Ο Κλοπ έχει ξανά ραντεβού με τους εφιάλτες του: θα τους νικήσει;

Η Λίβερπουλ καλείται να κάνει το "5 στα 5" στο πρωτάθλημα νικώντας εκτός έδρας την Τότεναμ, σε ένα ματς που είναι η απόλυτη πρόκληση για τον Γιούργκεν Κλοπ λόγω της "κατάρας" που τον συνοδεύει.

Liverpool coach Juergen Klopp awaits the start of the English Premier League soccer match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Frank Augstein)
Liverpool coach Juergen Klopp awaits the start of the English Premier League soccer match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge stadium in London, Sunday, May 6, 2018. (AP Photo/Frank Augstein) AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Αν υπάρχουν πράγματα που "πληγώνουν" τον Γιούργκεν Κλοπ στα σχεδόν τρία χρόνια που βρίσκεται στο τιμόνι της Λίβερπουλ, τότε αυτά είναι τρία.

Το πρώτο είναι πως δεν έχει μπορέσει να οδηγήσει την Λίβερπουλ στην κατάκτηση του πολυπόθητου πρωταθλήματος που λαχταρούν οι "κόκκινοι" από το1990, το δεύτερο είναι πως έχει βγει χαμένος και στους τρεις τελικούς στους οποίους έχει πάρει μέρος με την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ (τελικός League Cup και Europa League το 2016, τελικός Champions League το 2018) και το τρίτο πως φεύγει πάντα χαμένος όταν επισκέπτεται τον "ναό του ποδοσφαίρου".

Τρεις φορές τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί στο "Γουέμπλεϊ" και όλες τις φορές αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι. Πρώτα ήταν η ήττα του ως προπονητής της Ντόρτμουντ στον τελικό του UCL του 2013 απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου (με το γκολ-μαχαιριά του Ρόμπεν στο 89'), έπειτα αυτή στον τελικό του League Cup, στα πέναλτι από την Μάντσεστερ Σίτι, ενώ το κακό ολοκληρώθηκε πέρυσι.

Αντίπαλος η Τότεναμ στην προσωρινή της έδρα το "Γουέμπλεϊ", με την Λίβερπουλ να ισοπεδώνεται με 4-1 από τον Χάρι Κέιν και την παρέα του και τον Γερμανό να αναγκάζεται σε εκείνο το ματς να κάνει αλλαγή τον Ντέγιαν Λόβρεν από το 31ο λεπτό καθώς είχε εκτεθεί ανεπανόρθωτα από τους Λονδρέζους άσους!

Τώρα, έναν χρόνο μετά και με την Λίβερπουλ να έχει αρχίσει μόνο με νίκες το πρωτάθλημα, ο Κλοπ θα έχει μία τέταρτη ευκαιρία να πανηγυρίσει στο "Γουέμπλεϊ" και όπως άφησε να εννοηθεί, το ματς αυτό είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για την ομάδα του.

"Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχουμε ως οδηγό το περυσινό ματς για να ανέβει το κίνητρό μας. Πρέπει να πάμε εκεί και να απαντήσουμε, να δείξουμε την πραγματική μας δύναμη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK