Λέστερ, απλά η καλύτερη της Premier League

Η Λέστερ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της, μετά από μία μαγική σεζόν στην οποία ήταν η... καλύτερη!

Λέστερ, απλά η καλύτερη της Premier League

Ήταν 3 Μαΐου του 2015 όταν ο Εντέν Αζάρ σκόραρε για την Τσέλσι (κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας) και έστεφε μαθηματικά πρωταθλήτρια την Τσέλσι. Ήταν 2 Μαΐου όταν ο Εντέν Αζάρ σκόραρε για την Τσέλσι (κόντρα στην Τότεναμ) και έστεφε μαθηματικά πρωταθλήτρια τη Λέστερ.

Έναν χρόνο μετά, δια ποδός του περσινού MVP και της περσινής πρωταθλήτριας Αγγλίας, ήρθε η διαδοχή. Η Λέστερ κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της, μετά από δύο στη δεύτερη κατηγορία και έναν στην τρίτη (καθώς και τρία λιγκ καπ και ένα σούπερ καπ).

Η φετινή θαυματουργή σεζόν άρχισε με αλλαγή προπονητή, αφού στη θέση του Νάιτζελ Πίρσον που αποπέμφθηκε πέρυσι λόγω κόντρας με τη διοίκηση, εξαιτίας ενός... ρατσιστικού sex tape του γιού του με τρεις συμπαίκτες της ομάδας από τις ρεζέρβες στην Ταϊλάνδη!

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι ανέλαβε όντας απολυμένος κι ο ίδιος από την Εθνική Ελλάδας και τότε άρχισε να γράφεται η πρώτη σελίδα ενός σπουδαίου ποδοσφαιρικού παραμυθιού.

Η ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Πρωτεργάτες εντός των γραμμών, τρεις ποδοσφαιριστές, τελείως διαφορετικοί. Αρχικά ο Τζέιμι Βάρντι, ο οποίος σε ηλικία 29 ετών έσκισε τα αντίπαλα δίχτυα και μάλιστα στην πορεία κατέρριψε και το ρεκόρ του Ρουντ φαν Νίστελροϊ συνεχόμενων αγώνων της Premier League με γκολ (σταμάτησε στα 11 παιχνίδια). Ο 29χρονος κατάφερε να φτάσει τα 22 γκολ σε 34 παιχνίδια (παρότι υποβλήθηκε σε μίνι επέμβαση τον Δεκέμβριο).

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ, από την πλευρά του, που το καλοκαίρι του 2014 αποκτήθηκε από τη δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας (Χάβρη) έναντι 500.000 ευρώ, προσέφερε 17 γκολ και 11 ασίστ σε 35 αγώνες, αλλά κυρίως αναστάτωνε διαρκώς τις αντίπαλες άμυνες από δεξιά.

Στο κέντρο του γηπέδου δέσποζε η μορφή του Ενγκολό Καντέ, του 25χρονου Γάλλου που αποκτήθηκε έναντι 9.000.000 ευρώ από την Καέν το καλοκαίρι, σάρωσε τα πάντα με το παιχνίδι του και που έγινε διεθνής μόλις φέτος χάρη στις παρουσίες του στην Αγγλία.

ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΓΚΟΛ

Αυτή η παρέα, μαζί και με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, άρχισαν τη φρενήρη πορεία ουσιατικά από τον... Απρίλιο του 2015, όταν ηττήθηκαν από την Τσέλσι στο "Κινγκ Πάουερ Στέιντιουμ". Έκτοτε, ξαναέχασαν στις 26 Σεπτεμβρίου του 2015 από την Άρσεναλ με 5-2 επίσης εντός έδρας, ωστόσο η επόμενη ήττα ήρθε στην Boxing Day από τη Λίβερπουλ, ήτοι στη 18η αγωνιστική.

Κάπου εκεί άρχισε και η διόρθωση του μοναδικού προβλήματος που μπορούσε να εντοπίσει κανείς σε αυτήν την ομάδα, την άμυνα. Από εκείνον τον αγώνα με τη Λίβερπουλ, ο Κάσπερ Σμάιχελ δέχθηκε γκολ μόνο σε έξι από τους 18 αγώνες που ακολούθησαν.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Μετά από 36 αγωνιστικές, η Λέστερ μετράει 64 γκολ υπέρ (τρίτη καλύτερη επίθεση μετά από Άρσεναλ που έχει 68 και Τότεναμ που έχει 65) και 34 κατά (τρίτη καλύτερη άμυνα μετά από Τότεναμ που έχει 28 και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έχει 31).

Επιπλέον, διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη διαφορά τερμάτων με +30 (πρώτη η Τότεναμ με +38), τις περισσότερες νίκες με 22 (ακολουθούν Τότεναμ, Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι με 19), τις λιγότερες ήττες με 3 (ακολουθεί η Τότεναμ με 4) και φυσικά τους περισσότερους πόντους.

Τέλος, διαθέτει τον καλύτερο παίκτη της σεζόν βάσει της ψηφοφορίας των παικτών της Premier League (Μαχρέζ), τον καλύτερο παίκτη της σεζόν βάσει της ψηφοφορίας των δημοσιογράφων (Βάρντι), τον δεύτερο σκόρερ της κατηγορίας (Βάρντι μαζί με Σέρχιο Αγκουέρο στα 22 γκολ και ο Χάρι Κέιν από πάνω με 26).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

VIDEO: Έτσι πανηγυρίζουν οι πρωταθλητές!
Η "χρυσή Βίβλος" της Premier League
36η αγ.: Πρωταθλήτρια Αγγλίας η Λέστερ
Τα καλύτερα tweets για Ρανιέρι: "Έχασε από τα Φερόε, κέρδισε την Premier League"

News 24/7

24MEDIA NETWORK