Το Brexit έφερε οικονομικούς μπελάδες στην Μ. Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει τη φήμη ενός εκ των πλουσιοτέρων συλλόγων στον κόσμο όμως τα χρέη της όχι μόνο παραμένουν αλλά αυξήθηκαν σημαντικά ελέω της εξόδου από την ΕΕ.

Το Brexit έφερε οικονομικούς μπελάδες στην Μ. Γιουνάιτεντ

Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικούς συλλόγους στον κόσμο, με ένα brand name ζηλευτό και αναγνωρίσιμο παντού, και ένα γεγονός που αποδεικνύει τη δυναμική της είναι πως ακόμα και φέτος που έμεινε εκτός Champions League θα έχει θετικό πρόσημο όσον αφορά στην αναλογία έσοδα-έξοδα.

Όπως έγινε γνωστό το φινάλε του 2016 βρήκε τους "κόκκινους διαβόλους" να έχουν τζίρο 157,9 εκατομμυρίων λιρών, νούμερο κατά 18% βελτιωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο νούμερο του 2015, παρόλα αυτά υπάρχει και ένα στατιστικό που δεν θα αρέσει καθόλου στους φίλους της.

Αυτό έχει να κάνει με τα καθαρά χρέη του συλλόγου που έφτασαν στα 409,3 εκατομμύρια λίρες μετά από το πρόσφατο αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα των Άγγλων για έξοδο ή μή από την ευρωπαϊκή ένωση, με το Brexit να δυναμώνει το δολάριο έναντι της αγγλικής λίρας και τα χρέη να αυξάνονται κατά 87,2 εκ.λίρες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK