Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μουρίνιο, Ζλάταν, Ρούνεϊ και μεταγραφές σε πρώτο πλάνο

"Ζεστό" θα είναι το φετινό καλοκαίρι στο στρατόπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του Φαν Χάαλ στον πάγκο του συλλόγου, ποιοι θα φύγουν και ποιοι βρίσκονται ψηλά στο μεταγραφικό μπλοκ των "κόκκινων διαβόλων"; Διαβάστε αναλυτικά.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μουρίνιο, Ζλάταν, Ρούνεϊ και μεταγραφές σε πρώτο πλάνο

Το μεγαλύτερο θέμα αυτή τη στιγμή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είναι άλλο από αυτό του προπονητή. Με τον Λουίς Φαν Χάαλ να θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα αποχαιρετήσει (λογικά θα επιστρέψει στην εθνική Ολλανδίας), το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Ζοζέ Μουρίνιο να καταφθάνει στην ομάδα που πάντα ήθελε να προπονήσει.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος μετά την απομάκρυνσή του από την Τσέλσι, έχει υπογράψει σύμφωνα με την ισπανική " El Pais", προσύμφωνο με την Γιουνάιτεντ!

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα του ισπανικού μέσου, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει 5.000.000 λίρες στον "special one" ως αποζημίωση αν δεν του έχει προσφέρει κανονικό συμβόλαιο μέχρι την 1η Μαΐου και άλλες 10.000.000 λίρες αν δεν έχει ολοκληρωθεί το deal μέχρι την 1η Ιουνίου.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μουρίνιο, Ζλάταν, Ρούνεϊ και μεταγραφές σε πρώτο πλάνο

Το προσύμφωνο αυτό έχει διπλή ερμηνεία. Πρώτον, ο Μουρίνιο δείχνει με αυτό τον τρόπο τη θέλησή του να δεσμευτεί με τη Γιουνάιτεντ, ένα σύλλογο που πάντα ονειρευόταν να προπονήσει και δεύτερον, δίνει το δικαίωμα στους ιθύνοντες της ομάδας να τον έχουν "κλεισμένο" μέχρι να αποφασίσουν τι τελικά θα κάνουν με το θέμα του προπονητή.

Το "μπαμ" με Ζλάταν

Δεύτερο μεγάλο θέμα μετά από εκείνο του προπονητή στη Γιουνάιτεντ είναι αυτό του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς! Ο Σουηδός μένει ελεύθερος στις 30 Ιουνίου και έχει ήδη δηλώσει πως την επόμενη χρονιά δεν θα βρίσκεται στο Παρίσι. "Έχω ακόμη τρεις μήνες συμβόλαιο τρεις μήνες ακόμη με την Παρί και μετά τι θα γίνει; Σπουδαία πράγματα θα συμβούν. Είναι η Premier League κάτι που μου αρέσει; Ας πούμε ότι με ενδιαφέρει", είχε δηλώσει πρόσφατα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μουρίνιο, Ζλάταν, Ρούνεϊ και μεταγραφές σε πρώτο πλάνο

Η είδηση αυτή σκόρπισε χαμόγελα στους ανθρώπους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού βλέπουν στο πρόσωπο του Ζλάταν τον παγκοσμίου φήμης παίκτη που θέλουν να έχουν στην ομάδα την επόμενη χρονιά. Έναν παίκτη με ταλέντο, τεχνική, αλλά και προσωπικότητα που θα μπορεί να ηγηθεί. Είναι άλλωστε κι ένας από τους αγαπημένους του Ζοζέ Μουρίνιο, με τους δυο τους να έχουν συνεργαστεί στην Ίντερ την περίοδο 2008-09.

Το ρεπορτάζ από το Νησί αναφέρει πως ο Σουηδός είναι ο βασικός μεταγραφικός στόχος της διοίκησης, η οποία είναι έτοιμη να ξοδέψει ακόμη και 30.000.000 ευρώ για διετές συμβόλαιο ώστε να τον φέρει στο "Ολντ Τράφορντ".

Εκτός από τη Γιουνάιτεντ, μεταξύ των μνηστήρων βρίσκονται κι η Τσέλσι με την Άρσεναλ, αλλά οι "Κόκκινοι Διάβολοι", ύστερα από τη μέτρια χρονιά που πραγματοποιούν εφέτος, θέλουν να κάνουν επίδειξη δύναμης. Σε περίπτωση που τελικά το deal ολοκληρωθεί θετικά για την ομάδα του Μάντσεστερ, ο Ιμπραχίμοβιτς θα γίνει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές στην Premier League.

Τι θα γίνει με Ρούνεϊ;

Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει στους επόμενους μήνες και η περίπτωση του Γουέιν Ρούνεϊ. Ο αρχηγός και πιο αναγνωρίσιμος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν περνάει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται αρκετές φήμες περί αποχώρησής του.

Μάλιστα ο Άγγλος ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του συλλόγου, εισπράττοντας περίπου 350.000 ευρώ τη βδομάδα, έχει τραβήξει το ενδιαφέρον Κινεζικών ομάδων, οι οποίες μπορούν να του προσφέρουν σχεδόν τα διπλάσια χρήματα! Εδώ η απόφαση είναι δύσκολη και θέλει μεγάλη σκέψη γι' αυτό οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ δεν βιάζονται.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μουρίνιο, Ζλάταν, Ρούνεϊ και μεταγραφές σε πρώτο πλάνο
© GETTY IMAGES

Ο Ρούνεϊ είναι ο παίκτης που έχει σπάσει δεκάδες ρεκόρ της ομάδας, θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που φόρεσαν ποτέ την κόκκινη φανέλα, αλλά σε περίπτωση πώλησής του, "ελευθερώνονται" χρήματα για την αγορά και την πληρωμή κάποιου παίκτη αντίστοιχου βεληνεκούς. Μένει να δούμε τι θα αποφασιστεί τις επόμενες εβδομάδες, αλλά και ποια θα είναι η επιλογή του ίδιου.

Τα μεγάλα ονόματα

Όπως προείπαμε το καλοκαίρι αναμένεται "καυτό" στο Μάντσεστερ. Η Γιουνάιτεντ χρειάζεται άμεσα ενίσχυση προκειμένου την επόμενη σεζόν να στοχεύσει ακόμη ψηλότερα και έχει ήδη αρχίσει να ρίχνει "ματιές" σε παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Γκάρεθ Μπέιλ αποτελεί πόθο των "κόκκινων διαβόλων". Παραμένει ερωτηματικό όμως το αν θα επιτρέψει την αποχώρηση κάποιου πρωτοκλασσάτου ποδοσφαιριστή της η Ρεάλ. Από τη στιγμή μάλιστα που οι λύσεις στο ρόστερ της είναι περιορισμένες.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μουρίνιο, Ζλάταν, Ρούνεϊ και μεταγραφές σε πρώτο πλάνο

Από εκεί και πέρα όμως υπάρχουν ονόματα που κάνουν ήδη τους οπαδούς να ονειρεύονται. Ο Πολ Πογκμπά λογικά θα αναζητήσει το μέλλον του εκτός Τορίνο. Πιθανότερος προορισμός είναι το Μάντσεστερ, όμως ακόμη δεν γνωρίζουμε σε ποια από τις Γιουνάιτεντ ή Σίτι θα καταλήξει. Όσο για την τιμή του; Σύμφωνα με τους Ιταλούς αγγίζει τα 100.000.000 ευρώ!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μουρίνιο, Ζλάταν, Ρούνεϊ και μεταγραφές σε πρώτο πλάνο
Πογκμπά

Ξεκινώντας από αυτή την τιμή θα μπει σε συζητήσεις και η Ντόρτμουντ για την πώληση του πρώτου σκόρερ της και πρώτου σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος, Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ομάδας, Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε.

Ενός παίκτη που έχει καταφέρει με τις φετινές επιδόσεις του να μπει στο μπλοκάκι σχεδόν όλων των κορυφαίων συλλόγων του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και η Γιουνάιτεντ. Η περίπτωσή του βέβαια μόνο εύκολη -και οικονομική- δεν είναι. Από την άλλη ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα πως "θα ήθελα κάποια στιγμή να παίξω στη Ρεάλ, το έχω υποσχεθεί στον παππού μου".

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μουρίνιο, Ζλάταν, Ρούνεϊ και μεταγραφές σε πρώτο πλάνο
© AP

Τέλος, από τα λεγόμενα μεγάλα ονόματα που απασχολούν τους "κόκκινους διαβόλους" ξεχωρίζει κι αυτό του Ματς Χούμελς. Ο Γερμανός αμυντικός της Ντόρτμουντ θα έχει φέτος μια μεγάλη ευκαιρία για μεταγραφή. Είναι άλλωστε ήδη 27 χρονών και φαίνεται πως έχει φτάσει στο πικ της καριέρας του. Εδώ και δύο καλοκαίρια ακούμε το όνομά του, όμως τον βλέπουμε "κολλημένο" στο Ντόρτμουντ. Αν δεν γίνει τώρα, τότε πότε;

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μουρίνιο, Ζλάταν, Ρούνεϊ και μεταγραφές σε πρώτο πλάνο

"Κοιτάζοντας" το μέλλον

Εκτός όμως από τους μεγάλους σταρ που απασχολούν τα μεταγραφικά της, η Γιουνάιτεντ έχει βάλει στο μάτι και αρκετούς νεαρούς παίκτες με μεγάλη προοπτική εξέλιξης. Μην ξεχνάμε δε ότι ο βρετανικός σύλλογος έχει... παράδοση στην ανακάλυψη ποδοσφαιριστών.

Ο 18χρονος μέσος, Ρενάτο Σάντσες, της Μπενφίκα είναι ένας από αυτούς. Πορτογάλος στην καταγωγή, με καλή τεχνική και ταχύτητα, θεωρείται ως ένα από τα "διαμάντια" του ποδοσφαίρου της χώρας του. Ανήκει στην Μπενφίκα με την οποία φέτος μετράει συνολικά 18 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, ενώ κατάφερε να κερδίσει και κλήση στην Εθνική ομάδα από τον Φερνάντο Σάντος. Η τιμή του αγγίζει τα 10.000.000 ευρώ, ένα ποσό που είναι διατεθειμένη να δώσει η Γιουνάιτεντ για τις υπηρεσίες του νεαρού μέσου.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μουρίνιο, Ζλάταν, Ρούνεϊ και μεταγραφές σε πρώτο πλάνο

Η άμυνα της ομάδας του Μάντσεστερ μόνο ως σταθερή δεν μπορεί να θεωρηθεί γι' αυτό και εξετάζονται παίκτες που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Ο Ραφαέλ Βαράν της Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται αρκετά ψηλά στη μεταγραφική λίστα εξετάζεται. Ο νεαρός Γάλλος σέντερ μπακ κοστίζει περίπου 30.000.000 ευρώ, όμως είναι στο χέρι του Ζινεντίν Ζιντάν και των ανθρώπων της Ρεάλ να τον πείσουν να παραμείνει.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μουρίνιο, Ζλάταν, Ρούνεϊ και μεταγραφές σε πρώτο πλάνο

Ο Φελίπε Άντερσον της Λάτσιο είναι ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που είχε απασχολήσει έντονα το τελευταίο διάστημα. Ο 22χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός διανύει φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, μετρώντας συνολικά 40 συμμετοχές με τη φανέλα της Λάτσιο σε Ιταλία και Ευρώπη, ενώ έχει πετύχει και 8 τέρματα. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του και η τιμή του αγγίζει τα 20.000.000 ευρώ. Αν μη τι άλλο τα αξίζει.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μουρίνιο, Ζλάταν, Ρούνεϊ και μεταγραφές σε πρώτο πλάνο

Υποστηρικτές της πορτογαλικής αγοράς ήταν ανέκαθεν οι "κόκκινοι διάβολοι" και γι' αυτό το λόγο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα τους ο αμυντικός μέσος της Σπόρτινγκ, Γουίλιαμ Καρβάλιο. Ο 23χρονος έχει καλή σωματοδομή, είναι ψηλός (1.87 μ.), τρέχει ασταμάτητα, πιέζει, κλέβει μπάλες και μοιράζει σωστά το παιχνίδι.

Ένας παίκτης που σίγουρα θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στη Γιουνάιτεντ και που αυτή τη στιγμή λείπει από το ρόστερ. Όσο για την τιμή του; Φτάνει τα 25.000.000 ευρώ, αλλά με τους δύο συλλόγους να έχουν καλές σχέσεις, θα μπορούσε εύκολα να βρεθεί η χρυσή τομή.

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση του 17χρονου τερματοφύλακα της Μίλαν, Τζανλουίτζι Ντοναρούμα. Ο νεαρός που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως ο "νέος Μπουφόν", έχει καταφέρει φέτος να κάνει σπουδαία πράγματα με τη φανέλα του ιταλικού συλλόγου. Είναι βασικός και αναντικατάστατος και παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι σταθερός και ώριμος.

Διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της ηλικίας, είναι θέμα χρόνου να κάνει και το ντεμπούτο του με αυτή των ανδρών. Οι Μιλανέζοι ασφαλώς δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση να τον δουν να φεύγει, όμως σε περίπτωση που φτάσει μια πολύ καλή πρόταση από τη Γιουνάιτεντ, θα είναι δύσκολο να του μπουν εμπόδιο.

MILAN, ITALY - OCTOBER 25:  Gianluigi Donnarumma of AC Milan in action during the Serie A match between AC Milan and US Sassuolo Calcio at Stadio Giuseppe Meazza on October 25, 2015 in Milan, Italy.  (Photo by Claudio Villa/Getty Images)
MILAN, ITALY - OCTOBER 25: Gianluigi Donnarumma of AC Milan in action during the Serie A match between AC Milan and US Sassuolo Calcio at Stadio Giuseppe Meazza on October 25, 2015 in Milan, Italy. (Photo by Claudio Villa/Getty Images) GETTY IMAGES

Αβέβαιο το μέλλον τους

Εκτός όμως από αυτούς που αναμένεται να φτάσουν στο "Ολντ Τράφορντ" το φετινό καλοκαίρι, υπάρχουν και παίκτες που είναι πολύ πιθανόν να κουνήσουν... μαντήλι. Ένας από αυτούς είναι ο Μάρκος Ρόχο. O Αργεντινός αριστερός μπακ αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2014 από την Σπόρτινγκ για περίπου 20.000.000 ευρώ, όμως δεν κατάφερε να πείσει με τις εμφανίσεις του. Επόμενο λοιπόν να προσφέρεται για παραχώρηση.

Για πολλούς δεν ήταν σωστή η μεταγραφή του Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο 31χρονος Γερμανός μέσος δεν θυμίζει τον παίκτη που μεγαλούργησε με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, ενώ μετά από έναν τραυματισμό που είχε στα μέσα της σεζόν (2 μήνες εκτός), τραυματίστηκε ξανά σε προπόνηση της εθνικής Γερμανίας. Έχει μεν συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια, όμως μένει να δούμε τι θα αποφασιστεί σε περίπτωση που ο νέος προπονητής δεν τον έχει στα βασικά του σχέδια.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μουρίνιο, Ζλάταν, Ρούνεϊ και μεταγραφές σε πρώτο πλάνο
© AMA/GETTY IMAGES

Το ίδιο ισχύει και για τον Μάικλ Κάρικ. Ο 34χρονος Άγγλος και εκ των αρχηγών του συλλόγου, ανανέωσε πέρυσι το συμβόλαιό του μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Σε τρεις μήνες λήγει, αλλά οι άνθρωποι της Γιουνάιτεντ περιμένουν να ακούσουν τι θα πει ο "εκλεκτός" του πάγκου για την περίπτωσή του.

Η αλήθεια είναι πως παρά τα χρόνια του, έχει προσφέρει πολύτιμες βοήθειες όποτε χρειάστηκε. Το δεύτερο συμβόλαιο που λήγει από αυτά των παικτών της πρώτης ομάδας είναι του Κάμερον Μπόρθγουϊκ Τζάκσον. Πρόθεση όμως τόσο του 19χρονου, όσο και της Γιουνάιτεντ είναι να ανανεωθεί.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μουρίνιο, Ζλάταν, Ρούνεϊ και μεταγραφές σε πρώτο πλάνο

Τέλος ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί ο -για πολλούς- καλύτερος παίκτης της ομάδας, Νταβίντ Ντε Χέα. Πέρυσι έμεινε στο σύλλογο εξαιτίας μιας... καθυστέρησης της Ρεάλ με τα χαρτιά της μεταγραφής του. Ο ίδιος αν και δεν το δήλωσε δημόσια επιθυμούσε τη μεταγραφή του στην ομάδα της Μαδρίτης.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Μουρίνιο, Ζλάταν, Ρούνεϊ και μεταγραφές σε πρώτο πλάνο

Μετά την άρση του μεταγραφικού εμπάργκο στους Μαδριλένους από τη FIFA, ετοιμάζονται να επιστρέψουν με νέα πρόταση. Ίσως αυτή τη φορά να έχει διαφορετική κατάληξη. Όπως και να 'χει, θα υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στο Μάντσεστερ τις επόμενες εβδομάδες...

Για περισσότερα μεταγραφικά τα λέμε και στο twitter:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μάρκους Ράσφορντ: Στα βήματα των Μπεστ-Ρούνεϊ

"Προσύμφωνο με τη Γιουνάιτεντ ο Μουρίνιο"

News 24/7

24MEDIA NETWORK