Οι μεταγραφές στην Τσέλσι του Κόντε και του... Μανωλά

Ο Αντόνιο Κόντε είναι επίσημα ο νέος προπονητής της Τσέλσι και το Contra.gr αναλύει τους μεταγραφικούς στόχους των Λονδρέζων ενόψει της επόμενης σεζόν. Η ενίσχυση στην άμυνα με τον Κώστα Μανωλά σε πρώτο πλάνο, οι περιπτώσεις των Πογκμπά και Ναϊνγκολάν και ο "διακαής πόθος" Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Οι μεταγραφές στην Τσέλσι του Κόντε και του... Μανωλά

Ο Αντόνιο Κόντε είναι με κάθε επισημότητα ο νέος τεχνικός της Τσέλσι. Ο Ιταλός προπονητής έχει το δύσκολο έργο να επαναφέρει τους "μπλε" στο δρόμο των επιτυχιών, ύστερα από τη φετινή αποτυχημένη σεζόν.

Το βέβαιο είναι πως το προσεχές καλοκαίρι ο Κόντε θα έχει την -οικονομική- στήριξη του Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος είναι διατεθειμένος να δαπανήσει ένα σημαντικό ποσό για να καλύψει τις απαιτήσεις του.

Ήδη, λίγες ώρες μετά την επισημοποίηση του "γάμου", τα ιταλικά και βρετανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τους πρώτους μεταγραφικούς στόχους των Λονδρέζων ενόψει καλοκαιριού, αλλά και τις σκέψεις του 46χρονου τεχνικού σε ό,τι αφορά στον τακτικό τομέα.

Αλλαγή διάταξης και... Μανωλάς

Ο Κόντε φέρεται αποφασισμένος να αλλάξει τη διάταξη της αγγλικής ομάδας σε 3-4-3 ή 3-5-2, ανάλογα με τον αντίπαλο που θα έχει απέναντί του. Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Τιμπό Κουρτουά, αν δεν υπάρξει κάποια -συγκλονιστικά- υψηλή πρόταση το προσεχές καλοκαίρι θα αποτελέσει γι' ακόμα μία σεζόν τον βασικό γκολκίπερ των "μπλε". Ζήτημα προκύπτει στο κέντρο της άμυνας, αφού η αποχώρηση του Τζον Τέρι αφήνει ένα σημαντικό κενό στα μετόπισθεν σε συνδυασμό με τον σοβαρό τραυματισμό του Κουρτ Ζουμά.

Σε περίπτωση που ο Κόντε κάνει πράξη την... απειλή του και επιλέξει ένα σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, είναι δεδομένο πως η Τσέλσι θα κινηθεί για την απόκτηση τουλάχιστον δύο παικτών. Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι περιπτώσεις των Κώστα Μανωλά, Λεονάρντο Μπονούτσι και Αντόνιο Ρίντιγκερ. Ο Έλληνας αμυντικός χαίρει τις εκτίμησης τόσο του Κόντε όσο και των διοικούντων την αγγλική ομάδα, οι οποίοι φέρονται έτοιμοι να προσφέρουν ακόμα και 32.000.000 ευρώ για χάρη του.

Στα άκρα της αμυντικής γραμμής, οι Αθπιλικουέτα, Κένεντι και Ιβάνοβιτς είναι ικανοί να υποστηρίξουν το εν λόγω σύστημα, αφού έχουν την ικανότητα να καλύπτουν όλη την πλευρά. Επίσης, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Χουάν Κουαδράδο, καθώς ο Κολομβιάνος μέσος πληροί τις προϋποθέσεις και αναμένεται να αποτελέσει βασικό γρανάζι στη... λονδρέζικη μηχανή.

"Προστάτης" του Πογκμπά ο Ναϊνγκολάν

Στη μεσαία γραμμή, ο Σεσκ Φάμπρεγκας αναζητά άξιους συμπαραστάτες προκειμένου να αφήσει πίσω την μετριότατη εφετινή σεζόν. Ο Ισπανός μέσος είναι "βαρόμετρο" για τη λειτουργία της Τσέλσι κι αποδείχθηκε περίτρανα φέτος, καθώς η δική του κακή απόδοση παρέσυρε και την υπόλοιπη ομάδα. Εκτός από τον Νεμάνια Μάτιτς, κανείς άλλος δεν μπορεί να στηρίξει το εγχείρημα του Κόντε, με αποτέλεσμα ο Ιταλός να "ψάχνεται" για δύο ποδοσφαιριστές, με εντελώς διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Πρώτοι στόχοι είναι οι Ράτζα Ναϊνγκολάν και Πολ Πογκμπά. Για τον Βέλγο μέσο η Ρόμα ζητάει τουλάχιστον 40.000.000 ευρώ για την παραχώρησή του, ενώ ο Γάλλος άσος πολύ δύσκολα θα φύγει από το Τορίνο με λιγότερα από 100.000.000 ευρώ.

"Στη Γιουβέντους ο Κόντε, προκειμένου να προστατέψει τον Πολ Πογκμπά, χρησιμοποιούσε τους Αντρέα Πίρλο, Κλαούντιο Μαρκίζιο και Αρτούρο Βιδάλ στη μεσαία γραμμή, προσφέροντάς του μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Πιστεύω πως ο Ιταλός τεχνικός θα προσπαθεί να αποκτήσει παίκτες που θα μπορούν να φανούν χρήσιμοι σε μία τέτοια περίπτωση. Ο Ναϊνγκολάν είναι ιδανικός για να αποτελέσει τον παρτενέρ του Πογκμπά στη μεσαία γραμμή", ανέφερε ο ρεπόρτερ "Sky Italia", Αγκούστο ντε Μπάρτολο στα βρετανικά ΜΜΕ.

Ερωτηματικό ο Αζάρ, "διακαής πόθος" ο Ιγκουαΐν

Η κάκιστη χρονιά του Εντέν Αζάρ θέτει εν αμφιβόλω την παραμονή του στο Λονδίνο, ενώ κι ο ίδιος δεν θα έλεγε "όχι" σε μία νέα περιπέτεια στην καριέρα του. Μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν εκφράσει η Ρεάλ Μαδρίτης και η Παρί Σεν Ζερμέν. Μάλιστα, δεν πρέπει να αποκλειστεί μία "τράμπα" μεταξύ του Βέλγου μεσοεπιθετικού και του Έντινσον Καβάνι, ο οποίος δεν διανύει και τις καλύτερες ημέρες του στο Παρίσι.

Παρόλα αυτά, "διακαής πόθος" του Κόντε για την ενίσχυση της επίθεσης είναι ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Ο Αργεντινός φορ αποτελούσε βασικό μεταγραφικό στόχο της Γιουβέντους, όταν στο τιμόνι της ιταλικής ομάδας ήταν ο 46χρονος τεχνικός, χωρίς τελικά η περίπτωσή του να προχωρήσει.

Την εφετινή σεζόν ο Ιγκουαΐν έχει 30 γκολ σε 31 αγωνιστικές, αποτελώντας τον πρώτο σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος. Πέρα από τους δύο προαναφερθέντες, μία περίπτωση που απασχολεί την Τσέλσι είναι κι ο Αλβάρο Μοράτα, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την επιστροφή ή μη του Ισπανού στη Ρεάλ Μαδρίτης.

H "νέα Τσέλσι" του Κόντε:

Οι μεταγραφές στην Τσέλσι του Κόντε και του... Μανωλά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στην Τσέλσι και επίσημα ο Κόντε

News 24/7

24MEDIA NETWORK