Πρόστιμο για... χασούρα 23.500.000€ στην Λέστερ!

Μπορεί το 2016 η Λέστερ να κέρδισε την Πρέμιερ Λιγκ, για να ανέβει στην πρώτη κατηγορία όμως χρειάστηκε να ρισκάσει πολλά. Για την ακρίβεια 23.500.000€! Δυο χρόνια αργότερα ήρθε ο... λογαριασμός για παράβαση του Financial Fair Play. Τι ποσό θα πληρώσουν οι "αλεπούδες".

FILE - In this Saturday Dec. 13, 2014 file photo, Leicester's Jamie Vardy looks up during the English Premier League soccer match between Leicester City and Manchester City at King Power Stadium, in Leicester, England. England striker Jamie Vardy has apologized after he was filmed allegedly using racist language in a casino on a night out. (AP Photo/Rui Vieira, File)
vardy AP IMAGES

Το 2014 οι φίλοι της Λέστερ νόμιζαν πως η επιστροφή στην Πρέμιερ Λιγκ ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να τους συμβεί. Δυο χρόνια αργότερα έζησαν και δεύτερη... κορύφωση, με την ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι να κάνει την έκπληξη της εικοσαετίας και να κερδίζει το πρωτάθλημα κόντρα σε... μεγαθήρια.

Για να κερδίσει όμως την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, η Λέστερ χρειάστηκε να μπει μέσα κατά 23.500.000€. Η διοίκηση του συλλόγου βλέποντας πως η ομάδα πηγαίνει... τρένο, αύξησε το μπάτζετ και στο τέλος δικαιώθηκε.

Η Football League, ωστόσο, δεν... ξεχνάει και δυο χρόνια μετά τον θρίαμβο έριξε πρόστιμο 3.500.000€ στην Λέστερ για παραβίαση του Financial Fair Play ( με βάση τους τότε κανόνες)! Ουσιαστικά οι δυο πλευρές ήρθαν σε συμβιβασμό χωρίς να υπάρξει κάποια άλλη κύρωση για τις "αλεπούδες".

AP Photo/Rui Vieira

News 24/7

24MEDIA NETWORK