Τραγωδία στο Λέστερ: "Ελάχιστη πιθανότητα επιβίωσης του Vichai Srivaddhanaprabha"

Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας για τα αίτια πτώσης του ελικόπτερου που στοίχισε τη ζωή πέντε ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ήταν και το αφεντικό της Leicester, Vichai Srivaddhanaprabha.

Τραγωδία στο Λέστερ: "Ελάχιστη πιθανότητα επιβίωσης του Vichai Srivaddhanaprabha"

Το Σάββατο 27 του Οκτώβρη, ο ιδιοκτήτης της Leicester, Vichai Srivaddhanaprabha επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο του, μαζί με δυο συνεργάτες του, για να μεταβεί στο αεροδρόμιο και από εκεί για την Ταϊλάνδη. Κάτι που έκανε συχνά, μετά τα εντός έδρας ματς. Αυτήν τη φορά, όλα ήταν διαφορετικά.

Το ελικόπτερο συνετρίβη, άρπαξε και φωτιά και οι επιβαίνοντες πέθαναν. Λίγες ώρες μετά προέκυψε η πληροφορία πως οι πιλότοι (ζευγάρι στη ζωή) έκαναν τιτάνια προσπάθεια, ώστε να μην πέσει το αεροσκάφος σε φιλάθλους που έφευγαν από το γήπεδο ή κατοικημένη περιοχή. Ο δευτερότοκος γιος του Vichai, Aiyawatt υποσχέθηκε να συνεχίσει την κληρονομιά που άφησε ο πατέρας του, τον οποίον η ομάδα αποχαιρέτησε με νίκη. Μετά οι παίκτες παρέστησαν και στην κηδεία.

Οι έρευνες που διατάχθηκαν μετά το τραγικό συμβάν είναι σε εξέλιξη. Μια, αυτή της επίσημης αρχής αεροπλοΐας στη Μεγάλη Βρετανία, αναφέρει ότι "υπήρχαν ελάχιστες πιθανότητες να μην υπάρχουν θύματα", μετά την πτώση. Ο Detective Chief Superintendent, επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη, είπε στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε στους αρμοδίους ότι "η έντονη φωτιά δεν επέτρεψε σε κάποιον να μπει στην καμπίνα ή να βγει από αυτή".

Τόνισε πως το υλικό που υπάρχει από τις κάμερες (ασφαλείας και αυτές των κινητών τηλεφώνων που κατέγραφαν το δυστύχημα) έδειξε ότι το ελικόπτερο ήταν εκτός ελέγχου. Τα συντρίμμια μεταφέρθηκαν σε ειδικό χώρο για εξέταση, ενώ βρέθηκε αναλλοίωτος ο ψηφιακός καταγραφέας πτήσης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK