Οι 10 καλύτερες στιγμές της Λέστερ μέσα στη χρονιά

Δύο βαθμούς μακριά από τη μαθηματική κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας της βρίσκεται η Λέστερ και το Contra.gr θυμάται τις 10 καλύτερες στιγμές της μέσα σε αυτή την αξέχαστη χρονιά.

Οι 10 καλύτερες στιγμές της Λέστερ μέσα στη χρονιά

Η Λέστερ ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της, περιμένοντας γκέλα της Τότεναμ το βράδυ με την Τσέλσι.

Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι απέχει μόλις δύο βαθμούς από την μαθηματική κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας της. Ένα επίτευγμα που ακόμη και ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος της ομάδας ποτέ δεν περίμενε ότι θα κατάφερνε η Λέστερ.

Με αφορμή το παραμύθι που φτάνει σιγά σιγά προς το -αίσιο- τέλος του, το Contra.gr θυμάται τις καλύτερες στιγμές της Λέστερ μέσα σε αυτή την αξέχαστη χρονιά.

1. Το φεστιβάλ πίτσας

(24 Οκτωβρίου 2015)

Οι 10 καλύτερες στιγμές της Λέστερ μέσα στη χρονιά

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην 10η αγωνιστική μέχρι η Λέστερ να κρατήσει για πρώτη φορά ανέπαφη την εστία της. Το 1-0 κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας ήταν ένα ματς ορόσημο για την ομάδα του Ρανιέρι. Ο Ιταλός είχε φτάσει στο σημείο να βάλει στοίχημα με τους παίκτες του πως αν καταφέρουν και δεν δεχθούν γκολ, τότε θα τους πάει για πίτσα! Μετά από αυτό το ματς η Λέτσερ κράτησε άλλες 14 φορές το μηδέν και η συνήθεια της πίτσας συνεχίστηκε.

2. Ο Βάρντι των ρεκόρ

(28 Νοεμβρίου 2015)

Οι 10 καλύτερες στιγμές της Λέστερ μέσα στη χρονιά

Στην ισοπαλία με 1-1 ενάντια στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Τζέιμι Βάρντι έγραψε ιστορία. Σκόραρε για 11ο συνεχόμενο παιχνίδι και έσπασε το ρεκόρ του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, ο οποίος είχε πετύχει γκολ σε 10 ματς στη σειρά. Ήταν μια συγκλονιστική ημέρα τόσο για τη Λέστερ, όσο και τον Βάρντι. Μια προσωπική νίκη του Άγγλου κόντρα σε όλα τα προγνωστικά.

3. Ο Ρανιέρι απέλυσε τον Μουρίνιο

(14 Δεκεμβρίου 2015)

Οι 10 καλύτερες στιγμές της Λέστερ μέσα στη χρονιά

Η νίκη με 2-1 κόντρα στην Τσέλσι, σε ένα ματς που ο Κλαούντιο Ρανιέρι έβαλε τα... γυαλιά στον Ζοζέ Μουρίνιο και τον οδήγησε στην απόλυση. Σε εκείνο το παιχνίδι όλοι πίστευαν πως η Λέστερ θα σταματούσε και ο ρεαλισμός του Μουρίνιο θα επικρατούσε του ρομαντισμού του Ρανιέρι. Οι "αλεπούδες" όμως είχαν άλλα σχέδια και με τα γκολ των Βάρντι και Μαχρέζ πήραν τη νίκη με 2-1 και ο Ιταλός κόουτς νίκησε τη πρώην ομάδα του.

4. "Διπλό" στην Τότεναμ

(13 Ιανουαρίου 2016)

Οι 10 καλύτερες στιγμές της Λέστερ μέσα στη χρονιά

Η κεφαλιά του αμυντικού της Λέστερ, Ρόμπερτ Χουτ, στο 83ο λεπτό του αγώνα στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν, έδωσε τη νίκη στην Λέστερ απέναντι στην Τότεναμ με 1-0. Ο Γερμανός αμυντικός σκόραρε το πρώτο του γκολ στη σεζόν και όπως αποδείχθηκε ήταν καθοριστικό για την ομάδα του, η οποία νίκησε την άμεση αντίπαλό της στην διεκδίκηση του τίτλου.

5. Η ΓΚΟΛΑΡΑ του Βάρντι

(2 Φεβρουαρίου 2016)

Δύσκολο να ξεχαστεί αυτή η στιγμή στο ματς κόντρα στη Λίβερπουλ. Η Λέστερ πήρε τη νίκη με 2-0 χάρη στα δύο γκολ του Τζέιμι Βάρντι, ωστόσο το πρώτο τέρμα του Άγγλου έκανε τους πάντες να ασχολούνται μαζί του. Κι αυτό γιατί χωρίς να το σκεφτεί εξαπέλυσε έναν κεραυνό εκτός περιοχής, "καρφώνοντας" τη μπάλα στο πίσω μέρος των διχτύων. Ίσως το καλύτερο γκολ της Λέστερ στη σεζόν.

6. Όταν "άλωσε" το Σίτι

(6 Φεβρουαρίου 2016)

Οι 10 καλύτερες στιγμές της Λέστερ μέσα στη χρονιά

Τέσσερις μέρες μετά το 2-0 με την Λίβερπουλ, η Λέστερ έδινε το μεγαλύτερο τεστ στην κούρσα του πρωταθλήματος. Ταξίδευε στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία την κυνηγούσε και οι περισσότεροι μάλιστα τη θεωρούσαν φαβορί για τον τίτλο. Ήταν ένα ματς που θα πίστευε κανείς πως θα ξεκινούσε μια κατρακύλα για την ομάδα του Ρανιέρι. Αντ' αυτού όμως οι "αλεπούδες" έκαναν και πάλι τον κόσμο να παραμιλάει. Ο Χουτ σκόραρε μόλις στο τρίτο λεπτό, ο Μαχρέζ έκανε το 0-2 στο 48', ενώ στο 60' ο Γερμανός αμυντικός πέτυχε δεύτερο τέρμα για το 0-3! Το μόνο που κατάφερε η Σίτι ήταν να μειώσει σε 3-1 με τον Αγουέρο στο φινάλε.

7. Εισιτήριο για το Champions League

(10 Απριλίου 2016)

Οι 10 καλύτερες στιγμές της Λέστερ μέσα στη χρονιά

Η Λέστερ αντιμετωπίζει εκτός έδρας της Σάντερλαντ και θέλει τη νίκη προκειμένου να "κλείσει" μια θέση στο επόμενο Champions League. Ο Βάρντι "χτυπάει" δις και δίνει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του, ενώ παράλληλα τη στέλνει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση για πρώτη φορά στην ιστορία της. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη για τις "αλεπούδες" που διατήρησαν τη διαφορά τους από τη δεύτερη Τότεναμ.

8. Η "λύτρωση" στο φινάλε

(17 Απριλίου 2016)

Οι 10 καλύτερες στιγμές της Λέστερ μέσα στη χρονιά

Ματς τεράστιας σημασίας ήταν αυτό κόντρα στη Γουέστ Χαμ για την 34η αγωνιστική της Premier League. Ένα παιχνίδι στο οποίο συνέβησαν πολλά, αλλά και πάλι η Λέστερ αποδείχθηκε επτάψυχη. Αν και ο Βάρντι άνοιξε νωρίς το σκορ, στο 56' αποβλήθηκε και η Γουέστ Χαμ έφερε τα πάνω κάτω γυρνώντας το ματς με δύο γκολ στο 84' και στο 86'. Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ουγιόα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων όμως έσωσε το βαθμό για τη Λέστερ και παράλληλα η ομάδα του Ρανιέρι "κλείδωσε" και θέση στους ομίλους του Champions League.

9. Η επική ατάκα του Ρανιέρι

(23 Απριλίου 2016)

Στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Σουόνσι για την 35η αγωνιστική, ο Κλαούντιο Ρανιέρι έδωσε ρεσιτάλ και χάρισε την καλύτερη ατάκα της χρονιάς: "Είμαστε στο Champions League, κύριε! Είμαστε στο Champions League! Ντιλί ντινγκ, ντιλί ντονγκ! Έλα! Το ξεχνάτε. Είναι ένα φανταστικό κατόρθωμα. Εκπληκτικό. Συγχαρητήρια σε όλους. Τον ιδιοκτήτη, τους φιλάθλους, το προπονητικό επιτελείο, τους παίκτες. Είναι απίστευτο. Τώρα πάμε να κερδίσουμε τον τίτλο. Μόνο αυτό απομένει.".

10. Μαχρέζ, ο καλύτερος της Premier League

(24 Απριλίου 2016)

Οι 10 καλύτερες στιγμές της Λέστερ μέσα στη χρονιά

Λίγες ώρες μετά το επικό ματς κόντρα στην Σουόνσι και το 4-0 της Λέστερ, ο Ριγιάντ Μαχρέζ ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης της Premier League. Ο Αλγερινός διεθνής που φέτος έχει πετύχει 17 γκολ με τη φανέλα της Λέστερ, έχοντας μοιράσει και 11 ασίστ σε 34 ματς πρωταθλήματος, έγινε ο πρώτος Αφρικανός παίκτης που κατακτά τον τίτλο, ενώ είναι παράλληλα και ο πρώτος παίκτης της Λέστερ που τα καταφέρνει. Ο 25χρονος άσος νίκησε στη σχετική ψηφοφορία τον Χάρι Κέιν της Τότεναμ, τον Μεσούτ Οζίλ της Άρσεναλ, τον Ντιμιτρί Παγιέ της Γουέστ Χαμ, τους συμπαίκτες του, Τζέιμι Βάρντι και Ενγκολό Καντέ.

The Leicester Files

15 πιο κουλά στοιχήματα από αυτό της Λέστερ
Λέστερ-Εθνική 2004: H σύγκριση των δύο ενδεκάδων
Κρυοθεραπεία: Το μυστικό πίσω από την επιτυχία της Λέστερ
Λέστερ ή Ελλάδα η μεγαλύτερη έκπληξη;
Τζέιμι Βάρντι: Φαινόμενο και στο Football Manager!
Θέμης Καίσαρης: Είναι ντοπαρισμένη η Λέστερ;
Λέστερ δες: Οι μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές εκπλήξεις
KOYIZ: Πόσο καλά ξέρεις την αρμάδα από το Λέστερ;
This is Λέστερ! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τους 14 παίκτες που τράβηξαν το κουπί
Football Philosopher: Λέστερ, το φαινόμενο

News 24/7

24MEDIA NETWORK