Η προμήθεια των ατζέντηδων... φέρνει Νεϊμάρ στο "Νησί"

Ποδοσφαιριστής χωρίς ατζέντη είναι κάτι το ασυνήθιστο. Αν δεν ήταν όμως... κανόνας, το κέρδος των αγγλικών συλλόγων θα μπορούσε να φέρει παίκτη αξίας... Νεϊμάρ στο "Νησί", ανεβάζοντας κι άλλο το επίπεδο της Premier League.

Τα ποσά που "έσπρωξαν" οι αγγλικοί σύλλογοι τη περασμένη χρονιά στην αγορά για την απόκτηση ποδοσφαιριστών ήταν πραγματικά πολλά.

Και αυτό διότι οι ατζέντηδες έχουν "πάει" τις τιμές των παικτών... σε άλλο επίπεδο.

Συγκεκριμένα το "τίμημα" των ομάδων του Νησιού στους εκπροσώπους των παικτών ανέρχεται στα 241 εκατ. ευρώ, με τα χρήματα να είναι υψηλότερα και από αυτά που έδωσε η Παρί για ν' "αρπάξει" τον Νεϊμάρ από τη Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι.

Ρεκόρ ανάμεσα στα βρετανικά κλαμπ "έσπασε" η Λίβερπουλ, καθώς έδωσε προμήθεια 32 εκατ. ευρώ σε ατζέντηδες για μεταγραφές, με πιο τρανταχτό παράδειγμα τον Μοχάμεντ Σαλάχ που "μετακόμισε" στο Μέρσισαιντ.

Ακολουθεί η Τσέλσι με 7 εκατ. ευρώ μόνο στον εκπρόσωπο του Ρος Μπάρκλεϊ από την Έβερτον και 28 εκατ. ευρώ προς όλους τους υπόλοιπους.

Γενικότερα όλες οι ομάδες που συμμετέχουν στη φετινή Premier Leauge ξόδεψαν 42 εκατ. περισσότερα στους συνεργάτες των παικτών, απ' ότι τη προηγούμενη σεζόν, καταγράφοντας ρεκόρ στις δαπάνες.

Φανταστείτε απλά να μην είχαν "χαθεί" όλα αυτά τα ποσά, πόσοι ακόμα αστέρες θα μπορούσαν να μεταφερθούν στο "Νησί".