Ο Μουρίνιο ρίχνει την ευθύνη στον... Φαν Χαάλ

Οι φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πονοκεφαλιάζουν μετά τις τρεις σερί ήττες της ομάδας τους μέσα σε διάστημα οκτώ ημερών όμως ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει βρει ήδη ποιος φταίει για αυτό το αρνητικό σερί. Ο προκάτοχός του Λουίς Φαν Χάαλ!

Ο Μουρίνιο ρίχνει την ευθύνη στον... Φαν Χαάλ
© IAN HODGSON

Μάντσεστερ Σίτι, Φέγενορντ και Γουότφορντ έβαλαν όλες το χεράκι τους ώστε ο Ζοζέ Μουρίνιο να περάσει μία από τις χειρότερες εβδομάδες της προπονητικής του καριέρας (πρώτη φορά μετά από 14 ολόκληρα χρόνια που έκανε τρεις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις) και σαν να μην έφτανε αυτό το κλίμα έγινε ακόμα πιο βαρύ στο Κάρινγκτον μετά το "ξέσπασμα" του Πορτογάλου κατά του αριστερού μπακ της ομάδας, Λουκ Σο.

Πλέον όλοι αναρωτιούνται τι είναι αυτό που οδήγησε στην κατάρρευση της ομάδας το τελευταίο διάστημα, με τον ίδιο πάντως τον "special one" να μην έχει αμφιβολίες και να έχει ήδη βρει τον υπαίτιο της κρίσης: τον Λουίς Φαν Χάαλ.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Mirror", o Μουρίνιο έχει εκμυστηρευτεί στο φιλικό του περιβάλλον πως οι παίκτες του δεν έχουν καταφέρει ακόμα να απεγκλωβιστούν από το στιλ παιχνιδιού της ομάδας στα δύο προηγούμενα χρόνια επί Φαν Χάαλ και πως στους τρεις αυτούς μήνες που βρίσκεται αυτός στο τιμόνι δεν έχει μπορέσει ακόμα να τους μεταδώσει 100% τη δική του φιλοσοφία.

Ο Μουρίνιο ρίχνει την ευθύνη στον... Φαν Χαάλ
© AFP/GETTY IMAGES

Το παράδειγμα του Λουκ Σο είναι χαρακτηριστικό, με τον Μουρίνιο να ζητάει από τους φουλ-μπακ της ομάδας να είναι επιθετικοί και να προωθούνται ενώ ο Ολλανδός προκάτοχός του, ζητούσε το ακριβώς αντίθετο: να κρατούν τη θέση τους στο γήπεδο και να δίνουν πάσα στον κεντρικό μέσο για να διατηρεί η ομάδα την κατοχή.

Ο Μουρίνιο πιστεύει πως το ίδιο ισχύει και για άλλους παίκτες των "κόκκινων διαβόλων" ευελπιστώντας ωστόσο πως η μετάβαση στη νέα εποχή όπου όλοι θα εφαρμόζουν απόλυτα αυτά που ζητάει δεν θα αργήσει να έρθει.

Ο Μουρίνιο ρίχνει την ευθύνη στον... Φαν Χαάλ

Την ίδια ώρα πάντως, με αφορμή το δημόσιο "κατηγορώ" κατά του Λουκ Σο, η μαδριλένικη "As" παρουσίασε μία ενδεκάδα παικτών σε σύστημα 4-4-2 που όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκαν στο στόχαστρο του Πορτογάλου. Αυτοί είναι οι: Κασίγιας, Σο, Πέπε, Νταβίντ Λουίζ, Φιλίπε Λουίς, Σέρχιο Ράμος, Σβάινσταϊγκερ, Μάτα, Αζάρ, Πέδρο Λεόν, Ντε Μπράινε και Μπαλοτέλι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK