Ο Γκλεν Χοντλ ήταν ο καλύτερος μέσος και είναι ο χειρότερος σχολιαστής

Ο Γκλεν Χοντλ, ένας από τους καλύτερους μέσους της Αγγλίας, κατέρρευσε πριν εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή με την ιδιότητα του σχολιαστή, υπό την οποία συνήθως λέει τα... χειρότερα.

Ο Γκλεν Χοντλ ήταν ο καλύτερος μέσος και είναι ο χειρότερος σχολιαστής
AP PHOTO / REBECCA NADEN

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ο Γκλεν Χοντλ κατέρρευσε στο στούντιο του BT Sports, λίγο πριν κάνει την καθιερωμένη εμφάνισή του για τον σχολιασμό των αγώνων της Premier League. Ο 61χρονος Άγγλος (ανήμερα των γενεθλίων του) διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο και προς το παρόν δεν υπάρχει ενημέρωση για την κατάστασή του.

Το επώνυμο Χοντλ μπορεί να μην λέει πολλά στους νεότερους, ωστόσο πρόκειται για τον παίκτη που πήρε τη σκυτάλη από τον Κέβιν Κίγκαν και τη δεκαετία του '80 ήταν ο πιο ικανός Άγγλος παίκτης. Εκπληκτικές μεταβιβάσεις ανεξαρτήτως απόστασης, φαντασία, 'κολλούσε' την μπάλα στα πόδια του και γι' αυτό μπορούσε να κάνει και ντρίμπλες, συνήθιζε να οργανώνει τις επιθέσεις τόσο της Τότεναμ, όπου έμεινε για 12 χρόνια, όσο και της εθνικής ομάδας. Μαζί με τον Μπράιαν Ρόμπσον ήταν οι ηγέτες των 'τριών λιονταριών', έστω κι αν η υστέρηση στις υπόλοιπες γραμμές δεν έφεραν επιτυχίες.

Προπονητικά, ο Χοντ ανέλαβε τη Σουίντον ως παίκτης προπονητής το 1991 και την Τσέλσι με τον ίδιο ρόλο το 1993, ωστόσο οι περισσότεροι τον θυμούνται από την τριετία του στον πάγκο της εθνικής ομάδας μεταξύ 1996-1999. Τρία χρόνια που επίσης δεν κατάφερε να διακριθεί με το εθνόσημο.

Τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλείψει την προπονητική κι έχει πάρει θέση πίσω από μικρόφωνα και μπροστά από κάμερες. Αν και υπήρξε κορυφαίος παίκτης της χώρας, ένας από τους καλύτερους μέσους στην ιστορία της, δεν μπορεί να υπερηφανευτεί για το ίδιο στάτους ως σχολιαστής.

Το βασικό πρόβλημα δεν είναι οι τακτικές αναλύσεις του ή τα... ονόματα των παικτών. Το βασικό πρόβλημα είναι τα... αγγλικά του, που πολλές φορές τον ρίχνουν σε μεγάλες λεκτικές γκάφες ή σε φράσεις που δεν βγάζουν κανένα νόημα.

Ξεδιαλέγοντας αυτές που μπορούν να μεταφραστούν καλύτερα στα ελληνικά και με την ευχή όλα να είναι περαστικά, ιδού 10 λόγοι που θέλουμε να βλέπουμε τον Χοντλ περισσότερο σε βίντεο ως παίκτη και λιγότερο σε βίντεο ως σχολιαστή:

- 'Εντάξει, χάσαμε, αλλά μόνο καλά πράγματα θα βγουν από αυτό. Αρνητικά και θετικά'

- 'Υπάρχει πολλή δουλειά που έγινε, η οποία δεν έγινε'

- 'Το να σε επιλέγουν, σου δίνει τη μισή εμπιστοσύνη ή ακόμα και το 50%'

- 'Αλλάξαμε σε τετράδα άμυνας και το κάναμε 4-4-3'

- 'Ο Ρόμπερτ Λι κατάφερε να τρέξει στους προσαγωγούς του για πρώτη φορά'

- 'Έχω μία σειρά εναλλακτικών και κάθε μία μου δίνει κάτι διαφορετικό'

- 'Το FA Cup ακόμα είναι εντός συνόρων το καλύτερο κύπελλο στον κόσμο'

- 'Δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοια σιγή ενός λεπτού'

- 'Δεν υπήρχε κάτι άσχημο με την εμφάνιση, εκτός του ότι πέταξε ένα παιχνίδι'

- 'Όταν ένας παίκτης φτάνει τα 30, το ίδιο συμβαίνει και με το σώμα του'

Photo credits: AP Photo / Rebecca Naden

News 24/7

24MEDIA NETWORK