Ζαγοράκης: "Η Λέστερ θυμίζει Ελλάδα του 2004"

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μίλησε στη βρετανική εφημερίδα "Sun" και αναφέρθηκε στην εξαιρετική πορεία της Λέστερ στην Αγγλία, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για 2,5 χρόνια.

Ζαγοράκης: "Η Λέστερ θυμίζει Ελλάδα του 2004"

Για τις ομοιότητες Λέστερ με την Εθνική Ελλάδας που κατέκτησε το Euro 2004, είπε: " Η Λέστερ μου θυμίζει σε πολλά την Ελλάδα του 2004. Όλοι τρέχουν ασταμάτητα, όπως κάναμε και εμείς στην Πορτογαλία, μέχρι και ο τερματοφύλακας. Κι αυτό είναι σημαντικό. Αν κατακτήσει το πρωτάθλημα θα είναι τόσο μεγάλη έκπληξη, όση κι όταν κατακτήσαμε εμείς το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Όλο αυτό που δείχνει η ομάδα στο γήπεδο δεν είναι αποτέλεσμα ε ενός ή δύο μηνών. Οι εμφανίσεις της από τα δέκα τελευταία ματς του περσινού πρωταθλήματος ήταν εμφανίσεις ομάδας που κάνει πορεία πρωταθλητισμού".

Για την εμπειρία του στην Λέστερ τόνισε: "Από τότε που έφυγα, συνεχίζω να παρακολουθώ την ομάδα, ο κόσμος είναι ζεστός και αγάπα τον σύλλογο. Πήγαμε σε δύο τελικούς στο Γουέμπλεϊ, αναμνήσεις που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μου. Αν μπορώ να κρατήσω κάποιες στιγμές από την καριέρα μου, η Λέστερ έχει ένα μεγάλο κομμάτι. Όταν κερδίσαμε το Λιγκ Καπ ήταν μια από τις μεγαλύτερες στιγμές της καριέρας μου και της ομάδας. Όμως, το να κερδίσεις την Πρέμιερ Λιγκ, είναι κάτι πολύ διαφορετικό, αλλά ας μην αρχίσουμε να πανηγυρίζουμε ακόμα. Πολλά μπορούν να συμβούν. Στο τέλος να γιορτάσουμε, όχι τώρα…".

Για το πότε πείστηκε πως η Λέστερ μπορεί να κάνει το θαύμα: "Μέσα στα Χριστούγεννα είχε να παίξει κολλητά παιχνίδια με Μάντσεστερ Σίτι, με Λίβερπουλ, με Άρσεναλ. Ήταν ένα τεράστιο εμπόδιο, αλλά από την στιγμή που το ξεπέρασε με επιτυχία, άρχισαν οι πρώτες σοβαρές σκέψεις ότι μπορεί να διεκδικήσει και να παλέψει για το πρωτάθλημα. Όμως, ακόμη κι αν είναι πέντε βαθμούς μπροστά, με επτά ματς να απομένουν, η ομάδα δεν έχει κερδίσει τίποτα και στην Αγγλία όλα μπορούν να συμβούν".

Για το μυστικό της επιτυχίας: "Είναι ομάδα με Ο κεφαλαίο. Από τον Σμάιχελ μέχρι τον Βάρντι, ο οποίος κάνει μια συγκλονιστική σεζόν, αλλά ακόμη και οι αναπληρωματικοί που μπαίνουν στο γήπεδο δίνουν το εκατό τοις εκατό".

Για τον Κλαούνριο Ρανιέρι σχολίασε: "Η φιλοσοφία του ταίριαξε με τη Λέστερ. Έδωσε ελευθερία στους ποδοσφαιριστές, δεν έκανε μεγάλες αλλαγές και βρήκε την σωστή χημεία. Παρά την αποτυχία του στην Ελλάδα, είναι εντελώς διαφορετικό το να έχεις την δυνατότητα να εργάζεσαι με τους ποδοσφαιριστές σου κάθε μέρα και όχι όπως συμβαίνει σε μια εθνική ομάδα. Μερικές φορές τα πράγματα, απλά δεν λειτουργούν, δεν ταιριάζουν…".

Για το πώς παίζει η Λέστερ: "Η Λέστερ παίζει εκρηκτικό ποδόσφαιρο. Τελευταία κοιτάζει να παίρνει το αποτέλεσμα και αυτό πρέπει να κάνει. Σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, το αποτέλεσμα είναι που μετράει περισσότερο. Οι ομάδες που σήκωσαν τον τίτλο, κέρδισαν και συνεχόμενα ματς με 1-0, όπως έκανε με επιτυχία και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα προηγούμενα χρόνια. Μπορεί η Λέστερ να ακολουθεί τα βήματα της Γιουνάιτεντ, αυτό το διάστημα, όπου μετράει τέσσερα σερί 1-0 υπέρ της".

Για το αν παρακολουθεί σήμερα την πορεία της ομάδας: "Όταν μπορεί να γίνει ένα μικρό θαύμα, είναι φυσιολογικό να τραβάει το ενδιαφέρον, πολύ περισσότερο για μένα που πέρασα όμορφες στιγμές στην πόλη και στην ομάδα. Έχω κάποιες επαφές, πρόσφατα με έναν τρόπο ήρθα σε επαφή με τον τότε αρχηγό της ομάδας, τον Στιβ Γουόλς".

Για το αν θεωρεί πως οι παίκτες της Λέστερ πλέον αισθάνονται πίεση: "Εμείς δεν είχαμε τέτοια πίεση, γιατί όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Μπορεί να μην λέγαμε ότι θα το κατακτήσουμε, με εξαίρεση κάποια παιδιά, αλλά μέσα στο γήπεδο δεν αλλάξαμε συμπεριφορά και αυτό μας βοήθησε να κατακτήσουμε το Euro της Πορτογαλίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία, οι παίκτες της Λέστερ αισθάνονται την πίεση, καθώς το διάστημα των αγώνων είναι πολύ μεγαλύτερο. Μιλάμε για ένα μαραθώνιο 38 αγώνων, όπου για πολλές εβδομάδες τώρα είναι το φαβορί, όχι για ένα τουρνουά έξι αγώνων που κράτησε μόλις τρεις εβδομάδες. Αυτό που μπορεί να βοηθήσει τη Λέστερ, είναι το γεγονός ότι κανένας δεν περίμενε να τα πάει τόσο καλά μέχρι τώρα. Μην νομίζετε ότι στην Τότεναμ δεν υπάρχει πίεση. Ξέρετε εκτός από τη Λέστερ, παίζουν και οι άλλες ομάδες. Αν υπάρχει μια ομοιότητα ανάμεσα στα δύο τουρνουά είναι ότι σε αυτό το σημείο κάθε αγώνας για τη Λέστερ έχει χαρακτήρα νοκ άουτ αγώνα".

Για το φετινό "παραμύθι" της Λέστερ, είπε: "Aπό τα μεγαλύτερα παραμύθια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Και η Μπλάκμπερν κατέκτησε τον τίτλο το 1995, αλλά είχε δαπανήσει αρκετά περισσότερα χρήματα. Η δική μου εθνική ομάδα έχει στο γήπεδο αρκετές ομοιότητες με τη Λέστερ. Θα δεις τις γραμμές να ακολουθούν η μία την άλλη και το κυριότερο στη Λέστερ δείχνουν να γνωρίζουν ποιοι ακριβώς είναι σαν ομάδα. Ξέρουν τι θέλουν και πως θα το κατακτήσουν χωρίς υπερβολές και μεγάλα λόγια. Εχουν αποδεχθεί ότι υπάρχουν ομάδες, με περισσότερη ποιότητα, αλλά γνωρίζουν πως θα μειώσουν αυτή την απόσταση. Με υπομονή και συγκέντρωση".

Κλείνοντας υποστήριξε: "Όσοι από εμάς αγαπούν αυτή την ομάδα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές. Συμμερίζομαι το άγχος με τους χιλιάδες οπαδούς της Λέστερ, που θα ζήσουν ανεπανάληπτες στιγμές αν έχει αίσιο τέλος αυτό το παραμύθι, κάτι που μέσα από την καρδιά μου εύχομαι να συμβεί…".

News 24/7

24MEDIA NETWORK