Έφτασε η ώρα ο Μουρίνιο να πει ένα ευχαριστώ στον Βενγκέρ

Περίμενες ποτέ ότι θα ερχόμασταν ποτέ σ' αυτό το σημείο; Ο Ζοζέ να κάνει τον Αρσέν να κοκκινίσει;

Τον Ζοζέ Μουρίνιο και τον Αρσέν Βενγκέρ τούς φανταζόμαστε μετά από αρκετά χρόνια, όταν θα έχουν σταματήσει την προπονητική, να κάθονται σ' ένα καφενείο να κουβεντιάζουν για το (δικό τους) ποδόσφαιρο. Να διαφωνούν, να φωνάζουν, να τσακώνονται και στο τέλος να φιλιώνουν.

Σαν τους γέροντες του Muppet Show εκεί ψηλά στο παρατηρητήριο...

 

Διότι το... μίσος που έτρεφαν ο ένας για τον άλλον αρχίζει σιγά-σιγά να εξελίσσεται σε συμπάθεια (χωρίς τσάι). Μια αέναη αντιπαράθεση αρχίζει μέρα με τη μέρα, απ' όταν ο Αλσατός προπονητής ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την Άρσεναλ, να μετατρέπεται σε φιλοφρονήσεις. Του Μουρίνιο προς τον Βενγκέρ, κυρίως.

Μέχρι και ευχαριστώ ακούστηκε από το στόμα του "Special One". Διότι "στην πρώτη μου σεζόν μου στη χώρα η Άρσεναλ είχε μόλις κατακτήσει τον τίτλο χωρίς ήττα. Εκείνη ομάδα μ' ένα καλύτερο προπονητή και γι' αυτό θα τον θυμάμαι τον Αρσέν, ασχέτως αν δεν πέθανε ο άνθρωπος ακόμη. Αμφιβάλλω μάλιστα αν τέλειωσε με το ποδόσφαιρο".

Πάει... χάλασε και ο Πορτογάλος!

Πάντως για όσους αγνοούν αυτήν την ιστορική λεπτομέρεια, το αήττητο σερί της Άρσεναλ κράτησε 49 αγώνες. Άρχισε να "χτίζεται" στις 7 Μαΐου του 2003, στο 6-1 επί της Σαουθάμπτον, και "γκρεμίστηκε" στις 16 Οκτωβρίου του 2004 με το 3-1 επί της Άστον Βίλα. Ενδιάμεσα κατακτήθηκε ο τίτλος με ρεκόρ 26-12-0!