Ο Μάρκο Σίλβα τσακώθηκε με την 'ιερή αγελάδα' της Αγγλίας

Ο Μάρκο Σίλβα δέχθηκε κριτική από μία εκ των πλέον χαρακτηριστικών μορφών του αγγλικού ποδοσφαίρου και απάντησε με δηλητηριώδη βέλη. Ο Σαμ Άλαρνταϊς βρήκε τον μάστορά του.

Ο Μάρκο Σίλβα τσακώθηκε με την 'ιερή αγελάδα' της Αγγλίας
DAVE THOMPSON/ PA VIA AP

Ο προπονητής της Έβερτον, Μάρκο Σίλβα, βρίσκεται για 3η σεζόν σε ομάδα της Premier League και πλέον δεν θεωρείται άγνωστος στο ευρύ κοινό. Οι φίλαθλοι τον έχουν μάθει, ο Τύπος επίσης και όπως φαίνεται και οι συνάδελφοί του.

Ένας εξ αυτών, ίσως η πιο αντιπροσωπευτική φιγούρα του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο προπονητής που είχε δηλώσει πως 'αν το όνομά μου ήταν Αλαρντίτσι θα ήμουν στους top-4 προπονητές του κόσμου', ο προπονητής που πιάστηκε να διαπραγματεύεται μίζες λίγες μέρες αφότου προσλήφθηκε ομοσπονδιακός τεχνικός, είναι ο Σαμ Άλαρνταϊς.

Μετά από Μπόλτον, Νιούκαστλ, Μπλάκμπερν, Γουέστ Χαμ, Σάντερλαντ και Κρίσταλ Πάλας, ο Άλαρνταϊς κάθισε στον πάγκο της Έβερτον το περσινό καλοκαίρι, με στόχο να δημιουργήσει αυτό που κατάφερε στην Μπόλτον, αλλά όχι στις επόμενες αποστολές του.

Απέτυχε παταγωδώς παρά τις ακριβές μεταγραφικές κινήσεις και απολύθηκε, με τον Σίλβα να παίρνει τη θέση του το καλοκαίρι. Γι' αυτόν τον λόγο, δεν παραλείπει να ρίξει ορισμένες... μπηχτές για τον διάδοχό του, όπως αυτές στο talkSPORT την επομένη της Πρωτοχρονιάς, μετά από την εντός έδρας ήττα των 'ζαχαρωτών' από τη Λέστερ και τις αποδοκιμασίες των φιλάθλων.

'Η Έβερτον βρίσκεται σε δίλημμα, επειδή έχει περισσότερα λεφτά να δαπανήσει τις τελευταίες 2 σεζόν από όσα είχε ποτέ και η αύξηση των απαιτήσεων προκάλεσε πτώση στην απόδοση στο γήπεδο. Δεν είναι αυτό που περίμεναν οι φίλαθλοι. Η Έβερτον αυτήν τη στιγμή πρέπει να φέρει αποτελέσματα', δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια έγινε πιο συγκεκριμένος: 'Μπορείς να λες ότι θα παίζεις από πίσω και θα προσφέρεις ελκυστικό ποδόσφαιρο, όμως ποτέ δεν θα επιβιώσεις, όπως έμαθαν οι Ρόναλντ Κούμαν και Ρομπέρτο Μαρτίνεθ. Όλοι τους έπαιζαν αυτό το αυτοαποκαλούμενο καλύτερο ποδόσφαιρο από το δικό μου, όμως δεν επιβίωσαν'.

'Στο τέλος της ημέρας, μετράει η νίκη στον αγώνα και η προσπάθεια να νικήσει όσο πιο ελκυστικά είναι δυνατόν. Όμως όλοι ξέρουμε ότι αν πρόκειται να είσαι επιτυχημένος, αρχίζεις με μηδέν παθητικό και χτίζεις από εκεί. Οπότε, αν πρόκειται να επιλέξεις τον δρόμο του ελκυστικού ποδοσφαίρου, θα πρέπει να είναι ελκυστικό και να φέρεις τα αποτελέσματα για να κρατήσεις τη δουλειά σου, που είναι πολύ δύσκολο να συμβεί'.

Ο Μάρκο Σίλβα τσακώθηκε με την 'ιερή αγελάδα' της Αγγλίας
MIKE EGERTON/PA VIA AP

Ο 64χρονος Big Sam, μία από τις πιο... παλιές 'αλεπούδες' του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο οποίος έχει συνδεθεί με το ποδόσφαιρο σκοπιμότητας. Ο Σίλβα, αντιθέτως, ακόμα και στο απαιτητικό παλκοσένικο της Premier League, επιζητά το θέαμα, το γκολ. Και δέχθηκε την πρόκληση στη μάχη των δύο φιλοσοφιών, ασκώντας ευθεία επίθεση στον προκάτοχό του.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά από τη δύσκολη νίκη - πρόκριση επί της Λίνκολν στο Κύπελλο Αγγλίας, ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε: 'Δεν είμαι εδώ για να κάνω σχόλια γι' αυτόν. Πρέπει να δούμε αν αυτοί οι άνθρωποι αγαπούν την Έβερτον, αν θέλουν την Έβερτον πραγματικά να κερδίζει, αν θέλουν κάποια σταθερότητα μέσα στον σύλλογο'.

'Αν είναι πραγματικοί φίλαθλοι της Έβερτον και μιλούν έτσι, τότε ίσως πρέπει να τους ακούσουμε και να το δούμε. Όμως αν ορισμένοι δεν θέλουν καλά αποτελέσματα, παρά μόνο αστάθεια στον σύλλογο, δεν αξίζει να τους ακούσουμε. Αν είναι ο Ντέιβιντ Μόγες, ίσως να ακούσω, επειδή έκανε κάτι πραγματικά σημαντικό σε αυτόν τον σύλλογο. Αν κάποιος αγαπάει την ομάδα μας και δεν είναι χαρούμενος, ΟΚ. Βλέπω ένα πρόσωπο που αγαπάει την ομάδα μας και θέλει να κερδίζουμε. Αν όχι, δεν με ενδιαφέρει. Σε αυτήν την περίπτωση, δεν είναι καθόλου σημαντικό'.

Το διακύβευμα, πάντως, δεν είναι ενθαρρυντικό για τους φιλάθλους της ομάδας. Η Έβερτον το 2017-2018 ξόδεψε 76.750.000 ευρώ για μεταγραφές και το καλοκαίρι του 2018 ξόδεψε 76.000.000 ευρώ. Το αποτέλεσμα αυτών των μεταγραφών ήταν πέρυσι, με τον Άλαρνταϊς στο 'τιμόνι' να έχει 27 βαθμούς μετά από 21 αγωνιστικές στην Premier League, και φέτος, με τον Σίλβα στον πάγκο, να έχει... 27 βαθμούς σε 21 αγώνες και να βρίσκεται στη διόλου τιμητική 11η θέση.

Photo credits: Dave Thompson/ PA via AP, Mike Egerton/PA via AP

News 24/7

24MEDIA NETWORK