι φίλοι της ομάδας του Λονδίνου.

Ο ίδιος ο Σάρι έχει ερωτηθεί από δημοσιογράφους αν πιστεύει στο ενδεχόμενο παραμονής του στην ομάδα και έχει απαντήσει με ειλικρίνεια: "Νομίζω πως θα μείνω, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Η ομάδα μου ζήτησε να επιστρέψουμε στο Champions League. Το πετύχαμε. Όπως ξέρετε, αγαπώ το βρετανικό ποδόσφαιρο, η Premier League έχει το κορυφαίο αγωνιστικό επίπεδο παγκοσμίως. Θα ήθελα πολύ να μείνω".

Ντιέγκο Σιμεόνε, Τζιανφράνκο Ζόλα, Μάσιμο Αλέγκρι είναι μερικοί από τους υποψήφιους που έχουν ακουστεί για την διάδοχη του 60χρονου Αργεντινού. Δεν είναι όμως μόνοι αυτοί οι τρεις πολυδιαφημισμένοι 'ποδοσφαιράνθρωποι'. Είναι και η Έμα Χέιζ.

Ναι, η 42χρονη Έμα είναι μια καταξιωμένη προπονήτρια ποδοσφαίρου, που έχει καταφέρει να οδηγήσει τη γυναικεία ομάδα της Τσέλσι στην τρίτη θέση τόσο της Premier League όσο και του Champions League γυναικών. Η Έμα έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση αρκετών παραγόντων μέσα από το λονδρέζικο κλαμπ και το ενδεχόμενο να προπονήσει την ανδρική ομάδα, σύμφωνα με το Sky Sports, έχει συζητηθεί αρκετά.

Η ίδια έχει δηλώσει προ μηνών στη βρετανική τηλεόραση πως αυτή η κατάσταση, της διαδοχής ενός προπονητή ανδρών από μια προπονήτρια είναι κάτι "είτε από εμένα, είτε από κάποια άλλη γυναίκα, θα συμβεί κάποια στιγμή. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο και ότι χιλιάδες μάτια θα είναι στραμμένα επάνω μου. Ξέρω ότι θα πρέπει να γνωρίζω πολλά για το scouting και τις προσλήψεις των σωστών ανθρώπων που θα πλαισιώνουν τον πάγκο. Ξέρω πως για την διοίκηση μιας ομάδας, αυτή η απόφαση απαιτεί μια σκέψη ανοιχτόμυαλη. Εγώ όμως έτοιμη, το μόνο που μένει είναι να ανοίξω την πόρτα".

Αν η Τσέλσι θέλει να εκδικηθεί για τη φετινή χρονιά και να επιστρέψει σε διακρίσεις και τρόπαια, η Χέιζ είναι η out of the box, αντισυμβατική επιλογή. Μπορεί να εκτοξεύσει την ομάδα, να γίνει η Captain Marvel της.

Κεντρική φωτογραφία: AP Images

News 24/7

24MEDIA NETWORK