Η συγγνώμη του Κέπα 'άξιζε' 220.000 ευρώ

Ο Κέπα θα πληρώσει το 1/52 του συμβολαίου του. Αρκούν ένα βδομαδιάτικο και η μεταμέλεια για να ξεπλύνουν την ντροπή της αντιεπαγγελματικής στάσης του μπροστά σε εκατομμύρια μάτια (τηλε)θεατών;

Chelsea goalkeeper Kepa Arrizabalaga reacts after stops a shot from Manchester City's Leroy Sane during a penalty shootout at the end of the English League Cup final soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley stadium in London, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Tim Ireland)
Chelsea goalkeeper Kepa Arrizabalaga reacts after stops a shot from Manchester City's Leroy Sane during a penalty shootout at the end of the English League Cup final soccer match between Chelsea and Manchester City at Wembley stadium in London, England, Sunday, Feb. 24, 2019. (AP Photo/Tim Ireland) AP PHOTO/TIM IRELAND

Τα λάθη πληρώνονται. Πόσο ακριβά εξαρτάται από τον εσωτερικό κανονισμό κάθε αθλητικού οργανισμού. Στον Κέπα Αριθαμπαλάγα επιβλήθηκε πρόστιμο ίσο με τα χρήματα που λαμβάνει ανά εβδομάδα από την Τσέλσι.

Ο λόγος; Η αντίδρασή του αυτή - αν δεν την έχεις δει ήδη:

Δίκαιο, θα πεις. Όχι τόσο, προσθέτουμε εμείς. Δεδομένου ότι είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος τερματοφύλακας στον ποδοσφαιρικό πλανήτη γη, λαμβάνοντας περισσότερα από 9 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, τα (περί) 220 χιλιάρικα (αμείβεται με 190.000 λίρες για κάθε 7 ημέρες δουλειάς) που θα του κρατηθούν από το μισθό του και θα καταλήξουν στο ταμείο του Ιδρύματος της Τσέλσι δεν είναι δα ένα ποσό που θα το στερηθεί.

Είχε φροντίσει ο Ισπανός γκολκίπερ να ελαφρύνει τη θέση του προτού ανακοινωθεί η ποινή του, λέγοντας πως " έκανα ένα μεγάλο λάθος με τον τρόπο που χειρίστηκα την κατάσταση. Θα μάθω από το συμβάν και θ' αποδεχθώ όποια τιμωρία το κλαμπ αποφασίσει για μένα".

Τα στελέχη των 'μπλε' του Λονδίνου έκριναν -στην παρούσα φάση- συμφέρον να μην διευρύνουν το χάσμα μεταξύ του Μαουρίτσιο Σάρι και του 24χρονου τερματοφύλακα. Ούτως ή άλλως οι προπονητές αλλάζουν, οι ποδοσφαιριστές πολύ πιο σπάνια. Πόσο μάλλον ένας προπονητής όπως ο 60χρονος Ιταλός, ο οποίος στέκεται με το ένα πόδι εντός 'Στάμφορντ Μπριτζ' και με το άλλο εκτός. Ιδίως όσο τ' αποτελέσματα δεν αποτυπώνουν τη δουλειά του στις προπονήσεις.

Ο Σάρι ενημέρωσε πως "το θέμα θεωρείται λήξαν" και ο Νταβίντ Λουζί υποστήριξε πως "αυτός είναι πάνω απ' όλους". Στην επαγγελματική σταδιοδρομία του πάντως θ' αποτελεί κηλίδα. Αφενός για το ότι ένας ποδοσφαιριστής του δεν υπάκουσε στην εντολή αντικατάστασης, ακόμη κι αν ήταν αποτέλεσμα ασυνεννοησίας, αφετέρου το ξέσπασμά του. Δείγμα -ενδεχομένως- της έλλειψης ψυχραιμίας κάτω από την ασφυκτική πίεση που του ασκείται εσχάτως και της αμφισβήτησης που τον περιβάλλει.

Ο αγώνας της Τετάρτης με την Τότεναμ για την Premier League είναι ο πρώτος για τους δύο πρωταγωνιστές. Μαντεψιά; Ο Κέπα θα είναι κανονικά στη θέση του. Ο Σάρι δεν είναι δα και ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον που έριχνε αυτοβούλως πρόστιμα σε ποδοσφαιριστή του επειδή τον προσπερνούσε με το αυτοκίνητό του σε δημόσιο δρόμο. Εξ ανάγκης υποχρεώνεται να ρίχνει νερό στο κρασί του.

Να ξέρεις πάντως ότι στην Τσέλσι δεν είναι πια μια ωραία ατμόσφαιρα.

Ειδάλλως δεν είχε λόγο ο ατζέντης Σαΐφ Ρούμπι, που είχε παίξει ενεργό ρόλο στη μετακίνηση του Αντόντιο Ρίντιγκερ από τη Ρόμα στην Τσέλσι, να επέμβει στα εσωτερικά του συλλόγου υποστηρίζοντας πως πρέπει ν' αφαιρεθεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού από τον Θέσαρ Αθπιλικουέτα, διότι δεν επενέβη στο συμβάν. Και να δοθεί -ως διά μαγείας- στον πελάτη του.

Είμαι φαν του Αθπι, αλλά ως αρχηγός δεν θα έπρεπε να έχει επιτρέψει αυτό που έγινε. Θα πρέπει ν' αφήσει την αρχηγία και να γίνει ο Ρούντιγκερ αρχηγός της Τσέλσι. Που είναι πραγματικός ηγέτης.

Μόλις από την Τσέλσι αντέδρασαν, ο γνωστός μάνατζερ προχώρησε στη διαγραφή των επίμαχων tweets. Σούσουρο όμως είχε ήδη προκληθεί και το κουμάντο έχει χαθεί.

Ποιος κυβερνά, επιτέλους, αυτήν την ομάδα;

κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Tim Ireland

News 24/7

24MEDIA NETWORK