Το... πρώτο του Ρούνεϊ πόνεσε την Άρσεναλ

Σαν σήμερα (19/10) ήταν η... πρώτη φορά του 16άχρονου Γουέιν Ρούνεϊ στην Premier League, με την οποία έσπασε το αήττητο σερί των 30 αγώνων της Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ. Δείτε πόσα έπαιρνε τότε και πως τα πολλαπλασίασε (VIDEO).

Το... πρώτο του Ρούνεϊ πόνεσε την Άρσεναλ
rooney

Δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια ( και κάτι μήνες) έχουν περάσει από το ντεμπούτο του Άγγλου επιθετικού στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Σε ηλικία 16 ετών αγωνίστηκε απέναντι στην Τότεναμ στο 2-2 με την Έβερτον. Αμέσως όμως έδειξε πως πρόκειται για έναν ξεχωριστό ποδοσφαιριστή.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο γεματούλης νεαρός πέτυχε το πρώτο του γκολ κόντρα στην Άρσεναλ το οποίο μάλιστα ήταν δυο φορές ιστορικό. Πρώτον γιατί έσπασε το καλύτερο σερί των "κανονιέρηδων" ( 30 ματς αήττητοι) και δεύτερον γιατί έγινε, τότε, ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Premier League.

Πόσα έπαιρνε, πόσα παίρνει

Φυσικά η διοίκηση της Έβερτον έκανε τα πάντα λίγους μήνες αργότερα (2003) για να τον κρατήσει και γι αυτό του πρότεινε συμβόλαιο ρεκόρ, για παίκτη της ηλικίας του, με 14.500€ την εβδομάδα συν μπόνους!

Έντεκα χρόνια αργότερα (2014) το ποσό εκτοξεύτηκε στις 335.000€ την εβδομάδα. Οι αποδοχές του όπως καταλαβαίνετε... πολλαπλασιάστηκαν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK