Ο Φιρμίνο 'χόρεψε' τον Παπασταθόπουλο και προσπέρασε τον Κοουτίνιο

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο σημείωσε χατ τρικ στον θρίαμβο της Λίβερπουλ επί της Άρσεναλ και ισοπεδώνοντας τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τους συμπαίκτες του, πήρε ένα ρεκόρ του Φιλίπε Κοουτίνιο.

Ο Φιρμίνο 'χόρεψε' τον Παπασταθόπουλο και προσπέρασε τον Κοουτίνιο
AP PHOTO/RUI VIEIRA

Το ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Οι πρωτοπόροι της Premier League δεν βρήκαν ιδιαίτερη αντίσταση από τους 'κανονιέρηδες' και τους 'σκόρπισαν' με 5-1.

Πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο Ρομπέρτο Φιρμίνο, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ, σμπαραλιάζοντας την άμυνα των φιλοξενουμένων. Μάλιστα, ο Βραζιλιάνος επιθετικός έφτασε τα 43 τέρματα στην κατηγορία, με συνέπεια να γίνει ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος προερχόμενος από την πατρίδα του.

Το ρεκόρ μέχρι το Σάββατο ανήκε σε έναν πρώην συμπαίκτη του, τον Φιλίπε Κοουτίνιο, ο οποίος σε 152 αγώνες στην Premier League είχε σκοράρει 41 φορές. Ο Φιρμίνο χρειάστηκε 122 παιχνίδια για να πάρει το ρεκόρ, το οποίο αφορά το πρωτάθλημα από την αναμόρφωσή του το 1992 μέχρι τώρα.

Για να συμβεί αυτό, ο πρώην επιθετικός της Χόφενχαϊμ, με το τατουάζ στο στήθος που έχει το μήνυμα 'ο Θεός είναι πιστός' στα ελληνικά, χόρεψε... συρτάκι τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Σκοντράν Μουστάφι, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Λονδρέζων.

Αποκορύφωμα το δεύτερο τέρμα, στο οποίο 3 παίκτες της Άρσεναλ έκαναν τάκλιν, αλλά κανείς τους δεν κατάφερε να τον ανακόψει.

Η ανάδειξή του σε πρώτο Βραζιλιάνο σκόρερ της κατηγορίας, πάντως, δεν αποτελεί κάποιο κατόρθωμα, αφού δεν υπάρχει ιδιαίτερος ανταγωνισμός στη λίστα. Οι σπουδαίοι επιθετικογενείς συμπατριώτες του επέλεγαν καλύτερα πρωταθλήματα, όπως το ισπανικό ή το ιταλικό, με συνέπεια πλην του Κοουτίνιο, να μην υπάρχει Βραζιλιάνος με περισσότερα από 27 γκολ στο πρωτάθλημα (Γουίλιαν).

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

News 24/7

24MEDIA NETWORK