Το νέο... σπίτι της Έβερτον θα έχει ως έμπνευση το "κίτρινο τείχος" της Ντόρτμουντ

Η Έβερτον ετοιμάζει τα πλάνα της για το καινούργιο της γήπεδο, με τη διοίκηση να ποντάρει πάρα πολύ στη νότια κερκίδα που θέλει να είναι παρόμοια με εκείνη της Ντόρτμουντ (PHOTOS).

Ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Νταν Μεις, που "κρύβεται" πίσω από τα πλάνα του καινούριου γηπέδου της Έβερτον, είχε συνάντηση με μερίδα οπαδών της ομάδας και τους ενημέρωσε αναφορικά με την εξέλιξη των έργων.

Το νέο... σπίτι των "ζαχαρωτών", θα χτιστεί κοντά στην περιοχή του Μπράμλέϊ-Μουρ Ντοκ, και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμο το 2022. 

Η χωρητικότητα του θα φτάνει τις 50.000 θέσεις, 10.000 περισσότερες, δηλαδή, από το "Γκούντισον Παρκ" και λέγεται ότι θα εγκατασταθούν οι μεγαλύτερες γιγαντοοθόνες που έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ στην Μεγάλη Βρετανία! 

Τα σχέδια του νέου γηπέδου

Όπως αποκάλυψε ο Μεις, το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί στις κερκίδες, καθώς η επιθυμία της διοίκησης είναι να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο απ΄όλα, που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους οπαδούς των "μπλε", είναι πως τα πλάνα του νέου... οχυρού έχουν μια ιδιαίτερη έκπληξη!

Πρόθεση του συλλόγου, είναι η θύρα των φανατικών στο νότιο τμήμα, να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το φημισμένο "κίτρινο τείχος" της Μπορούσια Ντόρτμουντ, που θα χωράει σχεδόν 12.000-15.000 κόσμο.

"Σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε μια τεράστια κερκίδα στα Νότια του γηπέδου που θα μοιάζει με το "κίτρινο τείχος" της Ντόρτμουντ", είπε ο αρχιτέκτονας του γηπέδου και συνέχισε:

"Βασιζόμενοι στην τελική χωρητικότητα του γηπέδου, η κερκίδα θα χωράει 12.000-15.000 άτομα, και είμαι βέβαιος ότι θα είναι πολύ όμορφο".

Η ΚΕΡΚΙΔΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΕΒΕΡΤΟΝ

ΤΟ 'ΚΙΤΡΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ" ΤΗΣ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Longread

Η 11άδα των κοντών μάγων της μπάλας

Το Contra.gr επέλεξε 11 ποδοσφαιριστές ως 1μ70, μικρούς στο μάτι, που όμως άφησαν το αποτύπωμά τους στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ψηφίστε στο poll τον, κατά τη γνώμη σας, κορυφαίο όλων!