Ρανιέρι: "Αγαπώ τους Έλληνες αν και με απέλυσαν"

O Κλαούντο Ρανιέρι παραχώρησε συνέντευξη στην "Αθλητική Κυριακή" κι αναφέρθηκε στο πέρασμά του από την εθνική Ελλάδα και την εντυπωσιακή πορεία με τη Λέστερ.

Ρανιέρι: "Αγαπώ τους Έλληνες αν και με απέλυσαν"

Ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας και νυν προπονητής της Λέστερ, Κλαούντιο Ρανιέρι παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην "Αθλητική Κυριακή" και τον δημοσιογράφο, Άρη Γάτα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την πορεία της Λέστερ: "Είναι μία εξαιρετική χρονιά. Ο πρόεδρος μου ζήτησε να μείνουμε στην κατηγορία την εφετινή και την επόμενη σεζόν, γιατί θέλει να δημιουργήσει μία πολύ δυνατή ομάδα. Θέλει στο μέλλον να "χτυπήσει" τον ευρωπαϊκό τίτλο. Η σεζόν είναι περίεργη γιατί οι μεγάλες ομάδες δεν τα πηγαίνουν καλά. Αντίθετα εμείς πάμε πολύ καλά".

Για το ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας: " Δεν ξέρω αν υπάρχει μυστικό. Το μυστικό είναι να δουλεύεις σκληρά. Να βρεις μία καλή ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και να υπάρχει καλή συνεργασία με τον πρόεδρο, τους παίκτες, τα μέλη της ομάδας και τους οπαδούς".

Για το αν είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του: "Δεν ξέρω αν είναι. Μέχρι στιγμής δεν είναι. Γιατί έχω τερματίσει αρκετές φορές δεύτερος με -όχι και τόσο- μεγάλες ομάδες. Έχω βέβαια προπονήσει και μεγάλες ομάδες, όπως η Γιουβέντους, η Ρόμα, η Βαλένθια, η Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά όχι την κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας. Πρωταρχικός στόχος ήταν η παραμονή, τώρα να βγούμε στο Europa League. Επόμενος στόχος, αν συνεχίσουμε το ίδιο καλά, είναι το Champions League. Και στο τέλος, ίσως ο τίτλος. Αλλά δεν μπορώ να ξέρω από τώρα".

Στο Λέστερ βρέθηκε κι ο Γιώργος Καραγκούνης, ο οποίος ανέφερε: "Εύχομαι στον Ρανιέρι να πάρει το πρωτάθλημα. Αν το καταφέρουν θα είναι η μεγαλύτερη έκπληξη κι από το 2004. Ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος γιατί είναι σε διάστημα ενός χρόνου".

Ο Ρανιέρι, σχολίασε την ατάκα του πρώην αρχηγού της Εθνικής, λέγοντας: "Θα μπορούσε να είναι. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καταφέρει τίποτα, γιατί απλά έχουμε επιτύχει τον πρώτο στόχο μας, να σωθούμε. Η Ελλάδα έκανε ένα φανταστικό μήνα. Αυτό μου είπε κι ο Γιώργος όταν βρεθήκαμε: 'Εσείς κάνετε φανταστική δουλειά γιατί η Ελλάδα κατέκτησε το τρόπαιο σ' ένα μήνα. Εσείς τα πάτε εξαιρετικά 12 μήνες".

Για το αν μπορεί η Λέστερ να κατακτήσει το πρωτάθλημα κι αν αποτελεί όνειρό του: "Αυτή τη στιγμή είμαστε σε καλή θέση. Για μας είναι σημαντικό να παλεύουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν έχω όνειρα. Σκέφτομαι μόνο τη σκληρή δουλειά και πως μπορούμε να βελτιωθούμε. Οι φίλαθλοί μας το ονειρεύονται".

Για το αν μετάνιωσε που ανέλαβε την Εθνική: "Δεν μετανιώνω για την Ελλάδα. Ήταν μία περίεργη περίοδος. Έπρεπε να αλλάξουμε τα πάντα. Παρακολουθούσα παίκτες από τη Β' Εθνική γιατί έπρεπε να δοκιμάσω κάτι παραπάνω. Δεν ήταν δυνατόν όμως να χτίσω κάτι, γιατί χρειαζόμουν χρόνο. Έμεινα μόνο 4 παιχνίδια, τα οποία δεν ήταν φιλικά, αλλά επίσημα. Είχα μόλις 3-4 ημέρες για προπονήσεις. Πολλοί μου λένε να γράψω βιβλίο. Προς το παρόν έχει προτεραιότητα το ποδόσφαιρο".

Για τις σχέσεις που είχε με τους ανθρώπους της ΕΠΟ: "Η συνεργασία μου ήταν καλή. Αγαπούσα και συνεχίζω να αγαπώ την Ελλάδα. Ήταν φυσιολογικό που με απέλυσαν, απ' τη στιγμή που δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Αλλά, για μένα, οι Έλληνες είναι φανταστικοί".

Για το αν θα έπαιρνε κάποιον Έλληνα στη Λέστερ: "Γιατί όχι; Υπάρχουν Έλληνες παίκτες με τη νοοτροπία μας".

Για το αν κρατάει επαφές: "Ναι φυσικά. Με τον μάνατζέρ μου, Καζιάνη και τον Καραγκούνη. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος".

Για τις εκκρεμότητες στο θέμα της καταβολής του συμβολαίου του: "Με πληρώνουν σιγά σιγά. Το κατανοώ, αλλά έχει περάσει αρκετός καιρός".

Τέλος, έστειλε μήνυμα στους Έλληνες: "Εύχομαι στους Έλληνες να έχουν πολλές επιτυχίες. Είναι φανταστικοί και πολύ ζεστοί άνθρωποι. Εύχομαι καλή τύχη".

Δείτε σε VIDEO τις δηλώσεις του:

Δείτε τι αναφέρουν οι οπαδοί κι οι δημοσιογράφοι για το "θαύμα" της Λέστερ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λέστερ: Το φαινόμενο

News 24/7

24MEDIA NETWORK