Ο Αγκουέρο γεννήθηκε με αυτό το ταλέντο και θα πεθάνει με αυτό το ταλέντο

Ο Σέρχιο Αγκουέρο έσπασε ξανά τα κοντέρ, σημείωσε χατ τρικ στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Άρσεναλ και ανάγκασε τον Πεπ Γκουαρδιόλα να παραδεχθεί το ταλέντο του, 3 χρόνια μετά από όσα συνέβησαν.

Ο Αγκουέρο γεννήθηκε με αυτό το ταλέντο και θα πεθάνει με αυτό το ταλέντο
AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Η ατάκα του Πεπ Γκουαρδιόλα μόνο τυχαία δεν ήταν. Ο Καταλανός τεχνικός απέφυγε επιμελώς να αποθεώσει τα πεπραγμένα του Αργεντινού επιθετικού του ως κάτι παράξενο ή πρωτοφανές. Ήταν συνηθισμένος σε αυτές τις καταστάσεις 3 χρόνια αφότου ήταν έτοιμος να τον διώξει, σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

"Κάποιοι έλεγαν την πρώτη χρονιά ότι δεν είμαι φίλος με τον Αγκουέρο και για να είμαι ειλικρινής, κάποιες φορές έβαζα τον Γκαμπριέλ Ζεζούς στην επίθεση. Ήταν απόφασή μου", υποστήριξε ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο δεν παρέλειψε να αποδώσει τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ: "Γεννήθηκε με αυτό το ταλέντο και θα πεθάνει με αυτό το ταλέντο".

Ποιο είναι το ταλέντο του; Πολλά. Να σκοράρει πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα είναι το τελευταίο, όπως έκανε στη νίκη με 3-1 των πρωταθλητών επί της Άρσεναλ. Πριν από μία εβδομάδα ήταν το 24ο δευτερόλεπτο κόντρα στη Νιούκαστλ, τώρα χρειάστηκε σχεδόν διπλάσιο χρόνο, 46 δευτερόλεπτα, για να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Το πρόβλημα ίσως δεν ήταν ο Μπερντ Λένο, αλλά η ομάδα του Γερμανού. Η Άρσεναλ ταξίδεψε στο Μάντσεστερ για να αντιμετωπίσει για αντιμετωπίσει ξανά ομάδα του Big-6 της Premier League. Τελευταία φορά που νίκησε στο πρωτάθλημα μακριά από το 'Έμιρεϊτς', η Λέστερ δεν είχε τίτλο, ο Γιουσέιν Μπολτ ήταν ακόμα πρωταθλητής στίβου, οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς δεν είχαν πρωτάθλημα την τρέχουσα χιλιετία και η ιδέα του πολιτικού Ντόναλντ Τραμπ φαινόταν αστεία, πόσο μάλλον του πλανητάρχη Τραμπ.

Από τις 18 Ιανουαρίου 2015 και τη νίκη στο ίδιο γήπεδο επί του ίδιου αντιπάλου με 2-0 είχαν περάσει 20 αγώνες κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Τότεναμ και Σίτι δίχως η Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ και του Ουνάι Έμερι να νικήσει στην αντίπαλη έδρα. Όσο για τον Ισπανό τεχνικό, σε 12 αγώνες κόντρα στον συμπατριώτη προπονητή είχε 4 ισοπαλίες και 8 ήττες.

Η ήττα έμοιαζε αναπόφευκτη. Αυτό που προκάλεσε έκπληξη ήταν η ισοφάριση στο 10' του Λοράν Κοσιελνί, ο οποίος έμεινε να διεκδικεί κεφαλιά σε γέμισμα στην περιοχή με τον... Ραχίμ Στέρλινγκ. Αυτή ήταν η πρώτη και τελευταία αστοχία της άμυνας των 'πολιτών'. Αντιθέτως, εκείνη των 'κανονιέρηδων' είχε αρκετά προβλήματα, παίζοντας δίχως τον τραυματία Σωκράτη Παπασταθόπουλο και με βασικό τον Σκοντράν Μουστάφι.

Ο Γερμανός διεθνής ήταν για ακόμα μία φορά αγνώριστος και ουσιαστικά... προκαλούσε τον Αργεντινό να του βάλει γκολ. Και το έκανε ξανά στο 44' σε κενή εστία, μετά από μία από τις γνωστές ομαδικές προσπάθειες των γηπεδούχων, στις οποίες χάνεται η μπάλα.

Στο 2ο μέρος δεν άλλαξε τίποτα. η Άρσεναλ συνέχισε να μην έχει ούτε μία επικίνδυνη στιγμή και η Σίτι τον καταιγισμό τελικών προσπαθειών. Στο 61', μετά από ενέργεια του Στέρλινγκ, ο Αγκουέρο έκανε χατ τρικ με το σώμα. Μετά από το τέλος του αγώνα, έχοντας δει τα τηλεοπτικά πλάνα, ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε το χέρι του, αν και αισθάνθηκε ότι η μπάλα χτύπησε στα πλευρά του. Ακόμα κι έτσι υπάρχει ριπλέι που δείχνει ότι το τέρμα ήταν καθ' όλα νόμιμο.

Όπως και να 'χει, το 14ο χατ τρικ του Αργεντινού με τη φανέλα της Σίτι ήταν γεγονός. Δέκα εξ αυτών σημειώθηκαν στην Premier League, με συνέπεια ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της κατηγορίας (και ο παίκτης του top-10 με τον καλύτερο μέσο όρο στην ιστορία) να χρειάζεται ακόμα ένα για να φτάσει το ρεκόρ του Άλαν Σίρερ. Με το 219ο τέρμα του αρχισκόρερ της Μάντσεστερ Σίτι, έφτασε τα 22 στα τελευταία 15 εντός έδρας παιχνίδια που άρχισε βασικός στο πρωτάθλημα (έχει και 5 ασίστ) και ετοιμάζεται για την 7η (σε 8) σεζόν του στον σύλλογο όπου πιάνει το 'φράγμα' των 20 γκολ στο πρωτάθλημα.

"Πάντα ήμουν χαρούμενος με τον Αγκουέρο, όχι λόγω των 3 γκολ, αλλά για τον τρόπο που παλεύει για την ομάδα. Έχει τη δική του ποιότητα. Κρίνω την πρόθεση, όχι το αποτέλεσμα και η πρόθεση του Σέρχιο ήταν πάντα άριστη. Ένας επιθετικός φυσικά και πρέπει να σκοράρει", πρόσθεσε ο Γκουαρδιόλα.

Η επανεμφάνιση του Ντίνου Μαυροπάνου μετά από μήνες στα πιτς λόγω τραυματισμού σταμάτησε τη φόρα του Αγκουέρο. Το 3-1 παρέμεινε μέχρι τέλους, όπως ανοιχτή παρέμεινε και η μάχη του τίτλου με τη Λίβερπουλ. "Τώρα είμαστε 2 πόντους πίσω και μπορεί να γίνουν 5 ξανά ή 3. Οι 7 (σ.σ. αν δεν έχανε βαθμούς η Λίβερπουλ από τη Λέστερ) θα έκαναν δύσκολη την κατάσταση, όμως το ποδόσφαιρο δεν είναι προβλέψιμο", πρόσθεσε ο τεχνικός της Σίτι. Δεν είναι προβλέψιμο εκτός από τα γκολ του Αγκουέρο.

Photo credits: AP Photo/Dave Thompson

News 24/7

24MEDIA NETWORK