Ο Οριγκί ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη στιγμή

Ο Γιάννης Φιλέρης εξηγεί γιατί ο Ντιβόκ Οριγκί, ήταν στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή και κράτησε τη Λίβερπουλ όρθια στο κυνήγι της Μάντσεστερ Σίτι, με το... τρελό γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι με την Έβερτον.

Liverpool forward Divock Origi, center, scores his side's first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Everton at Anfield Stadium in Liverpool, England, Sunday, Dec. 2, 2018. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool forward Divock Origi, center, scores his side's first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Everton at Anfield Stadium in Liverpool, England, Sunday, Dec. 2, 2018. (AP Photo/Jon Super) AP

Σχεδόν ξεχασμένος, ο Ντιβόκ Οριγκί (ή Ορίγκι όπως λένε οι Άγγλοι, ή οι Ορίτζι, ή Οριγί... ίδιος είναι, μην ανησυχείτε) δεν ... συγκίνησε πολλούς μπαίνοντας την Κυριακή το απόγευμα στο Άνφιλντ, έξι λεπτά πριν τελειώσει το ντέρμπι με την Έβερτον. Το “κοπ” τραγούδησε ρυθμικά το όνομά του, περισσότερο από υποχρέωση, παρά γιατί πίστευε ότι θα έδινε μια λύση στο αδιέξοδο.

Κι όμως. Η μοίρα ... το είχε γραμμένο. Όχι τόσο σαν απάντηση στο γκολ... παρωδία του 2009 όταν η Σάντερλαντ νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ με την μπάλα να βρίσκει σε μπαλόνι, εντός του αγωνιστικού χώρου και να αλλάζει πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα. Άλλο ήταν το "κάρμα" του ματς.

Ο Οριγκί, που έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση στην Πρέμιερ Λιγκ, ακούμπησε τρεις φορές την μπάλα. Στην πρώτη τσίμπησε την μπάλα από την πάσα του Αλεξάντερ Άρνολντ, ξέφυγε από τον αντίπαλό στην κούρσα προς την περιοχή, πάσαρε σωστά αλλά η άμυνα της Έβερτον απομάκρυνε σε κόρνερ. Η δεύτερη ήταν ... σχεδόν γκολ, όταν στην αναμπουμπούλα από κόρνερ, είδε την μπάλα να έρχεται πάνω του. Άπλωσε το πόδι του. Από το μισό μέτρο, σχεδόν, όχι όμως και με καλή γωνία προς το τέρμα, σημάδεψε το δοκάρι.

Η τρίτη ήταν και η φαρμακερή. Στο σουτ-τσάμικο του Φαν Ντάικ, είναι ο μόνος που βλέπει την πορεία της μπάλας. Με τον Πίκοκ να υψώνει τα χέρια του, μάλλον για να σιγουρέψει ότι η μπάλα πάει άουτ, η φάση της χρονιάς, εξελίσσεται μπροστά στα μάτια του.

Ο Βέλγος σέντερ-φορ, που πέρσι αγωνίστηκε στην Μπουντεσλίγκα (36 αγώνες με την Βόλφσμπουργκ σκοράροντας 7 γκολ) είδε τον γκολκίπερ της Έβερτον να μπερδεύεται, την μπάλα να χτυπάει δις στο οριζόντιο δοκάρι και να του' ρχεται λουκούμι στο κεφάλι. Η κεφαλιά για το 1-0, κάνει το Άνφιλντ να τραντάζεται ... πάνω-κάτω.

Ο Κλοπ, μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο και φτάνει μέχρι τον Άλισον για να πανηγυρίσει, αργότερα θα ζητήσει συγγνώμη από τον Μάρκο Σίλβα, ενώ οι οπαδοί ζουν ... την τρέλα τους.

Να πως:

Πάντα την Κυριακή

Ήταν γραφτό του Οριγκί, λοιπόν; Σύμφωνα με την Liverpool Echo, υπάρχουν δυο ακόμη σημαντικοί λόγοι, που έβαλε το γκολ ο γεννημένος στο Βέλγιο, με κενυάτικη καταγωγή, σέντερ-φορ.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την παράδοση που έχει δημιουργήσει η Λίβερπουλ, απέναντι στην Έβερτον. Να βάζει γκολ στο ... τελευταίο λεπτό. Αυτό ήταν το πέμπτο ματς του ντέρμπι του Μερσεσάιντ, που κρίνεται με “μπάζερ-μπίτερ”. Για την Πρέμιερ Λιγκ, δεν υπάρχει άλλο τέτοιο ζευγάρι, με ανάλογη ιστορία.

Την ξεκίνησε ο Ρόνι Ρόζενταλ, τον Μάρτιο του 1993 όταν στην εκπνοή του ντέρμπι έκανε το 1-0 υπέρ των “κόκκινων” και τη συνέχισαν οι:

  • Γκάρι ΜακΑλιστερ (Απρίλιος 2001, Έβερτον-Λίβερπουλ 2-3)

  • Ντιρκ Κάϊτ (Οκτώβριος 2007, Έβερτον-Λίβερπουλ 1-2)

  • Σάντιο Μανέ (Δεκέμβριος 2016, Έβερτον-Λίβερπουλ 0-1)

Ο Οριγκί έγινε ο πέμπτος αυτής της καλής παρέας “κίλερ” της Έβερτον, ωστόσο, υπάρχει και ένας ακόμη λόγος. Σκοράροντας εναντίον της Έβερτον, επιβεβαίωσε μια ... συνήθεια. Να σκοράρει περισσότερο την Κυριακή, απ' ό,τι το Σάββατο. Πράγματι από τα 13 γκολ που έχει πετύχει ο Οριγκί στην πρέμιερ λιγκ, τα 8 έχουν μπει Κυριακή. Ποσοστό 62%. Από τους παίκτες της ελίτ του πρωταθλήματος, οι οποίοι έχουν πετύχει τουλάχιστον 10 γκολ, μόνο ο Ομπαμεγιάνγκ έχει καλύτερο ποσοστό: 16 από τα 19 γκολ, που μετράει στην Πρέμιερ Λιγκ, σημειώθηκαν την Κυριακή.

Liverpool coach Juergen Klopp celebrates after Liverpool forward Divock Origi scored his side's first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Everton at Anfield Stadium in Liverpool, England, Sunday, Dec. 2, 2018. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool coach Juergen Klopp celebrates after Liverpool forward Divock Origi scored his side's first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Everton at Anfield Stadium in Liverpool, England, Sunday, Dec. 2, 2018. (AP Photo/Jon Super) AP

Για τη Λίβερπουλ, φυσικά, πάνω απ' όλα έχουν σημασία οι τρεις βαθμοί, που μπήκαν στο σακούλι της ομάδας. Η μάχη με την Σίτι για την κατάκτηση του πρωταθλήματος συνεχίζεται και από τη στιγμή που ακόμη και έτσι μπαίνουν “τρίποντα”, οι “κόκκινοι” έχουν κάθε δικαίωμα να ... προκαλούν την τύχη τους. Για τον ίδιο τον παίκτη, αυτό το γκολ, ενδεχομένως να αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα, κάτι που προέβλεψε και ο Κλοπ στις δηλώσεις του, περιμένοντας ένα παίκτη με την αυτοπεποίθηση στα ύψη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK