Πώς ο Σαλάχ θα ξεπεράσει Ρονάλντο και Σουάρες

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ διανύει τη καλύτερη σεζόν της καριέρας του και μετά τα τέσσερα γκολ που πέτυχε απέναντι στη Γουότφορντ το Σάββατο έχει βάλει τις βάσεις να ξεπεράσει Ρονάλντο - Σουάρες, αλλά και μερικά ακόμα ρεκόρ στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος.

Liverpool's Mohamed Salah celebrates scoring his side's second goal of the game against West Ham, during the English Premier League soccer match between Liverpool and West Ham United at Anfield in Liverpool, England, Saturday, Feb. 24, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Σαλάχ AP IMAGE

Τα 28 γκολ έφτασε για τη φετινή σεζόν στη Premier League ο Μοχάμεντ Σαλάχ, μένοντας μόνος πρώτος στη λίστα των σκόρερ και πλέον κυνηγάει κάποια ρεκόρ, τα οποία είναι εφικτό να καταρρίψει.

Ο Αιγύπτιος σκοράρει φέτος στο αγγλικό πρωτάθλημα 0,93 γκολ ανά αγώνα και με μόλις επτά αγωνιστικές να υπολείπονται για τη Λίβερπουλ, ο Σαλάχ εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει τα 35 γκολ συνολικά.

Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, θα αποτελέσει ρεκόρ για το πρωτάθλημα της Premier League, από τότε που αυτό αποτελείται από είκοσι ομάδες και ολοκληρώνεται με το πέρας 38 αγωνιστικών.

Αν ο επιθετικός των "κόκκινων" φτάσει φέτος τα 35 γκολ θα ξεπεράσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και τον Λούις Σουάρες, οι οποίοι μοιράζονται το ρεκόρ με 31 γκολ ο καθένας, ο πρώτος για τη σεζόν 2007-08, ενώ ο δεύτερος για τη σεζόν 2013-14.

Ωστόσο, ο Σαλάχ έχει βαλθεί να ξεπεράσει το ρεκόρ άλλων δύο επιθετικών. Ο λόγος για τους Άντι Κόουλ και Άλαν Σίρερ, οι οποίοι κατέχουν το ρεκόρ των 34 γκολ σε μία σεζόν, από το 1992 και μετά που συστάθηκε η Premier League. Η μόνη διαφορά είναι ότι οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές πέτυχαν το ρεκόρ αυτό σε πρωτάθλημα 22 ομάδων και 42 αγωνιστικών, τη σεζόν 1993-94 και 1994-95 αντίστοιχα.

Αν ο Αιγύπτιος καταφέρει να κάνει πράξη όσα μαρτυρούν τα στατιστικά στοιχεία, τότε το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών από τότε που υπάρχει το αγγλικό πρωτάθλημα, δηλαδή από την προ Premier League εποχή.

Το μόνο που πρέπει να κάνει ο Αφρικανός επιθετικός ώστε να μείνει στην ιστορία όλων των εποχών είναι να πετύχει πάνω από 37 γκολ, ρεκόρ που κατέχει από τη σεζόν 1966-67 ο τότε επιθετικός της Σαουθάμπτον, Ρον Ντέιβις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK