Το νέο... σπίτι της Έβερτον θα έχει ως έμπνευση το "κίτρινο τείχος" της Ντόρτμουντ

Η Έβερτον ετοιμάζει τα πλάνα της για το καινούργιο της γήπεδο, με τη διοίκηση να ποντάρει πάρα πολύ στη νότια κερκίδα που θέλει να είναι παρόμοια με εκείνη της Ντόρτμουντ (PHOTOS).

Το νέο... σπίτι της Έβερτον θα έχει ως έμπνευση το "κίτρινο τείχος" της Ντόρτμουντ
AP PHOTO/JON SUPER

Ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Νταν Μεις, που "κρύβεται" πίσω από τα πλάνα του καινούριου γηπέδου της Έβερτον, είχε συνάντηση με μερίδα οπαδών της ομάδας και τους ενημέρωσε αναφορικά με την εξέλιξη των έργων.

Το νέο... σπίτι των "ζαχαρωτών", θα χτιστεί κοντά στην περιοχή του Μπράμλέϊ-Μουρ Ντοκ, και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο το 2022.

Η χωρητικότητα του θα φτάνει τις 50.000 θέσεις, 10.000 περισσότερες, δηλαδή, από το "Γκούντισον Παρκ" και λέγεται ότι θα εγκατασταθούν οι μεγαλύτερες γιγαντοοθόνες που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ στην Μεγάλη Βρετανία!

Το νέο... σπίτι της Έβερτον θα έχει ως έμπνευση το "κίτρινο τείχος" της Ντόρτμουντ
© GRANDOLDTEAM.COM

Όπως αποκάλυψε ο Μεις, το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί στις κερκίδες, καθώς η επιθυμία της διοίκησης είναι να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο απ΄όλα, που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους οπαδούς των "μπλε", είναι πως τα πλάνα του νέου... οχυρού έχουν μια ιδιαίτερη έκπληξη!

Πρόθεση του συλλόγου, είναι η θύρα των φανατικών στο νότιο τμήμα, να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το φημισμένο "κίτρινο τείχος" της Μπορούσια Ντόρτμουντ, που θα χωράει σχεδόν 12.000-15.000 κόσμο.

"Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε μια τεράστια κερκίδα στα Νότια του γηπέδου που θα μοιάζει με το "κίτρινο τείχος" της Ντόρτμουντ", είπε ο αρχιτέκτονας του γηπέδου και συνέχισε:

"Βασιζόμενοι στην τελική χωρητικότητα του γηπέδου, η κερκίδα θα χωράει 12.000-15.000 άτομα, και είμαι βέβαιος ότι θα είναι πολύ όμορφο".

Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΕΒΕΡΤΟΝ

Το νέο... σπίτι της Έβερτον θα έχει ως έμπνευση το "κίτρινο τείχος" της Ντόρτμουντ
© GRANDOLDTEAM.COM

ΤΟ 'ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ" ΤΗΣ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Wolfsburg goalkeeper Max Gruen standing in front of the southern tribune called the "yellow wall" during the  semifinal match of the German soccer cup between Borussia Dortmund and VfL Wolfsburg in Dortmund , Germany, Tuesday, April 15, 2014. The "Suedtribuene is the largest extant terrace for standing spectators in European football; it is regularly full to its 24,454 capacity. (AP Photo/Martin Meissner)
Wolfsburg goalkeeper Max Gruen standing in front of the southern tribune called the "yellow wall" during the semifinal match of the German soccer cup between Borussia Dortmund and VfL Wolfsburg in Dortmund , Germany, Tuesday, April 15, 2014. The "Suedtribuene is the largest extant terrace for standing spectators in European football; it is regularly full to its 24,454 capacity. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

News 24/7

24MEDIA NETWORK