Ποια νέα Μπαρτσελόνα; Ο Γκουαρδιόλα γείωσε την Σίτι!

Η εκπληκτική σεζόν που κάνει η Μάντσεστερ Σίτι έχει κάνει πολλούς να την συγκρίνουν με την Μπαρτσελόνα του... Γκουαρδιόλα, με τον Καταλανό να βάζει όμως... φρένο στις συγκρίσεις καταθέτοντας επιχειρήματα.

Manchester City manager Josep Guardiola gives directions to his players during the English Premier League soccer match between Manchester City and Leicester City at the Etihad Stadium in Manchester, England, Saturday, Feb. 10, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Manchester City manager Josep Guardiola gives directions to his players during the English Premier League soccer match between Manchester City and Leicester City at the Etihad Stadium in Manchester, England, Saturday, Feb. 10, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Κάνει... περίπατο στην Premier League (+16 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), έχει κατακτήσει ήδη το League Cup, έχει κλείσει θέση για τους "8" του Champions League (νίκησε 4-0 την Βασιλεία στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τη φάση των "16" στην Ελβετία) και παίζει ένα ποδόσφαιρο που σε καθηλώνει!

Όλα αυτά έχουν κάνει αρκετούς να αποθεώνουν το δημιούργημα του Πεπ Γκουαρδιόλα και να την παρομοιάζουν με την Μπαρτσελόνα που είδαμε την τετραετία 2008-2012 επί των ημερών του στο "Καμπ Νόου", με τον ίδιο να μην αποδέχεται πάντως την σύγκριση.

Φρόντισε μάλιστα να το καταστήσει σαφές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε, υπενθυμίζοντας πως η νυν ομάδα του δεν μπορεί να συγκριθεί με την "Μπάρσα" αφού θα πρέπει να αποδείξει πως αντέχει για πολύ καιρό σε υψηλό επίπεδο...

"Είναι διαφορετικοί παίκτες που στο παρελθόν έχουν κατακτήσει πάρα πολλά. Οι περισσότεροι από εμάς εδώ είμαστε ακόμα στο μηδέν, τώρα μόλις μπορούμε να πούμε ότι κατακτήσαμε έναν τίτλο αλλά δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη.

Δεν είναι καλό για μας να συγκρινόμαστε με αυτή την ομάδα επειδή αυτή η ομάδα κυριάρχησε την τελευταία δεκαετία. Δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο.

Για να σκεφτούμε ότι μπορούμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο και να είμαστε όπως αυτές οι ομάδες θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί για πολύ καιρό.

Το Champions League είναι το όνειρο όλων των ομάδων αλλά αν περάσουμε, για μας θα είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία μας που φτάνουμε στα προημιτελικά", σχολίασε με νόημα ο Γκουαρδιόλα, και συμπλήρωσε:

"Ο κόσμος μας συμπεριλαμβάνει στα φαβορί όμως στο Champions League όλα είναι διαφορετικά. Σκεφτείτε την Ρεάλ Μαδρίτης όπου όλοι έγραφαν πριν το πρώτο ματς με την Παρί πως δεν είναι στα καλά της ενώ η Παρί παίζει στο μάξιμουμ.

Τι έγινε; 3-1 και όλοι σπίτι τους... Το Champions League είναι μοναδική διοργάνωση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK