Το νέο "10" της Γιουνάιτεντ είναι μόλις 20 ετών

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εμπιστεύθηκε το Νο.10 σε ένα παιδί μόλις 20 ετών. Η ευθύνη για εκείνον είναι μεγάλη, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι τον αριθμό αυτό φορούσαν στο παρελθόν παλιές δόξες του συλλόγου. (PHOTO)

Το νέο "10" της Γιουνάιτεντ είναι μόλις 20 ετών
AP

Το νούμερο "10" στο ποδόσφαιρο θεωρείται... ιερό και έχει γίνει συνώνυμο του θεάματος και των γκολ. Του πρεστίζ και του σεβασμού.

Στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το έχουν φορέσει άλλοτε "ιερά τέρατα" του συλλόγου. Απ' τον Τζορτζ Μπεστ (1972) μέχρι τον Ρουντ Φαν Νίστελροϊ κι απ' τον Τέντι Σέριγχαμ μέχρι τον Ντέιβιντ Μπέκαμ (96/97).

Πλέον, ο αριθμός "10" θα... κοσμεί την φανέλα του Μάρκους Ράσφορντ. Του 20χρονου επιθετικού των "κόκκινων διαβόλων", ο οποίος έχει παρομοιαστεί ουκ ολίγες φορές με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Το ταλέντο υπάρχει. Μένει να "εξαργυρώσει" τις προσδοκίες.

Ψήφος εμπιστοσύνης από μεριάς διοίκησης και προπονητή; Σαφώς!

Άλλωστε, ο "MR10" θεωρείται το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ομάδας, ενώ για φέτος εκτιμάται από τα βρετανικά Μέσα ότι θα έχει μια... φουλ σεζόν, γεμάτη ευκαιρίες απ' τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Τελευταίος που φορούσε αυτόν τον αριθμό στον σύλλογο του Μάντσεστερ ήταν ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς το 17/18, ο οποίος τον άφησε "ορφανό" αφότου άλλαξε ποδοσφαιρική στέγη και μετακόμισε στο Λος Άντζελες για λογαριασμό των Γκάλαξι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK